O
Frökexlansering
I dagarna lanseras två nya smaker på det frökex som jag tagit fram tillsammans med Huså Bröd, läs mer om vårt samarbete på deras hemsida i länken.
Originalet har blivit mycket populärt sen det lanserades för 4 år sen, så förra sommaren bestämde vi oss för att det var dags att ta fram några nya smaker på kexen.
Jag provbakade två olika sorter som föll bageriet i smaken och de började testa att baka dem i större skala.
Nu har det äntligen blivit dags för lansering på butiker runtom i landet för de nya frökexen.
Det ena kexet har smak av nässla, vitlök och libbsticka, det andra kardemumma, kakaonibbs och vanilj.
Båda är precis som originalet bakade utan gluten och socker, kex som passar oss som vill hålla kolhydraterna på en låg nivå.
Idag fredag den 28/10 står jag och bjuder på kexen på Ecocaféet i Östersund, hoppas du kommer förbi och smakar om du är i närheten.
Det är inte bara de nya frökexen jag har anledning att fira idag, igår passerade jag 5 miljoner visningar här på bloggen.
Tack till alla som besökt sidan och delat med sig av mina recept genom åren.
Sprid dem gärna vidare så fler får chansen att njuta av naturligt god mat.
Spröda frökex Nässla till ett glas champagne, när jag firade kexlanseringen tillsammans med min mamma och syster…
När jag nyligen var på Kreta gjorde jag en röra på fetaost med smör och oregano, det blev mycket gott som pålägg på nässelkexet och originalet med brödkryddor.
Kardemummakexet smakar gott som det är till en kopp kaffe, gärna med smör på.
Eller serverat som en liten bakelse med vispad grädde/kokosgrädde smaksatt med lingon.
Efter dagens recept kommer några bilder på olika tillbehör som passar fint till frökexen, en del av bilderna länkar till recepten.
Fetaostsmör
100 g fetaost
100 g rumstempererat smör
1-2 tsk torkad oregano
Smula ner fetaosten i en bunke och mosa med en slev eller kör mjukt med elvisp.
Blanda ner smöret och smaksätt med oregano.
Smöret är även gott att servera till kyckling, fläskkött och grönsaksrätter.