Hejsan hoppsan! Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Jag är på språng till jobbet så denna form har jag precis tagit ur ugnen och den får övriga familjen njuta av senare ikväll. Vi åt den mycket när jag var liten och jag minns att jag verkligen älskade det. Ris och kassler i samma form och så den där goda såsen med en gnutta majonäs i som bara blir sååå krämig och god!
Kassler är lite underskattat tycker jag, det finns ju så ofantligt mycket gott man kan göra med den och detta är recept är nog min favorit men jag ser att jag aldrig lagt upp det tidigare här på Kryddburken så nu kommer det!
6 port
Det här behöver du :
4 – 5 port kokt basmatiris
600 gram kassler
Tomater
Oregano
Såsen :
5 dl creme fraiche
1 dl majonäs
1 dl ketchup
1 msk sambal oelek
1 burk, ca 200 gram krossad ananas
1½ tsk nymalen svartpeppar
1 tsk Lawry´s kryddsalt
GÖR SÅHÄR :
Koka riset och lägg på sidorna i en ugnsfast form så du får en tom mittendel där såsen ska vara. Rör ihop ingredienserna till såsen och slå i mitten av formen. Skiva kassler och lägg ovanpå såsen. Toppa med små tomater i olika färger, oregano och sist några skivor ost på kasslern. Gratinera ca 20 min i 225 grader.
Jag köper oftast ICA´s vinmarinerade kassler, tycker den är den absolut godaste!
Lägg riset i en ugnsfast form längs bägge långsidorna.
Ingredienserna till såsen rör ihop kallt. Snabbt och enkelt!
Skiva kasslern i ca 0,5 cm eller vad du själv tycker är lagom.
Lägg skivorna ovanpå såsen och toppa med tomater, oregano och lite riven ost.
Gratinera i 225 grader, ca 20 min.