Träning, Bergsvandring, Delfinsafari, Tapaskurs och annat från Zumbaresan till Gran Canaria

Vältränad och fullmatad

Då var årets Hälsoresa till Gran Canaria över, kom hem till ett kallt och regnigt Östersund igår.

Vilken kontrast med +5 grader och regn, efter en vecka med uppemot +38 i Playa del Cura.

Varm Afrikavind, Scirocco, drog in över öarna lagom till vår ankomst.

Ett fint täcke av mikroskopiskt små sandpartiklar skymde solen i flera dagar, annars hade det blivit ännu varmare.

Uppe i bergen, där vi skulle gå på vandring med Rocky Adventure, var det än varmare, hela +45 i början på veckan.

Vår promenad flyttades fram till torsdagen, då temperaturen sänkts med cirka 20 grader, så vi nästan tyckte det blev lite svalt på morgonen.

Veckan har innehållit så mycket kunskap om bra mat och träning, varvat med historier från deltagarna om hur de fått ett mycket bättre liv tack vare övergången till LCHF.

Det var en stor spridning i ålder och kondition på deltagarna, från 25 år upp till 80.

Så det finns träning som passar alla, den fungerar även för oss som haft mycket problem med Fibromyalgi och värk.

Anna Hallén har verkligen förmågan att få läran om kost och hälsa att bli till något spännande, så föreläsningstimmarna i en varm lokal känns alltid alldeles för korta.

Men Anna är inte den som bara föreläser, utan hon delar frikostigt med sig av tips och råd hela dagarna.

Så vi har blivit fullmatade med kunskap om hur viktig maten är för att bygga upp en hälsosam kropp, både vid middagsbord, under promenader och vid poolkanten.

Hon är också en idéspruta när det gäller att hitta på aktiviteter utanför programmet. Sista dagen behövde vi därför inte tillbringa bara i väntan på att få åka till flygplatsen.

Det blev istället en improviserad utflykt med båten Felusi från hamnen i Puerto Rico, för att titta på valar och delfiner.

Efter 45 minuters båttur rakt ut till havs, hade vi helt plötsligt mängder av de mäktiga valarna och lekfulla delfinerna runt båten.

Tyvärr fick jag inte till några bra bilder på valar och delfiner, hoppas nån av de andra deltagarna hade bättre tur.

När vi kommit i land tog flera av oss en promenad tillbaks till hotellet längs den fina strandpromenaden, så det blev sen alldeles lagom att packa väskan innan avfärden mot flygplatsen.

Själv hade jag min första lilla föreläsning och matkurs på den här resan. En ny erfarenhet, har aldrig pratat inför en grupp tidigare.

Men det gick riktigt fint, alla deltagarna var så snälla och mycket intresserade av att lära sig mer om Tapas på LCHF-vis, så nervositeten la sig nästan direkt.

Att laga till några Tapas är något som är riktigt enkelt, det finns mängder med goda rätter som passar både till ett glas vin på kvällen eller till en nyttig lunch i sommarvärmen.

Jag bjöd Anna och hennes vän U på en Tapaslunch på balkongen en dag.

Mat som fungerar perfekt att ta till i ett semesterkök utan andra kokmöjligheter än en micro.

Det går att få till en riktigt bra måltid på några burkar från snabbköpet.

Jag bjöd på Sardiner i Olivolja, Bläckfisk och två sorters Musslor. Getost, Jamon Iberico, Chorizo, Nötter, Bladpersilja och Alioli till.

Du får några enkla recept på fyllda Serranorullar och en Avocadosallad med Ägg från min lunch på balkongen idag.

Samtidigt vill jag rikta ett stort Tack och Kram till Anna för en fantastisk resa.

Arrangörerna Lotta och Stene från Gran Canaria Experten får också de ta del av dem.

Hoppas vi ses nästa år, både gamla och nya deltagare. Då kommer jag också att vara med på ett hörn med några matkurser.

