Färskpressad morgonjuice med jordgubbar & lime


God förmiddag solstrålar! Är ni pigga och glada? Efter nattens åskoväder med blixt och dunder så siktar vi väl in oss på en strålande dag, fylld av energi. Luften är frisk och solen skiner, vi laddar med extra solgul, färskpressad juice och väcker smakerna med en gnutta lime och jordgubbar, det kan väl aldrig vara fel? ;-)

Och som ni alla vet så närmar vi oss midsommar och SJÄLVKLART ska vi ha en midsommartårta-tävling även i år! Börja klura redan nu! Jag lägger upp info om tävlingen strax innan midsommar, sen har ni över helgen på er att bak och fota och skicka in era bilder till mig som sedan kommer publiceras här på kryddburken för en omröstning!

Temat är såklart midsommar + tårta, sen är tolkningar därefter fria!

Förra årets bidrag (45st) midsommartårtor :
http://kryddburken.se/2011/06/30/rosta-pa-finaste-midsommartartan-45st-tartbilder/

Nu ska vi ut och öppna upp loppisen!


Apelsiner och lime, är man inte vaken efter den morgondrinken så vette tusan… :-P


Morgondrink med extra allt!


Solrosblomman som Joline fick av Nicke på avslutningen. Har dom en tendens att sloka i buketten så kan man snitta dom precis under blommar och sätta i en fin skål på fot istället!


Juciepressen kommer från syster lycklig och jag bara älskar den pigga solgula färgen på den. Ja, 50-tals nostalgin framförallt förstsås! ;-)  Ha en fin dag allihopa så ses vi igen lite senare…

Sommarfudge
Fudge kan man göra året runt och inte bara till julgodis. Här har jag hällt i lite torkade hallon, jordgubbar och björnbär och mini marshmallows:)

Vit sommarfudge
225 gr vit choklad
1/2 burk kondenserad mjölk
Torkade hallon och jordgubbar
Mini marsmallows
Jag delade på burken kondenserad mjölk och gjorde med mjölkchoklad också,
225-250 gr mjölkchoklad
1/2 burk kondenserad mjölk
Torkade hallon, jordgubbar och björnbär
Mini marshmallows
Smält kondenserad mjölk och vit choklad i en kastrull. Rör om tills allt är slät och chokladen smält. Rör ner torkade bär och mini marshmallows och se till att bitarna blir täckta. Häll smeten i en form med bakplåtspapper i, jämna till och låt stå i kyl minst 4 timmar. Skär i lagom bitar, förvara i kyl.
Torkade bär kan du bla köpa här: http://www.strosselannat.se/strossel/ovrigt-2/frystorkat-bjornbarscrisp-20-gr-sk.html

Vill du ha koll på alla utgivna och kommande LCHF böcker?

Då tipsar jag dig om att kika här på BOKUS om du föredrar att handla därifrån
Föredrar du Adlibris följ länken till alla LCHF böcker.

Bara att scrolla och kika igenom alla sidor så ser du vilka nya böcker som är på G ch vilka som finns att köpa nu!

Smidigt va?

 

Ölands-tips, efterfrågat inlägg!


Det är många som mailar och undrar över tips på ställen här på Öland man inte får missa, sevärdheter som matställen och boende. Jag hinner omöjligt svara på alla mail genomgående så att de hinner fram i tid till er semester utan jag försöker samla ihop era frågor och önskemål här istället. Skulle det vara något specifikt ni undrar över så ställ era frågor i kommentarsfältet så ska ni få svar på en gång! Jag hoppas även google translate fungerar dugligt för er som mailat mig på engelska.

Det ni läser här är är MINA reflektioner, mina tycken och tänk kring restauranger och ställen. Mina tips till er kort och gott. Glöm inte att skapa era egna och utgå inte från att det jag skriver överensstämmer med vad du själv skulle tycka. Alla tycker vi olika!

Vi börjar väl med maten, eller hur?! :-P  
Det finns inte så många ställen jag rekommenderar faktiskt, de flesta är sommarrestauranger och många av dom håller inte för hälsovårdsmyndigheterns kontroller sommartid… Väldigt trist, men det finns några guldkorn och det är dessa :

Finare matställen 

Halltorps gästgiveri
Fint hotell/gästgiveri invid VIDA museum. God hemlagad mat från lokala producenter och egna odlingar.

