Apelsin- och rosmarinsmör 4-6 port
250 g smör
1 ekologisk apelsin
2 msk finhackad, färsk rosmarin
Flingsalt och chili efter smak
Skär smöret i bitar, lägg i en skål och låt det bli rumsvarmt.
Tvätta apelsinen och torka ordentligt. Riv det yttersta skalet fint på rivjärn.
Blanda smör, apelsinskal och rosmarin väl med en slev eller använd elvisp.
Smaka av med flingsalt och chili till lagom sälta och hetta. Lägg upp i skål och ställ i kylen.
Ta fram en stund innan serveringen så kommer smakerna fram mer.
Det här smöret hittade jag på till en grillkväll på stranden när jag var i Florida för Low-Carb Cruise förra våren.
Här hittar du ett inlägg med 7 sorters kryddsmör och en hel del info om fettets betydelse i vår mat.
Ännu fler sorter och många andra tillbehör hittar i min kokbok Grillmat LCHF.