Lättlagad fiskgryta
När jag ska laga något riktigt gott blir det ofta en fiskgryta, gärna även med skaldjur.
Här nere följer en av mina favoriter, för dagen förstärkt med svarta bönor.
Sen jag började lägga till pre- och probiotika i form av baljväxter och mjölksyrade grönsaker i maten när jag jobbade med min bönkokbok 2017 så har jag mått riktigt bra.
Det gjorde att mina klimakteriebesvär i form av värmevallningar på nätterna försvann och jag blev också av med en hel del överskottsvätska jag hade samlat på mig i kroppen.
Pre/probiotika stabiliserar blodsockret, så har du problem så prova gärna att lägga till det i din dagliga mat.
Fiskgryta med fänkål, saffran och svarta bönor 2 port
100 g viltfångad lax
100 g torskfilé
1 dl skalade räkor
1 dl kokta, svarta bönor
1 dl finstrimlad fänkål
1 dl krossade tomater
2 dl fiskbuljong
1 hackad schalottenlök
2 msk vitt vin eller 1 tsk citronsaft
1 kuvert saffran
1 tsk gurkmejamix
1 tsk paprikapulver
50 g smör
Salt och peppar
Skär fisken i ca 2×2 cm stora bitar, salta lätt. Fräs fänkål, lök och kryddor i smöret i 15 min.
Häll över tomater och fiskbuljong, salta och peppra och låt koka ihop ytterligare en kvart.
Rör ner fisken, räkorna och svarta bönor strax innan serveringen, låt allt bli varmt.
Jag serverade grytan med en ägghalva med gräslök och aioli, lite extra bredvid.
Det här brödet bakat på halloumi smakar riktigt gott till soppan.
Fler av mina recept med pre- och probiotika som är bra för både hälsan och vikten hittar du i kokböckerna nedan.
Där kan du också läsa mer om hur de påverkar vårt mående positivt på många sätt.
På min bild här nere ser du kombucha med havtorn, det receptet innehåller probiotika och du hittar det i Gröna, sköna tillbehör.
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv (Snart slutsåld)
Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker Med Lars-Erik Litsfeldt
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken E-bok med Lars-Erik Litsfeldt och Patrik Olsson.