Hotell Borgholm
Mitt i centrala Borgholm hittar ni Karin Franssons hotell och restaurang. Fint som snus för dom riktiga finsmakarna!

Guntorps herrgård
Ett riktigt favoritställe har det varit för mig & Nicke då vi i alla år firat våra bröllopsdagar där, tills de bytte ägare och kocken bytte jobb. Men för den skull har jag inget negativt att säga, bara positivt, det är mer vi som ”byggt våra vanor” kring helheten som vi gillade. Ett kanonställe i Borgholms utkant ni inte får missa!
Guntorp har jag skrivit många inlägg, skriv in guntorp i sökrutan till höger så får du upp alla inlägg.

Lokala matställen i Borgholm 
Himla gott (Facebooksida)
Mat & café, hemlagat, vansinnigt gott, trevligt och käckt!
Har tidigare skrivit om Himla gott här på kryddburken, läs mer >>

Sörens (Facebooksida)
God mat, kvalité och service. Inga krusiduller!
Har tidigare skrivit om Sörens här på kryddburken, läs mer >>
Borggrillen
Snabbmat/gatukök, husman, a la carte. Rent och snyggt, barnvänligt & rymlig.
Pizzaplaneten
Godaste pizzorna i borgholm, dåligt med sittplatser men avhämtning kanon.
Från Borgholm & lite norrut… 
Klinta Bykrog
Fint matställe i Köpingsvik, kvalité på mat och service. Snyggt, prydligt och gemytligt ställe.

Eva´s kroppkakor
Godaste kroppkakorna på heeeela ön, enligt mig!
Har tidigare skrivit om Eva´s kroppkakor här på kryddburken, läs mer >>

Sandviks kvarn
Ett av våra absoluta favoritställen efter våra söndagsutflykter här på ön. Här stannar vi alltid sist av allt efter att strosat i butiker och varuhus, badat, gått längs strandvägar osv. Vårt slutmål brukar det bli! Inte mest för matens skull, utan för helheten med barnvänliga ytor, lekplatser och hela atmosfären. Sen att dom har ÖNS bästa pizzor är ju bara ett plus! Här kan du också äta den lokala lufsan.
Har tidigare skrivit om Sandviks pizzeria på kryddburken, läs mer >>
Lammet & Grisen
Har du aldrig varit här så är det ett måste! Ett fast pris på all buffémat och ät hur mycket du vill av nygrillad gris och lamm med alla tillbehör som tänkas kan. Har tidigare skrivit om Lammet & grisen här på kryddburken, läs mer >>
Kalk
Har ännu inte besökt denna restaurang men hört så mycket gott och positivt om den så i sommar få jag se till att göra ett besök där!

Jag skulle kunna göra en hissa och dissa-lista men väljer att bara nämna ställen vi absolut inte besöker av en eller annan anledning; Wilmas, Kronan, Mamma rosa, Pappa blå, Harrys. Av dessa ställen så har riktigt dåligt mat, alternativt dåligt service eller bägge delar upprepade gånger spelat in så pass mycket att vi valt att inte gå dit fler gånger.

Det finns såklart fler matställen (framförallt söderut) men som jag inte provat och heller inte kan ge nån kommentar om så därav ett urval från mina favoriter.

Gårdsbutiker mm : 

Svenska bönchips AB (Wahlqvist mat. Åker ni hit är ni bara en kilometer ifrån Öjkroken där vi bor)

Solberga gård

Jordsläta, slakteri, gårdsbutik, café och restaurang

Och lite Shopping/Varuhus :

Mittbrodts
Beläget i borgholm, vid parken/hamnen. En riktigt favoritbutik som ni säkert läst om tidigare på kryddburken >>

ÖNSKA (lokal facebooksida)
borgholmsgallerian hittar ni affären man inte FÅR eller KAN missa! Här finns allt och med världens trevligaste personal dessutom! 

Gammalt & Nytt (loppis)
Ett favoritställe vi har är ”Gammalt & Nytt” i Hörlösa, man svänger vänster strax innan Källa om man kommer söderifrån. Där finns allt och i såna mängder och små pinaler att man blir alldeles vimmelkantig. Det är alltid kul att gå och titta och begrunda och se historierna fladdra förbi och man drömmer sig bort i en annan värld på en sån här gedigen loppis. Helt klart värt ett besök!


