Biff med senapslök och råstekt sötpotatis 2 port
2 biffar à 200 g
1-2 skivade sötpotatisar (rättika om du är kolhydratkänslig)
2-3 msk smör till stekning
Salt och peppar
Senapslök 2 port
2 medelstora lökar
50 + 50 g smör
1 msk osötad senap
1 tsk äppelcidervinäger
½ tsk Worchestershiresauce
Salt och peppar
Skär löken i tunna klyftor. Stek mjuk i hälften av smöret, krydda med salt och peppar.
Rör ner senap, vinäger och Worcester, låt puttra medan du steker köttet och sötpotatisen i varsin panna.
Bryn köttet väl på båda sidor, stek ca 1 minuter på var sida om du vill ha det lättstekt.
Ta från värmen och låt eftersteka en liten stund så värmen fördelas i hela köttbiten.
Lägg till ett par minuter om du vill ha köttet medium och ca 5 minuter om det ska vara välstekt.
Vänd det då ett par gånger under stekningen.
Sötpotatisskivorna steker du ett par minuter på var sida i brynt smör på hög värme, dra ner till låg och låt eftersteka en liten stund.
När kött och sötpotatis är klara tar du löken från värmen och rör ner resten av smöret i små klickar så det blir en simmig senapssås.