Användbar dressing
Den här dressingen gör jag ofta, den är lika god till sallader som till fisk och skaldjur.
De flesta dressingar man köper är ofta väldigt söta, så vill du äta mat med minimalt med tillsatt socker så rekommenderar jag att du börjar vispa ihop egen.
Du kan variera smaksättningen genom att blanda i till exempel senap, curry, rökt paprikapulver eller finhackade örter.
För en mildare variant så rör ner några matskedar grädde eller kokosgrädde.
Majonnäsdressing 4 port
1 dl majonnäs
2 msk kallpressad olivolja
2 msk vatten
1-2 tsk äppelcidervinäger
Salt och vitpeppar
Vispa ihop majonnäsen med oljan så det blir slätt.
Tillsätt vatten och vinäger efter smak. Salta och peppra.
Förvara i kylen och ringla över din favoritsallad.
Fler tips på dressingar, såser, röror och annat smått och gott hittar du i min kokbok ”Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv”.
I länken ovan hittar du den som vanlig bok med hårda pärmar, här finns den som E-bok om du föredrar att läsa böcker digitalt.