BödaSågens Allhandel (även webbshop) (Böda)
BödaSågens Allhandel, ett sommarvaruhus i bästa klass om man jämför med övriga på ön. ”Valles” är också ett känt turistmål för shoppingsugna, men där råder knappast den kvalité och uppdaterade utbud som Mogge och Lillan bjuder på i Böda. Mogge är förresten Nickes kusin och bor med sin familj ett stenkast ifrån oss (om man kastar baklänges och en bit bortom skogen). Dom driver BödaSågens Allhandel sedan 2004 med massor av prylar, kläder, leksaker, husgeråd och inte minst vår favoritavdelning med lite rock á billy, nostalgiprylar. Elvis, Monroe och retro inredning! 600kvm shopping + ett extra stopphål i godistornet invid parkeringen. Vi diggar detta varuhus bäst av alla. Det är städat, rent och  fräscht, och varu-utbudet är ständigt påfyllt. HIT kära turister tycker vi att ni ska styra kosan om ni vill sommarshoppa och slippa dammiga, mögelluktande instängda lokaler som bjuds lite längre upp på ön! Därefter brukar barnen vilja köra elbilarna vid Snäckan i Löttorp, det är ett måste enligt dom!

Snäckan (Löttorp) 

Glass-sugen??


Missa inte i så fall inte Källa Glassgård!
En sisådär 30 glass-sorter i olika utförande och samtliga med bilder och ölands-anknytna namn! Detta tyckte barnen var superkul. Priserna låg från ca 50kr/st upp emot över 200kr/st för en glassmeny! Riktigt kul att se alla kreationer och påhittiga ideér i deras sortiment.

Servicen på detta ställe är riktigt trevlig och man känner sig ordentligt uppassad och kungligt serverad tjusiga glassar vid bordet. Betalning och ”välkommen åter” sköttes riktigt snyggt. (Här tar dom kortbetalning vid bordet dessutom) Här behövde man inte sitta och vänta, personalen hade tentaklarna utfällda om man säger så! :-P Blev väldigt positivt överraskad! Att notan för tre glassar slutade på strax över 300 kronor, tja…. Lite dyrt, men ibland ska man unna sig lite lyx tycker jag och här blev man inte besviken! Man ska dock se till så man är REJÄLT glass-sugen innan man gör ett stopp!

Lekpark, lekrum, fina toaletter, trevlig, mysig atmosfär, helt suverän personal och uppassning – ja, då kan de få kosta lite! Helt klart en minnesvärd upplevelse för barnen!

Vad gäller boende så är jag väldigt novis på den fronten och har absolut inga bra eller heller dåliga tips att komma med… Det kanske ni läsare som semestrat här har bättre koll på! Kom i så fall gärna med era tips här i kommentarsfältet! Det blir väl lätt så när man själv bor på ön och aldrig letar stuga, camping eller vandrarhem själv men jag hoppas ni finner info om detta på närmaste turistinfo eller av nån snäll läsare som vill dela med sig av. När ni precis har kommit över över landsbron kan ni hålla till HÖGER och kommer då direkt Träffpunkt Öland och vidare till i Borgholm finns turistinfo vid hamnen/parken. Skaffa en ölandskarta ni kan ”ringa in” era favoritställen ni tänker besöka! Ja, de får bli mina tips inför den här sommaren. Som sagt, fråga här nedan om ni undrar något specifikt så ska ni få snabba svar.

Turistinfo : 

Natur & kultur som jag tycker ni bör uppleva : 
Övrig info :
Våra solfattiga somrar…

Sommaren är kort, det mesta regnar bort…

Våra solfattiga somrar går mig snart på nerverna, man blir ju snart desperat efter solvärme mot naken hud…
Det var underbart att vara på Kreta och känna solens goda nyttiga strålar mot naken hud…

Jag inser mer och mer att vi bör alltid ta D-vitamin eftersom våra somrar ser ut som de gör. Vem av oss hinner ut kl 12 sommarens ALLA dagar i 20 minuter med större delen naken hud mot solen?
Hur många soldagar har vi?
Skulle mot all förmodan solen vara framme så jobbar vi och ofta inne, vi tom tränar inomhus numera…
Har vi semester känns det som det alltid regnar…

Problemet är ju ändå att vi måste ut varje dag hela sommaren i solen någon gång mellan 11-15 om det ska tillverkas någon d vitamin.
Illustrerad Vetenskap skriver i en mycket intressant artikel att 20 min varje dag  i solen för att ladda D vitamin depåerna helt.

