Snart dags för min grillkokbok

Glödande grillkol
Foto Mikael Eriksson

Grillpremiär

Så, då var sista korrekturet till nyutgåvan av min grillkokbok inskickat till Lumio Förlag.

Eftersom så många känner till min blogg idag så bestämde vi att även boken skulle få mitt namn och signum i titeln.

Något som förstås känns extra roligt, det här är verkligen en bok som ligger mig varmt om hjärtat.

En del av er känner säkert igen bokomslaget från förra gången den gavs ut 2013, då hette boken Grillmat LCHF.

Det nya förordet är skrivet av Jenny och Magnus Andersson på finaste Paleobloggen Under vårt tak.

Här kan du förhandsbeställa boken till specialpriset 159 kr, ordinarie pris efter utgivningen är 195 kr.

Jag har nu omarbetat de allra flesta recepten så att de även är anpassade till alla som äter mejerifritt, till exempel inom Paleo.

Recepten är förstås  gluten/sockerfria, något som blev extra aktuellt idag när Ann Fernholms läsvärda artikel om de sockrade grillmarinaderna publicerades i Aftonbladet.

Bilderna i boken är tagna av Mikael Eriksson, en väldigt stormig septembervecka i Jämtland, därav de vackra glödbilderna som du ser exempel på i inlägget.

För dig som har vänner som inte pratar svenska så hittar du boken  på engelska på Amazon.

Hjälp mig gärna att dela inlägget vidare till dina vänner, tack på förhand ❤

Glödande kol
Foto Mikael Eriksson

Spare Ribs med chiliglaze
Foto Mikael Eriksson

Blåbärspesto och nässelpesto
Foto Mikael Eriksson

Parmalindat, fyllt kycklinglår
Foto Mikael Eriksson

Kokospannacotta med vanilj
Foto Mikael Eriksson

Aftonbladet Söndag – tävla om min kokbok Matfilosophie!
I söndags hade Aftonbladets söndagsbilaga en tävling där du kan vinna min fina kokbok Matfilosophie. Lite stort och himla kul så klart! :) Min kokbok Matfilosophie – njutbar, färgstark & variationsrik lågkolhydratkost finns att köpa direkt via förlaget men även hos bokus.com (just nu för endast 165kr!) ,Adlibris, Akademibokhandelns nätbutik, och CDON.com Läs mer om min kokbok Matfilosophie […]
Det går åt rätt håll nu!

linda_nilsson_kryddburken
Hej alla fina bloggläsare! ❤️
Tänkte ge er en liten rapport från mig här hemma. Ni är många som mailar o sms:ar och undrar hur jag mår och skriver gulliga, omtänksamma kommentarer både här, på Instagram och Facebook. Det värmer…
(Vad hände? Läs mer här >>)

För två veckor sen gjorde jag den där operationen i foten i alla fall… Bävade i flera dar och gillade inte läget alls. DÅ hade jag ju redan gått med bruten fot i gips i nästan 4 veckor så en operation skulle ju sätta mig på ruta ETT igen… Men lyckades bli övertalad av läkaren då han sa;
- ”Har det inte läkt som det ska utan operation efter 15 veckor så blir det operation ändå och sen 15 veckor till”…

Inte så svårövertalad med det argumentet så jag gick med på operation, bara jag skulle få slippa narkosen och att bli sövd.

Jag slapp narkos och tisdag den 16 september sattes epidural ryggbedövning. Jag låg vaken på operationsbordet, full av sladdar och klämmor, pipande monitorer med hjärtrytm, puls, blodtryck, syresättning och kanyl i handleden till lugnande och smärtstillande.

