Amerikanska brödboken!

Nu ligger den ute på amazon.com så man kan förboka den!

Så här ser omslaget ut!

Tycker det blev jättefint, passar fint med de blågula svenska färgerna!

616OLQgy4sL._SX258_BO1,204,203,200_

Danska brödboken…

har anlänt här hemma!
Så här ser den ut… vad ska man säga?
Ingen har heller frågat mig … utan den damp bara ner så här…
Ser ut som ett reklamblad eller en skrift från brödinstitutet…
Ja ja danskarna gör ju som de vill, säljer den där så är det ju bra.

DSC_0128

Många sålda böcker!

har fått veta att man har sålt 9042 st av Baka med LCHF och 7338 st av Baka matbröd med LCHF!!

Alla dessa är väl antagligen inte LCHF´are utan några är väl troligtvis ”bara” glutenintoleranta… sedan kan man också notera att brödboken snart kommer ifatt kakboken… inte så konstigt då bröd är nog det man saknar redan dagen efter man börjat LCHF.

Men helt otroligt att så många ändå är intresserade av hälsosam bakning!  GLÄDJANDE!

Har du inte böckerna och känner att NU är det allt dags så kika till höger här på bloggen där finner du köpknappar in till de mest vanliga internetbokhandlarna och just nu är BOKIA billigast på Matbrödsboken med 175 kr och även BOKIA med 167 kr för Kakboken.
Kan ju också vara ett fint julklappstips!

Baka matbröd med LCHFbaka-med-lchf-liten

 

 

 

 

 

 

 

LCHF-bluffprodukter är just det…

Glutenfri LCHF LAX-WRAPKostdoktorns test av tortilla a´la LCHF visade sig vara just en sådan bluffprodukt och nej jag är inte förvånad.
Man går ut med 8 gram per 100 gram och innehållet är 29 gram och i en tortilla är det 3 gram enligt förpackning men enligt test hela 12 gram.

Ett företag som ska leva på oss lågkolhydratsätare har givetvis vinst för ögonen och där kan man ju då misstänka ett oetiskt handlande, precis som i många andra fall där pengarna är den drivande faktorn och inte människors hälsa.

Som jag skrev förut tycker jag sånna tester av sk LCHF produkter är väldigt viktiga hoppas han fortsätter även med de många sk LC-bröden som mest troligt heller inte är äkta…

Varför inte baka själv? Ta dig lite tid och stek/baka en bunt och frys in ;)

Mina tortillas/wraps ca 1,2 gram kh i en tortilla

finns också ett litet tortilla recept i brödboken i en liten annan form.

 

Bakar bröd!

IMG_0483Har knappt bakat bröd sedan brödboken gjordes förra sommaren…

man kan tro att jag bakar jämt, men så är icke fallet, bakar så vansinnigt mycket när bok ska bakas upp att jag blir lite less på å baka ;)

I går kväll satt jag dock i soffan och fick plötsligt lust att baka rostbröd, blev lite småsugen på rostat bröd med kokt skinka!! Bilden visar med räkor vilket inte heller är dumt ;)

Så nu står det ett rostbröd i ugnen och i eftermiddag/kväll blir det ett par sånna skivor!

Hivade i 1 dl sesam i denna gången, man kan ju trixa och fixa lite som man vill med bröd-recepten i boken ;)

 

 

Knäckebröden i brödboken?

IMG_0262Är det några läsare här som bakat något av knäckebröden i boken?
Har de blivit brända undrar jag?

Jag har ju varmluft och brukar köra på 175 grader och då ska ju en vanlig ugn vara på 190 grader.

Detta kanske visar sig vara för hög värme för knäckebröden??

Behöver få lite fler responser ang just detta, någon?

Edit: De som  fått brända knäckebröd, bör dra ner tempen till 150-175 grader och i övrigt följa recptet, eller kör 175-190 grader i 20-30 min och därefter stänga värmen , kanke tom med en träslev (luckan på glänt) för att göra en liten lufthål.

 

 

 

Den som har vunnit min brödbok via recensioner är…

Kaija Marklund och ett stort GRATTIS och Tusen tack för din recension på Bokus, Bokia och AdLibris. Kaija du har också ett mail.
Jag vill också ge alla övriga recensenter en stor varm kram och ett stort varmt tack från mitt hjärta, jag är jätteglad och tacksam för dessa era fina recensioner av brödboken, TACK!
Här ser ni lite bilder på lottdragningen.
IMAG1122IMAG1123IMAG1125

 

Ett par småfel i Brödboken

IMG_0299Det har upptäckts (tyvärr) ett par småfel i recepten dels GROVLIMPA sid 43 där ska vara 1/2 tsk salt i
och i KUMMINBULLAR sid 18 fattas det 2 tsk bakpulver.

Nu bör inte det vara någon fara då salt är smaksättning och jag vet några som bakar utan bakpulver och det blir helt ok bröd det också, men rätt ska ändå vara rätt.

Hoppas inte detta har ställt till det för er och fortsätt gärna berätta om ni ser några fel i boken, alltid bra att få rättat till dem inför tilltryck.

GOD HELG!

Bloggar etiketter:

Bild från en bloggläsare om att formen har ingen betydelse…

20130306_173548 [1024x768]Här ska ni få se beviset på att form ingen betydelse har.
Denna bild fick jag av Kaija en läsare och bakare, detta är receptet Kransbröden ur Baka matbröd med LCHF x 3 = två fina limpor!

Tjusiga limpor Kaija! Hoppas de smakar lika tjusigt ;)

Så låt dig inte begränsas av formen när du bakar ur Brödboken!

IMG_0128

Bloggar etiketter:

Utlottning av brödboken – påminnelse

Baka matbröd med LCHFNu kommer det en liten påminnelse för de som vill och önskar vara med i denna lilla utlottning.
Denna utlottning är för alla de som göre sig besvär att skriva en kort recension av Baka matbröd med LCHF,
Bokus, Bokia och/eller Adlibris och mailar in den till mig och berättar vart de lagt den. Ju fler ställen ju fler lotter får man.

Detta är för att jag så gärna önskar mig recensioner av boken och alla de som nu gör sig omaket att göra detta ska ha denna chans till en ytterligare brödbok eller om man så hellre vill bakboken Baka med LCHF, man får välja själv vilken bok man önskar sig.

Jag drar lott bland lotterna onsdagen den 13/3.

Lycka till och ett varmt tack till er alla som vill delta!