Både datorn och kameran fick ta semester på den här resan, men jag återkommer med lite mer bilder i ett senare inlägg.

Vill Du se mer bilder hur det kan se ut på en träningsresa, så titta in här på inläggen från förra årets Zumbaresa och Bergsvandring.

Serranorullar med Färskost, Valnötter och Rökta Musslor

8 stora skivor Serranoskinka

1 dl krämig Ost, t.ex Cantadou eller min egen Färskost

6 Valnötskärnor

8 st rökta Musslor

Hacka valnötterna och blanda samman med osten. Dela skinkskivorna på längden och lägg en tesked av oströran vid ena kanten.

Lägg en mussla på osten och rulla ihop till ett rör.

Som del i en större Tapasbuffé räcker det med två rullar per person, annars blir receptet till en mättande lunch för 2.

Avocadosallad med Ägg och Bladpersilja

1 Avocado

1 hårdkokt Ekologiskt Ägg

2 msk hackad Bladpersilja

2 msk Kallpressad Olivolja

1 msk pressad Citron

Havssalt och nymald Vitpeppar

Skär avocadon i små bitar och hacka ägget. Blanda försiktigt med persiljan, kryddor och dressing.


Bakad potatis med skinkröra


En god röra till bakad potatis med rökt skinka, paprika, schalottenlök och liten en gnutta vitlök. En alldeles förträffligt passande rätt till små sjuklingar då då röran dessutom kan serveras med pasta som en skinksås, bara att välja! Den här röran är varm, vilket jag själv faktiskt föredrar till bakpotatis. Vill du göra den kall så går det naturligtvis lika bra, en ren smaksak.

4 port
Det här behöver du :

4 bakpotatisar
300 gram rökt skinka
1 finhackad röd paprika
1 schalottenlök
1 pressad vitlöksklyfta
Salt & peppar
2 dl creme fraiche (gör du röran kall är det gott med lite majonäs i också)

GÖR SÅHÄR :
Skär och hacka skinka och paprika i små bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Fräs på alltihopa så det får fin färg och lök och paprika mjuknar. Rör ner en matsked grönsaksfond och en burk creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och låt röran stå på låg värme va 10 min och puttra ihop så konsistensen tjocknar något. Servera till bakad potatis eller som pastasås.


Rökt skinka, paprika, schalottenlök och vitlök får fräsa ihop.


Rör ner grönsaksfond och en burk creme fraiche, låt småputtra en stund.


Färdig att serveras!

Fler recept på röror till bakad potatis :


Med kycklingröra och knaperstekt bacon >>


Med tonfiskröra >>


Med färsk lax >>


Med bacon & philadelphiaost >>


Med varmrökt lax >>

 

Ekologiska Örter på Maries Trädgård

Örtodling

I den lilla byn Västerkälen, strax väster om Krokom i Jämtland, ligger en handelsträdgård med bara Ekologiskt odlat.

Förutom örtkryddor finns här mängder med perenna växter som trivs i det stundtals bistra klimatet.

En visningsträdgård hör till, där man kan gå runt länge och njuta och inspireras av allt vackert.

Jag hade turen att komma på en solig dag, när jag gjorde ett besök i förra veckan.

Fick ett mail för en tid sedan från Marie Gunnarsson på Maries Trädgård, som den fina anläggningen heter.

Den 19 maj kommer hon att ha en inspirationsdag om kryddörters användning i matlagningen.

Så här skriver Marie om Kryddans dag på sin hemsida;

Kryddans dag Lördag 19 Maj kl 11-15

Att använda färska kryddor till matlagning och bakning är en fröjd för både öga och gom. Denna lördag i maj bjuder vi på smakprov av våra favoritrecept smaksatta med våra färska kryddor.

Mirjam Åkerblom finns på plats och berättar inspirationsfyllt om kryddornas användningsområde. Mirjam har stor kunskap om kryddor, hon arbetar för övrigt som lärare på Wij Trädgårdar i Ockelbo och är också landsskapsarkitekt.