Ryggbedövningen var läskig… Så fort narkosläkaren sprutat in bedövningen som skulle ”kapa” känseln till nervbanorna ner i benen blev det först varmt i rumpan över skinkorna och sen spred sig värmen snabbt ner i låren och underbenen. Allt gick på ett par sekunder och plötsligt var jag helt förlamad från midjan och neråt. Otäck känsla, men när sköterskan frågade om jag kunde vicka på tårna så gjorde jag det men jag kände inget. Mina bägge fötter började röra sig så fort jag blev orolig, fast ändå helt omedvetet så nånstans där i dimman hörde jag hennes röst att det går inte att operera om dina fötter rör sig vi måste kanske söva dig ändå…

Jag somnade… Vaknade när dom gipsade foten, operationen var klar och jag hade ”missat” att lyssna på borren som skulle igenom skelettet i foten. Dom bar över mig till sjukhussängen och iväg till uppvaket. Där låg jag 1,5 – 2 timmar och hade djävulskt ont i foten. Sköterskorna gav mig morfin i kanylen varje kvart, smörgås och saft men till slut ville jag hem och kunde inte ligga still. Men kunde inte direkt stå på benen heller men HEM skulle jag! Försökte förgäves röra benen direkt jag kom dit men lyfte jag foten så var det som en stark sidvind stod emot som rörde den åt andra hållet än jag hade tänkt. Så grymt frustrerande!!!

Kände mig kissnödig också fast jag inte va de… Dom hade nån modern ultraljudsapparat dom tryckte med över magen men det var bara en deciliter i blåsan så jag skulle nog inte kissa på mig! *fasa*
Allt gick bra och vi åkte hem med mig i rullstol… Ont som jag vet inte vad så det blev sängläge och morfintabletter ett par dar.
Två dar efter operationen skulle bandaget under gipset läggas om så de va bara in igen till Kalmar för omläggning och nytt gips.

uppvak  opererad_bruten_fot_morfin_smärtstillande  bruten_fot_operation_gips_rullstol
Den osminkade sanningen, liiiite ”groggy” på uppvaket.
Dagar efteråt hemma. Och foten i gips i ”rullen”. ;-)

opererad_fot1
Idag har det gått 2 veckor sen operationen och jag har varit inne och fått stygnen borttagna och en nytt gips. En månad till i gips och jag får nu börja stödja så smått på foten! UNDERBART och det gör inte ont, dock lite svullen ännu och kommer vara ett bra tag enligt läkaren men såret/ärret hade läkt fint och allt såg bra ut! :-P

Efter dessa fyra veckor blir det röntgen och ser allt bra ut med skruvar och skrot dom har opererat in så slipper jag gips efter det men kommer få ortos och gå på rehab/sjukgymnastik en lång tid efter. Helt ok! Jag har passerat ruta ett och gjort operationen – jag är förvånad själv!

Efter denna ”resa” så ska foten vara lagad, eventuellt ska skruvar o platta tas bort om ett år och DÅ… Då lovar jag att jag ska ta narkosen på en gång! ;-)

kroppkakan_kalmar_kroppkakor
Nykokta kroppkakor från ”Kroppkakan” i Kalmar. SUPERGODA!!  
Nicke bjöd mig på lunch efter besöket på ortopeden idag och efter det körde vi hemåt.

På Ölandsbron hade en stor bilolycka precis inträffat. Bilar som frontalkrockat och det var inte mycket kvar av dom än ren skrot. Bildelar och splitter låg över alla fyra körbanor, folk sprang omkring, pratade i mobil. En person låg utanför sin bil, en satt fastklämd i en annan bil som gått en bit upp på broräcket… Riktigt otäckt när sånt här händer och en tragedi är verkligen inte mer än sekunder bort…

Räddningstjänst, ambulans och polis hade ännu inte hunnit komma på platsen så det måste hänt bara 5 – 10 minuter innan vi körde på bron.

Artikel fr. Barometern >>
Artikel fr. Aftonbladet >>

Som en vakande skyddsängel pep Nickes mobil när vi närmade oss bron från Kalmarsidan. Hans beställning från Swedol var färdig och kunde hämtas så vi körde snabbt därom och hämtade den innan vi körde mot bron igen. Vad hade hänt om inte det där sms:et hade kommit just då…
Jag hoppas innerligt att de personer som senare fördes med ambulans till Länssjukhuset klarade sig… ❤️
En omtumlande dag både på gott och ont.

Slutsats;
Var rädda om er därute, älska dina nära och kära och visa det innan det är för sent och se det positiva här i livet!

Kram ❤️

Om mig och min mat i media

Birgitta Höglund i Allt om LCHF Expressen

Reportage och bilder

Idag får du, som inte vet så mycket om vem jag är, chansen att lära känna mig lite bättre.