D vitaminet är ett supervitamin och är nödvändigt för immunförsvar, celltillväxt och hormonreglering.
Vid brist på vitaminet kan inte immunförsvaret aktiveras.
Jag måste nog säga att det är där vi i familjen mest lagt märke till att våra extratillskott av D vitamin har betytt allt.
Jag kan dock märka att vi får en dipp  runt okt och är det någon gång vi får känning av förskylning så är det tiden från då och fram till jul.
Vi har i flera år nu alltid stoppat tillskottet av D vitamin under sommarmånaderna (maj-aug) men så blir det inte i år. Aldrig i livet!
I år kommer vi nämligen inte inbilla oss att vi får någon D-vitamin via solen, utan i år ska vi tugga D-isar hela sommaren. Minst 5000 IE om dagen tänker vi inta hela sommaren, basta!
I år ska depåerna vara välfyllda hela året. Spännande å se om det gör skillnad i höst.

Illustrerad Vetenskap
1. Vitamin D är nyckeln till kroppens försvar
2. Reglering av immunförsvaret
3. Reglering av celltillväxt
4. Reglering av hormoner

Vi äter gärna Holistics kapslar 3 st av 2000IE  eller så tar vi 1 st av 5000IE.
Finner inga bättre på den svenska marknaden.
Varning: finns D vitmin gjort av soja.
Vi får hoppas att det i framtiden kan komma ännu högre doser per kapsel från Holistic.

Så lägg lite pengar på ett bra D vitamintillskott och lita inte på våra svenska somrar…

Ps. 1 mikrogram D vitamin = 40 IE. Ds

 

 

Bloggar etiketter: ,

LCHF recept för Chilli smaksätt vitt kål med grädde

En supergod chili som är smaksatt av vitt kål med grädde!

Chilli smaksätt vitt kål med grädde
Portioner: 4 st
Tid: 20 min

Ingredienser
1 liten Vitt kål
Piri Piri (eller Harrisa) krydda
Vispgrädde 3 dl
Vår lök 3 st
Smör till stekning (cca 50 gr)
Salt o peppar

Så här gör man:
Strimla kålen och den vita delen av vårlöken och stek i smöret (cca 50 gr). När kålen har mjuknat, tillsätt 3 dl visp grädde och krydda med piri piri (eller Harissa eller annat chilli), samt lite salt och peppar. Fortsätt på låg värme tills grädde har tjoknat lite och kålen är styvad. Jätte gott tillbehör till alla kött rätter.

Tack för mig efter 3 år och 900 inlägg på bloggen

Allting har en ände…

Nu, mina Vänner, är det dags för mig att avsluta äventyret med matbloggen Birgitta Höglund’s Mat.

Just idag är det exakt 3 år sedan jag skrev för första gången härinne.

Idag kom jag också upp till den smått otroliga summan av exakt 900 inlägg.

Att skriva i det för mig tidigare okända mediet, lärde jag mig under en 3-timmars bloggkurs på teknikmässan Eclectic Tech Carnival på Umeå Universitet.

Det närmaste jag någonsin i livet kommit universitetsstudier, kan jag tillägga.

Lyckades på dessa korta timmar lära mig att behärska bloggandet via WordPress, ja någorlunda i alla fall.

Skrev mitt första recept samma kväll, ett mycket enkelt sådant på Äggröra.

Det fick inleda den långa kavalkad av recept på Naturligt God Mat Att Njuta Av, som blev ett signum för min blogg.

Mat lagad på så naturnära råvaror som möjligt, med minsta möjliga mängd kolhydrater.

Jag ville på det här sättet dela med mig av alla de kunskaper som jag samlat på mig under mina 18 år i olika restaurangkök.

Kunskapen att det kan vara väldigt snabbt, enkelt och roligt att laga bra mat.

Med tanke på alla de besökare jag haft under de här åren, verkar det som jag lyckats med mina intentioner.

Bloggandet har gett mig ett fantastiskt fint kontaktnät av matintresserade runtom i landet och även på många andra platser på vårt klot.