Ingen föranmälan krävs
Varmt Välkomna

Jag fick frågan om jag kunde bidra med några recept och bilder till dagen och det gjorde jag förstås gärna.

Använder ju ofta örter i min matlagning, det är både gott och nyttigt att blanda ner i kalla såser, sallader, grytor, smör och marinader.

Just i sallader använder jag ofta olika örtkryddor, som Persilja, Citronmeliss, Gräslök och Timjan.

Här får Du recept på en sån sallad som jag gjorde till en frukost på varmrökt Bacon från Karlström’s i Ramsele och ett Ekologiskt Ägg från Pelle och Lisa i Nälden.

Lokala produkter när de är som bäst. Varför ska man köpa mat som transporterats långt, när det finns så mycket läckert i närområdet.

Örtsallad med Kiwi

Några blad Sallad

1 knippe Persilja

1 knippe Citronmeliss

Några skivor Gurka

Ett par Cocktailtomater

½ Ekologisk Kiwi

Kallpressad Avocadoolja eller Olivolja

Granatäppelvinäger eller Äppelcidervinäger

Bryt salladen i mindre bitar. Plocka bladen från persiljan och citronmelissen.

Skär gurka, tomater och kiwi i mindre bitar. Blanda allt i en skål och ringla över generöst med olja och vinäger.

Den här salladen har vi ätit i många olika varianter under våren i Turkiet.

Då ofta med Rucola, Jordgubbar och Get- eller Fårost smulat över. Lite Nötter, Solroskärnor eller Pumpafrön ger fint tuggmotstånd.

Den här typen av sallader är mycket goda och mättande tillbehör till kött, fågel eller fisk.

Bra nu när vi går mot vår och vinterns kokta och stekta grönsaker inte känns lika lockande längre.

För örter och grönsaker har en given plats i LCHF-kosten, även om det ibland talas tyst om det.


Grekisk fetaoströra
Källa:
Portioner: 1

Ingredienser:
500g Fetaost
3-4 matskedar av olivolja
2 msk citronsaft och 1 msk vinäger
1 st chilipeppar stekt skalade
eller rå, skuren i tunna skivor

Gör så här:
Lägg i alla dessa ingredienser i en matberedare och mixa ordentligt tills röran är fast.
Smaka av och känn efter styrkan.
Om du vill ha den lite startka så lägg in lite extra chilipeppar, om den är för stark lägg i lite extra fetaost och olivolja.

Om man inte tycker om chilipeppar så kan man bara lägga i själva kornen eller någon mildare paprika.

Bre ut på en tallrik och servera med en oliver i mitten av röran.

Funkar klockrent till Grillat fisk, kött, fågel och vilt!

Smaklig måltid!
Fisk på grönsaksbädd
Fisk på grönsaksbädd
Källa: Madde Björnskiöld
Portioner: 2-3

Ingredienser:
1 pkt frusen torskfilé
salt, vitpeppar och chilipulver
½ liten orange paprika
½ röd spetsparika
1 scharlottenlök
½ zuccini
½ aubergin
1 morot
1 tsk Trocomare örtsalt
ca 2 msk vatten
1 dl grädde
2 dl créme Fraiche tomat/basilika
2 msk Thai sweet chilisås
Gör så här:
Skiva grönsakerna smått eller strimla dom. Blanda med Trocomare och lägg i botten på en ugnsäker form.
Skiva fiskblocket innan det är helt tinat. Krydda med salt, peppar o chilipulver och stek dom, lägg dom sen över grönsakerna. Häll vatten, grädde, créme fraiche och sweet chilisåsen i stekpannan och låt puttra lite. Häll såsen över fisken och ställ i ugnen (200gr) ca 30-45 min.
Rökt lax med muurikkas elrök


Valborgsmässoafton idag och brasorna tänds ikväll. Här hemma ska vi ha gäster på middag med en liten norrlandsinfluerad meny då jag har för mig att vi aldrig tidigare bjudit dom på detta! ;-) Kan bli spännande. Dessert ska vi också göra, så jag återkommer till kvällens gastronomiska episoder imorgon.