De senaste åren har det varit en hel del tidningsartiklar om mig, min mat och min hälsoresa. Det känns förstås väldigt roligt att få sprida tankar kring bra mat på det här viset, även om jag är lite obekväm med att stå framför kameran.

Börjar vänja mig så smått men det är inte alltid lika lätt. Det är väldig skillnad på fotograferna, en del går det hur lätt som helst att vara naturlig med, med andra låser det sig och leendet blir bara stelt.

Micke, som tar de underbara bilderna till mina kokböcker, kan verkligen få mig att slappna av inför kameran även under de mest extrema förhållanden.

När fotograferingen till Grillmat LCHF började för precis 2 år sen var det inte så lätt. Den septemberveckan var det full storm med 25 sekundmeter här i Jämtland. Bara +5 på morgonen när vi kom till utomhusbilderna.

Det blev väldigt häftiga grillbilder med intensivt glödande kol i den hårda blåsten, men när pressbilderna skulle tas på mig var det inte så roligt att sitta i sommarkläder. Här är en av dem.

Foto Mikael Eriksson

Foto Mikael Eriksson

Jag frös så jag hackade tänder efter ett tag, fick ha en yllefilt runt mig när Micke flyttade på fotoutrustningen mellan tagningarna.

Men som det proffs han är, egentligen artistfotograf, så blev bilderna riktigt bra ändå. Mycket tack vare att vi har så himla roligt när vi jobbar tillsammans.

Och jag fick lite förståelse för hur oglamoröst det kan vara att vara fotomodell. Glad att det inte är så ofta. Här kan du se vilken typ av bilder Micke tar när det inte är matfotografering på schemat.

Här nedan kommer lite bilder från några av de tidningar jag varit med i, klicka bara på bilden så kan du förstora och läsa texten.

Tyvärr är det lite si och så med kvaliteten på bilderna, en del artiklar har jag fått som urklipp i ett brev till Turkiet, där jag bor stor del av vintern. Hoppas de går att läsa ändå.

Aftonbladet Söndag

Aftonbladet Söndag

Om Spröda frökex från Huså Bröd i Expressens Allt om LCHF

Om Spröda frökex från Huså Bröd i Expressens Allt om LCHF

Om Birgitta Höglund i Länstidningen

Länstidningen Jämtland

Birgitta Höglund om Fibromyalgi i Aftonbladet

Artikel om Fibromyalgi i Aftonbladet

Från min tid som köksmästare på Kvarterskrogen i Östersund

1993 var jag köksmästare på Kvarterskrogen i Östersund

Under 2 år var jag matskribent i Hello Alanya Magazine

Under 2 år var jag matskribent i Hello Alanya Magazine

Mina recept på tyska i LCHF Deutschland

Mina recept på tyska i LCHF Deutschland

Intervju med Birgitta Höglund på Kostdoktorns medlemssida

Den här videointervjun med Andreas Eenfeldt, Kostdoktorn, kan ses om du blir medlem på hans nya medlemssida.

Det är helt gratis att vara medlem första månaden och sen kostar det bara 79 kr per månad. Ett mycket billigt pris för att ta del av allt intressant material som finns där.

Videon spelades in under LCHF-kryssningen till Åbo i våras och det var första gången jag blev intervjuad på det här viset. Kändes förstås nervöst, men Andreas och hans proffsiga kamerateam fick mig att glömma att jag blev filmad.

Här en länk till en artikel om mina böckers väg till USA i 100% Östersund, där jag sen 4 år har en stående matkrönika varje månad.

Sist men inte minst blir en artikel från senaste numret av Tidningen Hälsa. Riktigt roligt att även den tidningen, som tidigare var helt vegetarisk i sin inriktning, nu börjat öppna upp för en ny typ av hälsokost.

Tidningen Hälsa

Tidningen Hälsa


Mycket fett hjälper diabetiker

nystromtoppskriver GP och syftar väl på Fredrik Nyströms studie som  publicerades 2012.

Nu har man tydligen analyserat vidare (?), men hur som så säger Professor Fredrik Nyström i GP:
Det finns ingen studie tidigare som tittat på just kolhydratfattig kost och inflammation vid diabetes. Den inflammation vi mäter i studien tror vi är den inflammation som sitter i kärlen och som är ett tecken på åderförkalkning. Det i sin tur ger hjärtinfarkt och stroke, säger professor Fredrik Nyström som är en av de forskare som lett studien.

