Gott, enkelt och glutenfritt
Som jag skrev i gårdagens inlägg om min bästa majonnäs så har det blivit många äggvitor över den här sommaren.
Jag hittade då på ett nytt stekpannebröd som blivit en stor favorit.
Det är väldigt lätt att göra, mättar bra och smakar suveränt, särskilt som picknickbröd till en sallad.
Jag har testat både att ha lite riven ost på innan jag vänder eller bara som det är.
Vi tycker båda att ostvarianten blir bäst, smaka dig fram till hur du vill ha det.
Om du föredrar ett helt mejerifritt bröd så stek i kokosolja istället för i smör.
Mandelsmör finns i välsorterade matbutiker och i hälsokostaffärer.
Fler goda recept på min typ av glutenfria bröd med färre kolhydrater hittar du i Gröna, sköna tillbehör.
Stekpannebröd 1 kaka
3 äggvitor
2 msk mandelsmör
ca 1 krm salt
2 msk smör till stekning
Blanda allt utom smöret i en mixerbunke och mixa snabbt ihop till en slät smet.
Det går också att använda elvisp, vispa så mandelsmöret blandas väl med äggvitan.
Bryn smöret lätt i en stekpanna och häll i smeten jämnt fördelat över hela botten.
Stek på hög värme i ett par minuter tills ytan stelnat.
Lossa brödet ur pannan med hjälp av en stekspade som du för in försiktigt under hela brödet.
Vänd och grädda en halv minut, dra sen pannan från spisen och låt eftersteka i tio minuter.
För variation så täck brödet med 2 dl riven ost som får smälta lite innan vändningen, du ser på bilden ovan hur det blir.
Vill du ha det som fikabröd så kan du smaksätta med 1-2 tsk kanel eller kardemumma och lite vaniljextrakt.
Brödkryddor kan säkert också bli gott i, men det har jag inte hunnit testa än.