Populära recept
Stort tack med en enkel ros för att du tycker om mina recept och sprider dem vidare så fler får ta del av naturligt god mat att njuta av.
Idag får du en sammanställning med länkar till mina mest lästa inlägg under året.
2018 blir ett spännande år, det händer mycket kring mina nyutgivna kokböcker nu.
Länkar till dem hittar du under topplistan som följer här, klicka på rubrikerna eller bilderna så kommer du till recepten.
Så steker Du en perfekt Tournedos
Om boken ”Låt bönor förändra ditt liv” och recept på bönsallad
Långsamstekt Kyckling i ugn med Örter och Vitlök
Rimmad Fläsklägg i ugn med Timjan
Långkokt kycklingbuljong – Naturlig bot mot värk och stelhet
Hamburgare och hamburgerbröd à la LCHF och Paleo
Grillade revbensspjäll och 20 tips på tillbehör till grillat
Mina klimakteriebesvär har blivit bättre med hjälp av bönor
Medverkan i Radio Krokom/Åredalen, med prat om LCHF och Fröknäckebröd
Ugnsbakad torsk med äggsås
Här nere ser du mina nya kokböcker, länkarna går till Bokus men de finns även på Adibris.
Gammaldags husmanskost är ett nytryck av slutsålda LCHF för seniorer med tillägg av många recept från Långkok för LCHF och Paleo.
Ännu en bönsallad
Idag får du tips på en riktigt god bönsalsa som vi ofta ätit i vinter.
Jag gjorde en liknande till Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, en sallad med sting som passar väldigt bra till grillat.
Den är även riktigt god till den osttallrik vi brukar äta till eftermiddagskaffet.
För några veckor sen tog vi linbanan upp till borgen och skulle ta en fika på Café Alanya som ligger i de gamla stadsdelarna.
En oas att komma till, vilken skillnad mot den brusande storstaden.
Jag beställde lite ost och oliver till kaffet/teet, vi fick en hel tallrik med olika ostar, paprika, tomat, gurka, oliver, olivolja, citron och bladpersilja, en typiskt turkisk frukosttallrik.
Öländska bönchips har jag numer alltid med i fickan på våra utflykter, de smakade väldigt gott som tillbehör.
En liknande osttallrik har sen blivit det stående fikatillbehöret även hemma på balkongen.
Om vi motionerat mycket på dagen så förstärker jag tallriken med lite bönsallad och mjölksyrade rödbetor, du hittar ett riktigt gott recept på dem i bönkokboken.
Här ovan en bild på lite olika get/fårostar, tomater, vinäger och getyoghurt som jag köpt på Mezza Natural, en riktigt bra butik med stort ekologiskt sortiment.
Missa inte att besöka den butiken när du kommer till Alanya, den ligger på 25-metesgatan, här hittar du deras Facebooksida.
Bönsalsa 4-8 port
3 dl kokta bönor av valfri sort
1 stor tomat
1 dl finhackad koriander
1 dl olivolja
2 msk tomatpuré
2 msk äppelcidervinäger
½-1 färsk chili
Salt efter smak
Skölj bönorna väl och låt rinna av, kidney, borlotti eller svarta passar riktigt bra.
Skär tomaten i små tärningar och finhacka chilin, ta bort kärnorna om du vill ha en mildare salsa.
Rör ut tomatpurén med vinäger, salt och chili.
Blanda ner olja och koriander, vänd sist försiktigt ner tomathacket och bönorna.
Smaka av om du vill ha mer hetta, sälta eller syra.
Får salladen stå i kylen några timmar så utvecklas smakerna ordentligt.
Vill du ta del av flera recept på baljväxter så köp gärna min bönkokbok, den såldes slut på några dagar på Adlibris men nu har de fått in den igen.
Här finns den på Bokus, även där för bara 169 kr nu i januari.
Vill du hellre handla på en riktigt affär, så finns den på Akademibokhandeln fram till 20 januari för 179 kr, ordinarie pris är 249 kr.
Här två bilder som jag fick från vännen Therese Renåker, som beskriver boken så här:
”Säga vad man vill, men jag tror inte att det är möjligt att göra en vackrare kokbok.
Även om min mage inte tolererar ett dagligt inmundigande av bönor, så kan jag smaka lite då och då och ögat kan få njuta ohämmat av denna sagolikt vackra bok.”