Detta är ju något av det viktigaste vi kan göra för att kunna få eller behålla en hälsa, att sänka inflammationsnivån i kärlen och i kroppen.
Denna ständiga och kroniska inflammation som de allra flesta av oss går runt med leder förr eller senare till allvarlig sjukdom.

När man äter kolhydratfattigt och med mer fett (LCHF) så försvinner automatiskt många av de sockerarter som är inflammationsskapande, och som ju är en  kugge i ”blodsockerhjulet”.

Bilden är tagen från en artikel i aftonbladet om Motion, frukt och vitaminer – en bluff?

 

Migrän och LCHF

Skagen 090Aftonbladet skriver idag att forskarna har fått ett genombrott ang migrän och jakten på lindring.
De skriver också:
”Över hundra tusen personer har deltagit i vad som beskrivs som den största migränstudien någonsin.
Merparten var fullständigt friska.
Men ungefär 20 000 medverkande led – precis som ungefär en miljon svenskar – av sjukdomen migrän.
Genom att jämföra friska och sjuka har forskarna nu lyckats hitta de fem samverkande regioner i generna som orsakar smärtorna.
Resultatet av studien kan få avgörande betydelse.
– Detta är ett stort genombrott inom migränforskningen. Studien är unik, eftersom alla de främsta forskningsinstituten inom området i USA och Europa har samarbetat. Att få till ett samarbete av det här slaget är i sig en bragd, säger John-Anker Zwart, professor i neurologi vid Oslo universitetsjukhus till tidningen VG.”

De skriver som avslutning:
”Att migrän är ärftligt är känt sedan tidigare.
Däremot är de bakomliggande faktorerna inte helt klarlagda – vilket rapporten som nu publicerats kan bidra med.
– Rent generellt tror man att man behöver ha en fallenhet, en genetisk ärvd bakgrund för att drabbas. Man tror också att det krävs en samverkan mellan flera olika gener för att sjukdomen ska manifesteras, säger Lars Edvinsson.
Även hormoner och faktorer som sömnbrist, stress och livsstil påverkar.
– Har man ett stressigt jobb så kanske man får fler anfall.”

Om man då har denna ”genetiska fallenhet, en genetisk ärvd bakgrund” kanske det kan vara idé att prova att just ändra sin livstil dvs äta LCHF.
Då många vittnar om just att migränen uteblir eller lindras betydligt med en LCHF-kost. GOOGLE: Migrän och LCHF
Expressen skriver:
”Det är inte bara överviktiga och drabbade av diabetes typ 2 som kan må bättre med LCHF. Migrän, orolig mage och acne är andra besvär som kan lindras av lågkolhydratkost.”

Bloggar etiketter: ,

LCHF mindre militant

Ducks-in-a-rowLCHF-rörelsen har vuxit upp och nyanserat sin syn på kolhydrater. I dag bor vegetarianer, fettförespråkare, bröd-, kak- och rotfruktsätare under samma tak. Och en titt i bokfloden visar att det snart finns fler böcker om bröd- och kakbak än om viktminskning.

(Där är de ute cyklar för att försöka nedgöra lchf-kakbak och sedan när behöver alla gå ner i vikt?
Sedan när är LCHF bara en viktminskningsmetod? För mig är LCHF något som ska vara livet ut, vad är det för er?)

Skrev Svd  4/4

de fortsätter:
”Glöm bacon, smör, grädde och biffar med ett ynka salladsblad. Dagens lchf-are väljer lika gärna lax, avocado och olivolja som fettkälla. Även bröd och kakor, allas vår snuttefilt, slinker ner, fast de bakas av mandel- och kokosmjöl och sötas med stevia och sukrin. ”

och där kommer ett förakt in mot kakbak… kallas för snuttefilt!?

Jag vågar lova att LCHF uppfattas mindre militant och fanatiskt är just  (hur förhatligt det än är för somliga) tidningar som Mat & Hälsa, Aftonbladets och Expressens LCHF tidningar, de är ju liberalare och finns ofta lite bakrecept här och där.