Nu tänkte jag visa er röken från muurikka. Elröken som är enklare att använda än man kan tro. Det första vi rökte var som jag tidigare skrivit; Lax! Bra nybörjar-råvara… ;-)

Nån eld eller värme behöver du inte tänka på, utan enbart ett bra rökspån + förberedelser av det du ska röka samt hålla koll på tillagningen. Vi använde ca 1½ dl alspån + 2 tsk strösocker i spånet, vilket ger en djupare, lite karamelliserad smak och yta på laxen.

Laxen förberedde vi med salt, kryddor och pressad citron, sen fick den ligga i rumstemperatur ca 1 timme innan den åkte in i röken.

Rekommenderad tid var 40-60 min, kanske något kortare tid beroende på hur man vill ha den tillagad, det är ju en smaksak. Man kan öppna och kolla den nån gång och se.

Väldigt smidigt måste jag säga. Och allt som är smidigt gör ju att man bara blir mer sugen på att testa nya grejer i den.

Smaken var fantastisk. Salt, rökig men ändå len i smaken. När du saltar och röker fisken direkt får du inte exakt den där smaken som på varmrökt lax du köper eftersom den legat i saltbad först och då tränger saltet in mer i hela fisken och smaken blir därefter. Den här smakar som en blandning av rökt och ugnsbakad. Nästa steg blir förstås att prova göra saltlag själv och experimentera sig fram.

Tänk bara hur gott det skulle vara att röka en fin bit renstek? Sådär rejält salt och mör i tunna skivor… ;-)

Vill man fuska lite så kan man alltid köpa färdigrimmat kött såsom lägg, skinka, sidfläsk tex, det blir vansinnigt gott också, men man ska naturligtvis försöka sig på egna saltlagar då blir det desto roligare ju!

Det här behöver du :
1  bit laxsida
Saften från ½ pressad citron
1 msk flingsalt
½ tsk chiliflakes

GÖR SÅHÄR : 
Pressa en halv citron över laxen. Klappa in flingsalt och chiliflakes och låt den ligga och ”dra” i rumstemperatur. Placera sen laxen med skinnsidan nedåt på gallret. Häll på alspån på den lilla plåten som ska placerar under laxen i röken. tillsätt 2 teskedar strösocker eller 2 sockerbitar i spånet. In i röken ca 40-60min, sen är det bara att vänta… Smaklig måltid!


Fin, färsk laxsida saltad och kryddad med pressad citron och chiliflakes. Här har den legat 1 timme i rumstemperatur och ska nu in i röken.


Efter 50 min i röken.


Riktigt fin röksmak.


Här serverat med kokt potatis, späda morötter, citron och en kall dillsås.

Bildtext till översta bilden; 
Elröken från muurikka. Här ser ni laxen på galler överst, dropp-plåt under och längst ner en plåt med rökspån. Elröken finns att köpa hos muurikkas återförsäljare i butik eller online. Läs mer här >>

PF, prommenader och nu läggs till styrketräning

Jag har ju i 5 veckor PF´at (periodisk fasta) och sedan 4 veckor gått raska morgonprommenader i 40 minuter så gott som varje dag.
Vad har hänt?
Minus 2,5 kg på vågen… inga stora mängder men man får vara nöjd.

Idag ska jag börja och styrkträna 2 gg i veckan, min plan är framöver tisdag och fredag och göra detta en dryg timma innan min fasta slutar kl 12.
Detta ska ju enligt många vara effektivt, så nu ska jag testa detta. När detta är provat så har jag nog provat allt utom att svälta…

Om den som undrar över vad jag äter och att jag äter kanske för mycket och därför inte gå ner i vikt, tycker jag att jag inte kan äta mindre utan att uppleva det som svält.