Matskrivandet har det senaste året lett mig in på många intressanta uppdrag, som tar mer och mer av min datortid.

Uppdrag som är så roliga och spännande, så det har blivit allt mindre med tid att ägna mig åt bloggen.

Därför känns det nu efter precis 3 år helt rätt att avsluta just den här delen av mitt skrivande.

Kostrådgivarna

Varannan söndag kan Du ta del av mina recept inne på Kostrådgivarna.se. Där bidrar jag och Klara Dessermed goda och nyttiga LCHF-recept.

Den sidan har på kort tid blivit en viktig mötesplats för väldigt många som vill lära sig mer om bra mat och hälsa. Jag fortsätter dessutom att skriva matkrönikor varje månad i 100% Östersund

Jag arbetar också vidare med utvecklingen av Restaurang PriMaten i Uppsala, där kan Du ta del av mina recept mer i verkliga livet.

På veckorna serveras ett stort urval av frukost- och lunchrätter helt baserade på naturliga råvaror, tillagade enligt LCHF och Paleo.

I september 2013 öppnades även PriMaten Deli i Svava-gallerian i centrala Uppsala.

Recept härifrån min blogg har nu också börjat leta sig ut i butikerna.

Spröda frökex från det lilla familjebageriet Huså Bröd i västra Jämtland finns att köpa i delikatessbutiker över hela landet.

Hittar Du dem inte i närheten av där Du bor så finns de också att beställa här från LCHF-Butiken.

Huså Bröd

Jag samarbetar också med Glada Lådan, en butik som säljer Jämtländska råvaror på nätet.

Glada lådan

Du får gärna lägga till Birgitta Höglund som vän på Facebook, så blir det lite mer vardaglig kontakt.

Där delar jag med mig av nyheter kring mitt matskrivande, intressanta länkar, kostfunderingar och tips på ett och annat gott.

Mina recept kan numera också läsas i bokform, i kokboken LCHF för seniorer.

Dr Annika Dahlqvist bidrog med ett förord om sin syn på kosten och dess fördelar för hälsan.

Boken finns också på Finska under namnet Karppaa terveellisesti och kan beställas här på Bookplus.fi

Min andra kokbok Grillmat LCHF har nu kommit ut, klicka på bilden så kommer Du till den på Adlibris.

Det har varit riktigt roligt att skriva en bok med alla mina favoritrecept som passar en grillmiddag.

Min vän Anna Hallén har skrivit ett mycket intressant förord till boken.

Kokboken på bilden under är min tredje, Långkok för LCHF och Paleo. Den kommer ut i bokhandeln i september 2013.

Förordet är skrivet av Ann Fernholm, som skrivit boken Ett sötare blod. Här en länk till hennes blogg med samma namn.

Omslag Långkok

Vill Du ha tips på lite godsaker som passar fint nu på sommaren, så klicka Dig vidare till Bloggreceptboken.

Kokboken har nu haft premiär på nätet och kan laddas ned helt gratis.

Där skriver jag och 19 andra av landets bästa matbloggar om våra favoriträtter på temat ”Något köpt, Något lagat”.

Bloggen kommer att ligga kvar, så använd den gärna som receptarkiv när Du behöver inspiration.

Jag stänger från den 24/4 2013 av kommentarsfunktionen, då bloggen senaste tiden översvämmats av spam.

Är det något du undrar över eller vill kommentera så hittar Du mig här på Facebook eller skicka ett mail, adressen finns under Kontakt.

För att hitta ett speciellt recept är det bara att skriva in den ingrediens eller rätt Du vill hitta i sök-rutan längst upp till höger, klicka på Sök och så kommer receptet fram.

Eller botanisera bland de olika kategorilänkarna i högermarginalen, där är alla recept uppdelade i sina respektive kategorier.

Till sist vill jag framföra ett stort Tack för allt stöd och glada tillrop jag fått från Dig, Kära Läsare.

Ät, Njut och Må Gott!

Birgitta Höglund


Egg McMuffin


Nu har jag gjort Egg McMuffins! Inte ett dugg svårt och sååå, jag säger då bara sååå mycket godare än McDonalds egna som ibland kan vara lite ”gummi-aktig” om ni provat?