Så jag är säker på att vi ”kakbakande kvinnor” (finns nog män som bakar också) som också ofta möts med förakt eller kompakt tystnad, som om vi inte finns, är en stor bidragande orsak till att LCHF nu mjukats upp och inte ses som fanatiskt militant längre.

Detta har varit min drivkraft sedan dag 1, och jag har ofta på de mer ”fanatiska” sidorna upprepat detta mantra, – Ska vi ha med hela folket att äta en kosthållning a´la LCHF style måste vi alla uppskattas och ses.

Inget ”rättning i leden” här inte, utan ät efter dina förutsättningar och behov. jag har många inlägg på temat i bloggen…

Lite så som norska Dr Sofie Hexeberg så klokt uttalat sig en gång till mig:
”Jeg synes det er greit å gi befolkningen sunne alternativer. De færreste klarer å leve på ren steinalderkost. Enhver reduksjon av sukker og mel (stivelse) er etter min mening positivt.”

 

Del 4, Vitamin-D3, är nu allt klart som korvspad?

Finns ett äkta samband mellan höga D3-nivåer och bättre hälsa?
Kan vi lita på myndigheter … eller praktskandalen 

 Jag hade tänkt mig att fortsätta prata om cancer och vitamin D3. Men så kom en annan nyhet i vägen, så här kommer kort-kort om den aktuella norska cancerstudien publicerad i Cancer Causes and Control. Man har faktiskt sett på orsaker till cancer och man menar att det finns ett samband mellan höga D-nivåer och förbättrad överlevnad. Det är ju inte så komplicerat att ta ett blodprov och mäta vitamin D3-koncentrationen, sen behöver man egentligen inte göra något mer än att kolla D3-nivåerna regelbundet på de människor som naturligtvis får sedvanlig cancerbehandling utifrån sin typ av cancer. Till sist ser man på när de dör och vad de dör av (dödsorsak). I studien fanns patienter med bröst-, tjocktarms-, lungcancer och maligna lymfom. Tidigare studieresultat indikerar att detsamma även gäller för prostatacancer. Man ser på dödligheten i cancer (man kan ju dö av andra orsaker också) och ser att de med lägst D-nivåer har högst dödlighet … igen. Och vice versa, de med högst D-nivåer har bäst överlevnad.

Hittar tyvärr ingen annan länk än den till Foodconsumer, där jag läste om studien. Artikeln är ovanligt ”bra” då man refererar till faktiska siffervärden för D-koncentration, annars talar man gärna om insufficiens, brist, högt, lågt, vilket är ganska goddag-yxskaft för den intresserade läsaren. Man anger värden lägre än, <50 nmol/L som låga, värden mellan 50-80 nmol/L som mittemellan och värden högre än, >80 nmol/L som höga. Man kan ligga betydligt högre, jfr VitaminDCouncils VDCs rekommndationer och information. Det är nog så att ju mer man lär om vitamin D3, desto högre vill man ligga i sin egen personliga D3-koncentration och desto mer läser man.

Det är inte så märkligt, så vitt jag vet har de flesta observationsstudier visat detsamma, att personer med hög vitamin D3-koncentration lever längre, har mindre storlek på sina cancerknölar, deras cancer är helt enkelt lägre i sin ”elakhet” eller som vi säger malignitet. Mao återkommer den idag så berättigade frågan, hur kan myndigheter, forskare och läkare i hela världen komma med rent lögnaktiga påståenden om våra faktiska behov av vitamin D3? Och ständiga krav på förnyade studier med nolldoser av D3, som sedan jämförs med placebo (sockerpiller) eller ännu värre, med D2. Vi vet ju att det inte skadar att ta D3! Det är dessutom busenkelt, lätt som en plätt … att kontrollera sin blodkoncentration av D3.

Varför gör ”man” inte mer? alltså testar D3-nivåer och ordinerar rejäla verksamma doser av vitamin D3? Kanske för att någon måste betala kalaset och en friskare befolkning som frivilligt köper ett hälsokostpreparat för en liten peng för att må bra … näe, där finns inte mycket status och inga patentpengar att inhämta. Skulle Sjuk Vården (medveten särskrivning) bli sysslolös eller ägna sig åt riktig sjukvård?

