Entrecôte med pepparsås 2 port
2 skivor entrecôte à 150-200 g
2 dl grädde/kokosgrädde
1 grön spetspaprika
½ gul lök
2 msk smör
1 msk rödvin
1 tsk fransk senap
ca ½ tsk Worcestershiresauce
ca ½ krm krossad grönpeppar
ca ½ krm vitpeppar
ca ½ krm svartpeppar
Salt
Finhacka löken och strimla paprikan. Fräs dem mjuka i smöret utan att få färg. Salta och peppra, smaka av hur mycket peppar du vill ha.
Häll på Worcester och vin och låt det koka in nästan helt.
Tillsätt senap och grädde och låt såsen koka tjock på hög värme.
Stek köttet 1-2 minuter på var sida på hög värme, dra sen pannan åt sidan och låt värmen utjämnas i köttet under några minuter.
Ta till lite längre stektid om du vill ha köttet mer välstekt.
Servera med stekt aubergine, broccoli, sallad och tomat.