Normalt äter jag 3 ägg på morgonen, nu när jag bryter fastan kl 12 äter jag ca 4 ägg och ibland lite bacon till bara några få skivor. här kommer också en mugg kaffe och ibland en halv 90% chokladruta.
Normalt till lunch brukar det bli ca 3 ägg igen.
Middag äter jag sedan runt 17-18 tiden och då blir det 250-300 g kött, fisk eller fågel, lite grönt till det. Det kan bli lite mandlar, eller lite ost, till helgen kan det bli en dessert med lite bär och grädde och också nötter. Har vi bakat något blir det en bit av det.

När jag räknar ut så hamnar jag på 1600kcal – 1800 kcal. Äter jag mindre än så anser jag att jag svälter.
Så när jag äter “normalt” så äter jag ca samma fast 3-4 ägg mer än nu när jag kör PF.

Detta är min lilla redovisning.
Hur går det för er andra?

ett litet ps, mina prommenader kommer inte vara lika många from nu ;)

 

 

 

 

Bloggar etiketter: ,

Sallads special nummer 2 uppdaterat med era recept!


Minns ni mitt inlägg med Sallads special no. 1?
Sallads special no. 1 hittar ni här >>

Efter era tips och en del inskickade bilder lägger jag nu upp ett extra salladsinlägg med era recept. Superkul att läsa! Ni som inte har bilder till era receptskisser får gärna komplettera i efterhand om ni vill! ;-)

Översta bilden här tillhör Lotta Kruse som tipsar om Tomat & paprikasalsan ni kan läsa här nedan.

Tomat- och paprikasalsa, två personer
2 tomater, tärnade
1 grön paprika, i små tärningar
1 rödlök, finhackad
ca 1 msk pressad limesaft
1 tsk socker
Flingsalt
Svartpeppar

Blanda tomater, paprika och lök men blanda inte i limesaft, salt och socker förrän det är dags att servera.


Kajomidas ”Purjo-majs-ägg-sallad” (Kajomidas egna bild)
Snabbt gjord, men bör ”dra” ett par timmar, gärna över natten. Kan ätas i fler dagar ;-)
Obs! Mängderna nedan är till en stor sallad:

Hårdkoka 6-7 ägg och lat dom kallna
Skär 3 mellanstora purjo (den vita delen) i tunna skivor och gör fina ringar
Blanda i en burk majs (330 g/285 g avrunnen vikt)
Finhacka äggen eller kör dom 2 ganger i ”äggskivaren”
Rör i ett glas Miracel Whip 500 ml (majonäs)
Eventuellt även strimlad kokt skinka om det ska vara ”matigare”

Passar extra bra till: grillat kött, grillad kyckling, färsbiffar…


Sara tipsar om Jamie Olivers gurksallad (Saras egna bild)
Den är frisk och mild och passar fint till mer ”mastiga” smaker, äggrätter till exempel.

Skala 2 gurkor och gröp med en tesked ur det vattniga innanmätet i
gurkan. Blanda gurkan med en näve grovhackad mynta, några matstedar
olivolja, ett par matskedar citronsaft och någon matsked naturell
yoghurt. Smaka av med salt och peppar.

Ellinors tips på enkelt tomatsallad (bild saknas)
En enkel sallad vi ofta äter till lax är
Tomater (i skivor, tärningar eller halva körsbärstomater)
Rödlök eller purjolök (finhackad eller i skivor/ringar).
En vinegrette gjord på torkade örter, olja, salladskrydda etc. Det man gillar helt enkelt…Vill man fixa den väldigt fort så kan man ta dessa små, gröna påsar med dressing som man blandar med olja och vatten. Bara att blanda i en skål.

Sen brukar jag anpassa lite efter resterande smaken av måltiden. Kanske rör i lite färska örter, lite citronsaft, ost i tärningar etc.
Den må verka enkel, men är verkligen jättegod till fisk, och grillat – ja till det mesta.