Dessa gjorde jag i muffinmakern och de blev frasiga, mjuka, och ägget sådär perfekt som man själv vill ha det. Lite mjuk och rinnig äggula tycker jag är godast och det är bara tiden i muffinmakern som justerar detta. Öppna och tjuvkika lite då å då, sen tar du upp dom när dom är helt perfekt i ditt tycke. Brödet blir inte på något sätt bränt eller hårt utan mer frasigt i kanterna och mjukt, som nybakade!

Ja, har man ingen muffinmaker (eller kanske har du turen att vinna en?!), så hade jag provat att göra detta i en vanlig liten rund portionsform i ugnen. Finns ju oändliga många storlekar och formar i porslin som är ugnsfasta som funkar att göra i små portionsstorlekar. Tex. Le creuset´s små ramikiner, suffléformar, pannacottaformar, eller i en helt vanlig temugg?! Å sen skjuts in i ugnen med dom istället!

Jag använde mig utav Frisco hamburgerbröd för de låg så passande i brödlådan så jag tog ut små rundlar av dem med botten och lock i ett. Lite smör på bottenbrödet, en skiva smältost/emmentaler alt. cheddar, (ta ut runda formar med ett upp & nedvänt glas). Peta ner botten + ostskiva i hälften av hålen på muffinmakern. Knäck ett ägg på varje (litet ägg). Lägg locken i dom övriga tre tomma hålen så de får lite krispig yta. Stäng locket några minuter och kolla till äggen då och då och ta upp när dom är helt perfekta i ditt tycke.

Lite salt och peppar på ägget, sen på med locket! Klart! :-P

TIPS!!
Klipp långa remsor av bakplåtpapper som du lägger i botten och låter flikarna sticka upp på varje sida, då lyfter du enkelt du upp din muffins hel, rund och fin utan att bränna fingrarna dessutom. Fiffigt tips jag kom på i efterhand såklart! ;-)


Egg McMuffins; Bröd, ägg, ost…


Bottenbröd + ost, knäck ägget ovanpå och grädda locket vid sidan om så det blir mjukt och krispigt!


Såhär!


Sen när det är klart, blir det såhär! På med lite salt och peppar på ägget och lägg på locket.


Färdigt!


Och naturligtvis en insider-bild också… :-P

Mat & Hälsa tidningen no 2

Snart kommer Mat & Hälsa nummer två och där finner ni några av mina tårtrecept ur bakboken!
Kul att få bjuda alla läsare på lite goda tårtor inför sommarens festligheter!

Ni som ännu inte valt att prenumurera på den kan fortfarande gör det för endast 98 kr för 4 nummer!

Nästa nummer innehåller bla.
”Mat för lata dagar”, ”Lågkolhydratkost för barn”, ”Tio superläckra och nyttiga sommartårtor”. Det är några av rubrikerna i andra numret.
Men vi skriver om mycket mer – om kokosfett, om mindfulness, om barfotalöpning och om Pia som blev frisk från sin svåra tarmsjukdom.

Utkommer torsd 14/6 i butikerna. 

 

/em

Bloggar etiketter:

Risifrutti – LCHF rispudding
Risifrutti - LCHF rispudding
Källa: Marianns LCHF mat & bak
Portioner: 4

Ingredienser:
4 portioner
250 gram väl avsköljd och avrunnen och lätt urkramad keso
2 dl grädde
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia eller annan vald sötning, eller ingen alls
0,5 tsk vaniljpulver eller 1st vaniljstång
2-3 gelantinblad + 1 dl grädde
Gör så här:
Lägg gelantinbladen i kallt vatten i minst 5 minuter.
Skölj keson väl i kallt vatten och låt den rinn av, eller krama ur lite lätt vätskan väl.
Vispa grädden (inte för lös) med sötning.
Värm upp 1 dl grädde med vaniljen och smält sedan gelantinet i den, låt svalna.
Blanda sedan ner gelantingrädden i den vispade grädden och blanda ner keson väl.
Skeda upp i sköljda portionsformar och ställ kallt tills den stelnar, stjälp sedan upp för servering eller ät ur portionsformen.
Eller lägg upp i en stor skål och låt stelna och servera ur skålen.
Serveras med fördel till några smälta bär, lchf-sylt eller färska bär.

Varför inte ta med dessa på utflykten eller till stranden eller varför inte som litet gott mellanmål till barnen?

©MariannAndersson