Äppelpaj med lågt GI
En riktigt god och nyttig äppelpaj med lågt GI. Äppelpajen är väldigt enkel och det går väldigt snabbt göra äppelpajen. Enkel äppelpaj smulpaj gjord på äpplen och  -  äppelpaj med lågt GI. Ingredienser: (12 portioner) - 8-10 äpplen (helst syrliga äpplen) - 9 msk råsocker (brun farin eller fruktsocker går också bra att använda) - [...]
Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

Äppelpaj med dinkel  (lågt GI) – en god och enkel äppelpaj med dinkel – lågt GI.  Ingredienser: (6  portioner) 4-5 syrliga äpplen 10-15 valnötter (hackade) 2 tsk kanel eller 1-1/2 tsk kardemumma 1,5 dl dinkelmjöl (fullkorn) 1,5 dl havregryn (fullkorn) 1/2 dl linfrö (krossade) 2 msk sötningsmedel (eller fruktsocker) 100 g smör (eller Arlas smör … Continue reading Äppelpaj med dinkel (lågt GI)

Inlägget Äppelpaj med dinkel (lågt GI) dök först upp på Äppelpaj.se.

Oxalsyra
Oxalsyra (C2O2(OH)2) är en relativt stark (3000 gånger starkare än ättiksyra) karboxylsyra som finns i flera olika växter såsom  rabarber och harsyra. Namnet kommer från det vetenskapliga namnet för harsyra, Oxalis acetosella. Oxalsyrans salter kallas oxalater. Oxalsyra är svagt giftigt, och irriterar mag- och tarmkanalen vid intag. Oxalsyran reagerar med kroppens kalcium och bildar kalciumoxalat [...]
Rabarberpaj med havregryn
Ett enkelt och gott recept på Rabarberpaj med havregryn – enklaste Rabarberpajreceptet med havregryn. Hör ni också till dem som gillar smulpaj med rabarber, men inte gillar att bli kladdig när själv pajdegen ska blandas till? Så är det med mig, men för något år sedan hittade jag ett recept där man uppnår ungefär samma [...]
Fransk rabarberpaj med vaniljglass
Riktigt smarrig fransk Rabarberpaj (tarte tatin) – ett enkelt och gott recept på fransk Rabarberpaj. Smarrigaste franska Rabarberpajreceptet för dig som gillar smulpaj med rabarber som är både enkelt och gott. Ingredienser (4-6 portioner) - 60 g osaltat mjukt smör - 150 g mjöl - 1 äggula - 1 msk socker - 1 krm salt [...]