Linn tipsar om denna goda champinjonsallad (bild saknas)
En sallad som jag tycker är supergod men kanske inte låter som det är champinjonsallad med äpplen. Skär champinjoner i skivor (konserverade funkar också) och skiva äpplen tunt. Blanda ihop balsamvinäger, olja, dijonsenap, hackad persilja, salt och socker. Blanda sen i äpplena och champinjonerna. Klart!

Sofias majssallad  (bild saknas)
Majs sallad, äter vi ofta:
1 burk majs
Några tomater
Purjolök
Olivolja (ibland när inte sambon ser en liten skvätt rödvinsvinäger).
Mycket salt och peppar.

Går även att blanda i en burk kokta bönor t ex kidney om man vill den ska mätta med. Brukar vi äta som ”förrätt” til t ex pannkaka som jag med diabetes har svårt att äta mängder av…

Charlies sallad  (bild saknas)
Mitt bästa vardagstips på sallad är att INTE köpa trist isberg, utan köpa färsk spenat, machésallad eller ruccola, det blir så himla mycket godare!

Två stadiga nävar valfri sallad
En avocado
En gul paprika
Körsbärstomater
Alfa alfa-groddar
En rödlök

Skiva rödlöken tunt och lägg i en bytta kallt vatten med några droppar ättika/vinäger i, den blir sötare och mildare, och godare! Halvera avocadon och skär ut kuber med köttet kvar i skalet, så att det trillar ut färdiga kuber sen när du gröper ur köttet ur skalet.
Halvera körsbärstomaterna. Lägg all sallad längst ner i en bred salladsskål, strössla sedan alla ingredienser ovanpå så att det ser fint och färgglatt ut! Toppa med fetaost och en vinegrette om du vill!

Emelies sallad   (bild saknas)
Min favorit utan tvekan är blandsallad på påse, tomat, gurka, paprika, rödlök, avocado, fetaost, galiamelon och en vinägrettdessing på 1 del rapsolja, 1 del vit balsamvinäger och lite italiensk salladskrydda. Oslagbart!

Sallads special no. 1 hittar ni här >>

Sichuanpepprig fiskgryta
Muurikka-säsongen kan börja + tävling!


Jo, nu har jag, eller rättare sagt vi bestämt oss! Vi blåser ut köket här i huset, öppnar upp i nock till en gammaldags skorsten med tvärdrag från öst till väst. All köksinredning, skåp och bänkytor åker ut, spis, ugn och micro likaså! Istället inreder vi nu all köksyta med ett orginellt bohemskt utekök, ja fast inomhus! Låter inte det toppen??

Vi ska såklart isolera köket från övriga huset så det inte blir snorkallt här om vintrarna men annars så kör vi helt åt hållet med direkta norrländska influenser av muurikkaköket som mittpunkt, bänkar med renskinnsfällar, fotogenlampor och facklor längs väggarna och den säregna rökdoften på köpet! Klinkersplattorna på golvet är redan bortfrästa och 3 skopor jord håller vi nu på stampa till barfota så det blir ordentligt med vildmarks-feelings. Blåbärsris, hjortron, hängbjörk och kattguld kommer också att planteras ut så att helheten stämmer!

Lite kul hade det allt varit? Ehh…? ;-)

Skojar bara…

Nä, dagen idag har vi vigt till skruvande, svärande, skruvande och åter svärande. Det sistnämnda mest från min sida trots att jag endast stod för att skruva ihop gasolskyddet men det var också tillräckligt. Min alldeles underbara, fantastiska, tålmodiga och helt enormt fina, gulliga, snälla, omtänksamma, kära make stod för resten! Jösses”

Jag fick huvudvärk bara jag såg alla lösa delar, skruvar, plugg och finska bruksanvisningar men när allt föll på plats, (njae… Föll, å föll men…) När allt var KLART så var nog ingen nöjdare än jag! Maken drog en lättnads suck och fick plötslig huvudvärk och jag log sådär ömt och tacksamt lyckligt som bara jag kan när jag vill ha något fixat! Ni fattar va? ;-)

Muurikkas sommarkök står nu på plats, inte i köket utan på altanen förstås. Den nya woken är placerad. Gasolbordet väntar på gasolflaskan, röken är ikväll invigd för första gången och det har serverats hemmarökt lax på det Nilssonska muurikka-residentet! Inte illa va?

