Värmande höstmat
Nu börjar höstkylan krypa in under skinnet, så idag bjuder jag på en värmande gryta.
Här får du också ett matnyttigt tips på vad du kan göra med allt pumpakött som blir över när du gröpt ur lyktor till Halloween.
Använd en del av pumpaköttet till den här grytan, förväll och stoppa resten i frysen så har du ett gott grönsakstillbehör att ta fram till fler rätter.
Den här årstiden brukar jag och Lennart lämna landet för varmare breddgrader, men så blir det inte i år.
Omvärldsläget gör att det känns tryggare att stanna hemma just nu, hoppas verkligen att världen blir en lugnare och vänligare plats snart igen.
Smakrik kycklinggryta med pumpa 4 port
600 g kycklingbröst/lår eller kalkonbröst
1 dl kokosolja eller 100 g smör
5 dl pumpa i bitar
2 dl strimlad röd paprika
2 dl strimlad grön paprika
2 dl zucchini i bitar
10 cm ingefära i skivor
2 msk äppelcidervinäger
2-3 msk Paleoskafferiets sockerfria mango chutney
2 msk glutenfri tamarisoja
Salt och chiliflingor efter behag
Skär köttet i strimlor, hetta upp hälften av kokosoljan och bryn strimlorna snabbt, krydda med salt och chili.
Diska ur pannan och hetta upp resten av kokosoljan, stek grönsakerna ett par minuter.
Häll på vinäger, soja och mango chutney, blanda ner köttet och låt allt puttra en stund.
Grytan blir också god att göra krämig, blanda då ner 2 dl grädde eller kokosgrädde tillsammans med köttet.
Servera med en kålsallad eller blomkålsris.
Kokboksreklam
Tycker du om mina recept och tips så hittar du hundratals till i mina kokböcker, läs gärna mer om dem och beställ i länkarna här nedanför.
Här kan du läsa en recension av Stora diabeteskokboken, den har blivit väldigt populär så första tryckningen på över 3000 böcker är snart slutsåld, ett tilltryck är planerat på Bookmark Förlag.
Stort tack till alla er som köpt den, hoppas många kan få hjälp att äta sig till en bättre hälsa med hjälp av mina recept och LCHF-pionjären Lars-Erik Litsfeldts faktatexter.
Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)
Baka med frukt & grönt – en glutenfri blandning av sött och salt
Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (Skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-kokbok skriven med Annika Dahlqvist)