Hejå hå – ÄNTLIGEN fredag!
Det har varit en lång och händelserik vecka så krafterna är inte på topp. Min mamma fick ju komma hem från kirurgavdelningen i måndags men sen dess har inget varit sig likt. Hon har mått så tokdåligt med rejäla magsmärtor och illamående AB…
Är jättejobbigt att se henne så sjuk hon som alltid är på topp och energisk till tusen och alltid på språng, men kroppen säger ifrån till slut… Jag har såklart varit hos henne mycket i veckan och hjälpt till med handling och matlagning enligt probiotika-kosten. Det var jätteintressant att fördjupa sig i den vetskapen hur olika ingredienser påverkar mage och tarm. Tusen tack alla ni som kommit med tips och mail. Probiotika-kost skiljer sig ganska mycket från IBS-kost och nu håller vi verkligen tummarna att det börjar gå åt rätt håll. Jag har som sagt lagat en massa mat åt henne och fryst in i portioner. En mild, len fisksoppa med kokosmjölk och broccoli, en kycklinggryta med vitlök, tomat och röda linser, och en tomat och vitkålssoppa till. Mjölkprodukter, havre, linfrö, vitlök, honung och allt annat har jag laborerat ihop goda mellanmål av så kanske, kanske är vi på rätt väg nu.
Penicillinet (två olika sorter) verkar vara väldigt starkt och jobbigt för magen då hon är konstant illamående men jag handlade hem probiotika-dofilus-tabletter och även Postafen (mot åksjuka och illamående) så jag hoppas innerligt att hon får behålla det hon äter nu och att hon får tillbaka energin och färgen i ansiktet. ♥
Självklart ska ni få ett gott fredagsrecept!
Här har vi en riktigt god fläskfilé, smördegsinbakad med kvibille ädelost, sallad, ”crasched potatoes” och såklart en ädelostsås till det! Bättre än så blir det inte, det är bara sååå ljuvligt gott!
Ädelostsås 4 – 6 port
2 msk smör alt. stekskyn från fläskfilén
1½ msk vetemjöl
2 msk kalvfond alt tärning
4 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
120 gram ädelost
Salt och peppar
GÖR SÅHÄR :
Smält smöret eller använd stekskyn från fläskfilén i en kastrull. Pudra över vetemjöl och vispa slätt. Späd med gräddmjölk och låt koka upp. Tillsätt kalvfonden. Sänk värmen och smula ner osten. Låt småputtra på låg värme ca 10 – 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Den goda såsen!
Recept på smördegsinbakad fläskfilé HÄR >>
Recept på ”Crasched potatoes” HÄR >>
♥♥♥
Lämna gärna en kommentar så blir jag glad! Jag svarar på frågor och önskemål så fort jag hinner, skulle jag missa något så hojta till igen!
Kryddburken hittar ni även på Instagram (@Kryddburken) och Facebook,
följ mig gärna där!
♥♥♥