Muurikka-säsongen är HÄR!! Nu kör vi så de ryker!

I detta inlägg kommer ni få en liten inblick i muurikkas sortiment, produkter anpassade för ändamålet och ni som följt mina uppdateringar vet också att nu i vår inleder vi början på ett samarbete här på kryddburken tillsammans med just muurikka.

En tävling står också på spel, samt att jag förstås vill påvisa det absolut mest njutbara och harmoniska sätt att både laga och äta mat på är utomhus, vare sig man bor i lägenhet, täppa eller skog. Det är ju inte nödvändigt att laga mat utomhus just på en balkong bara för att man bor i lägenhet. Man tar med sig hela packet ut i naturen, placerar rumpan på en stubbe under en tall och känner efter om det duger, vanligtvis duger det alldeles ypperligt för att uppleva både frisk luft, god mat och ett sätt att umgås på! Man behöver då inte dra med sig ett helt muurikkakök, det duger gott med en stekhäll på tre ben, matsäck och tändstickor. En utflykt, picknick, sommardag med familjen, skogsäventyr eller tältsemester! Alla BEHÖVER en muurikka tycker jag! :-P


Dagens mästerverk. Fy sjutton va nöjd jag är!! :-P


Silava. En fet kräm som används för inbränning av muurikkan vid första-gångs-användning eller inför förvaring. Du kan även steka i detta fett. Muurikkas stekpade är lite speciell i sitt slag då den är tillverkad i fjäderstål och håller alltså samma form hur mycket du än böjer den. Perfekt vid tillagning på muurikkan som är välvd och det långa skaftet behövs för det kan bli rejält varmt.


Här ser ni röken som vi har invigt ikväll med en fin, färsk laxsida kryddad med citron, chili, salt och peppar. Alspån och lite njutbar väntetid med en kall öl så fixade gubben middan klockrent. Det är så de ska va! ;-)

Muurikkas elrök i rostfritt, (denna på 1100 W )
Storlek: Ø 25/50cm
Ca butikspris: 2495:- Läs mer på http://www.muurikka.se/kategori/rokar/  

Mina planera för den här är stora; jag ser framför mig rökt sidfläsk/bacon, renstek, baklår av rådjur, skinka, hela fiskar, korv och gud vet allt. Röken fungerar också som vanlig ugn vid sidan om muurikkan om du till exempel vill tillaga kött på och ha en gratäng eller hasselbackspotatis till. Superfin-fin-fin!! :-P


Ja, det är här är mitt eget lilla skruv-mästerverk då! Gasolskyddet. ”Trätunnan” är placerad på en rund platta med hjul där själva gasolbehållaren skall stå. Både snygg och väldigt praktisk då man aldrig kan få för många avställningsytor när man lagar mat.


Kryddsprayerna är nya för i år. ”Smak på spray” med endast naturliga aromer blandat med rapsolja. Här i smakerna vitlök, citron och basilika.


Nu kommer vi till själva tävlingen!
Det ni ser på bilden ovan är det ni kan vinna till er muurikka, eller som tillbehör till muurikkan ni tänker köpa! ;-)

Kryddsprayer, silava och den klassiska stekspaden i fjäderstål. 3 st paket lottas ut till ett värde av 535kr vardera.

FÖR ATT DELTA I TÄVLINGEN SKALL DU ; 
”GILLA” Muurikkas sida på facebook samt DELA tävlingens facebookinlägg offentligt i er logg.

Tävlingen pågår till och med fredag den 27 april, därefter presenteras vinnarna här på Kryddburken under helgen.

 

Lycka till! 

Inlägg, tävling och utlottning i samarbete med Muurikka