Solgul vitaminbomb


God morgon solstrålar! Vet ni vad?? Inatt kom första snön här på Öland, hurra va fint det är och lagom till advent också!
En stärkande morgondrink med massor av härlig frukt och nypressad juice kan säkert få fart på adventspysslet här hemma med! Idag ska fönsterna putsas, (ja, insidan iaf) och mina röda adventstakar upp! Så fint de ska bli… :-P

Önskar er alla en finfin dag, se till och få i er lite vitaminer ni också! ;-)

ca 1½ liter
Det här behöver du :
1 liter pressad juice från clementin, apelsin, citron
1 ananas
2 bananer

GÖR SÅHÄR :
Skär ner frukterna i bitar i en tillbringare, slå på apelsinjuice och mixa med mixerstav eller blender. Servera genast!

The post Solgul vitaminbomb appeared first on Kryddburken.se.

Färskpressad morgonjuice med jordgubbar & lime


God förmiddag solstrålar! Är ni pigga och glada? Efter nattens åskoväder med blixt och dunder så siktar vi väl in oss på en strålande dag, fylld av energi. Luften är frisk och solen skiner, vi laddar med extra solgul, färskpressad juice och väcker smakerna med en gnutta lime och jordgubbar, det kan väl aldrig vara fel? ;-)

Och som ni alla vet så närmar vi oss midsommar och SJÄLVKLART ska vi ha en midsommartårta-tävling även i år! Börja klura redan nu! Jag lägger upp info om tävlingen strax innan midsommar, sen har ni över helgen på er att bak och fota och skicka in era bilder till mig som sedan kommer publiceras här på kryddburken för en omröstning!

Temat är såklart midsommar + tårta, sen är tolkningar därefter fria!

Förra årets bidrag (45st) midsommartårtor :
http://kryddburken.se/2011/06/30/rosta-pa-finaste-midsommartartan-45st-tartbilder/

Nu ska vi ut och öppna upp loppisen!


Apelsiner och lime, är man inte vaken efter den morgondrinken så vette tusan… :-P


Morgondrink med extra allt!


Solrosblomman som Joline fick av Nicke på avslutningen. Har dom en tendens att sloka i buketten så kan man snitta dom precis under blommar och sätta i en fin skål på fot istället!


Juciepressen kommer från syster lycklig och jag bara älskar den pigga solgula färgen på den. Ja, 50-tals nostalgin framförallt förstsås! ;-)  Ha en fin dag allihopa så ses vi igen lite senare…