Vad kan då vara mer intressant och tankeväckande än vitamin-D3? Det är inte om själen, det allmänna välbefinnandet, vilket annars ständigt ligger och pockar på att få några ord med i laget. Kanske, om Mariann tillåter det
blir det något sådant i framtiden.

Detta är en praktskandal!

Jo, en och annan myndighet är ertappad med byxorna nere och genast träder försvarare fram. Denna gången lyckas man inte sopa allt under mattan, som vanligt … utan här ska det utredas, kanske, ”fan trot” ursäkta uttrycket, men jag tvivlar på uppriktigheten att ta reda på sanningen. Det är många år sedan tjänstemannaansvaret försvann.

Justitiekanslern funderar på att granska CEPN. Vad är då CEPN undrar vän av ordning. Jo, det är ännu en av våra oändliga i antal – myndighet. Den här heter Centrala EtikPrövningsNämnden, CEPN. Vad gör då en dylik myndighet? Tro det eller ej, men den ska faktiskt kontrollera forskning, ”etikprövning av forskning som avser människor” och ett annat uppdrag är att granska oredlighet i forskning, man har tom en speciell grupp för det, ”expertgruppen för oredlighet i forskning vid CEPN”.

Vad har man då hittat på? Joo, man har förfalskat handlingar i syfte att dölja fel som begåtts på myndigheten. Det kallas urkundsförfalskning och det är ett allvarligt brott. Det finns två utmärkta artiklar från Dagens Medicin länkade, läs! Läs och förundras! Fundera också över om detta tillhör vanligheter på myndigheter. Det finns en ”smittsamhet” vad gäller grandiost beteende, man ser sig själv som ofelbar och man har alltid rätt, aldrig fel … De andra, de begriper bara inte sitt eget bästa.

Varför tänker jag på en och annan politiker, Generaldirektör, Länsstyrelse, myndighet … m.fl. Man chefar som vore man inte en människa med ett arbete man ansvarar för, utan man är ett med jobbet, man ÄR jobbet, svarar enbart inför Gud, fast Gud är ju man själv … och därigenom helt ofelbar i sin egen narcissistiska bubbla.
Det finns som vanligt fler frågor än det finns svar.

Elisabeth Puur

http://alltomvitamind.wordpress.com/rekommenderade-doser-av-vitamin-d3/

http://www.vitamindcouncil.org/about-vitamin-d/vitamin-d-deficiency/

http://www.foodconsumer.org/newsite/Nutrition/Vitamins/vitamin_d_breast_colon_lung_cancer_0828120653.html

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/jk-overvager-granskning-av-cepn/

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/etiknamnden-lamnade-ut-falska-handlingar/

http://www.epn.se/sv/centrala-etikproevningsnaemnden/expertgruppen-foer-oredlighet-i-forskning-vid-cepn/

Ännu en dagsaktuell länk som beskriver en fenomen där myndigheter världen över borde gripa in, få stopp på spekulationerna i mat!
http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/katrinekielos/article15345142.ab

Bloggar etiketter: ,

När skall häxjakten på LCHF’are sluta?

Aftonbladet har gjort det igen, fläskat upp stora svarta rubriker om att LCHF är farligt. Läser en sedan artikeln handlar det om en studie som gjorts där de kom fram till att hög andel proteiner är farligt på lång sikt. Nu är det inte så att LCHF handlar om att äta mycket protein, det handlar om att inte äta kolhydrater, och öka mängden fett istället. Härhemma äter vi inter mer protein än innan, men vi äter bättre, svenskt, närproducerat och gott. Jag funderar lite över vad det är som gör att LCHF ansätts så hårt, kan det bero på att livsmedelsindustrin har panik? Läste att Aftonbladet häromveckan publicerat en artikel om att margarin är nyttigare än smör. Hur kan något som är kemiskt framställt vara nyttigare än naturliga råvaror?

Gott folk, gå inte på rubrikerna. Det värsta jag vet är rubrikskunskap, där en bara läser rubrikerna och inte bemödar sig med att sätta sig in i vad artikeln egentligen handlar om och vad som står mellan raderna.

Professor/spindoktorn Lars Rydén säger som det är ang omega 3!

Torbjörn Sasserson så uppmärksamt noterat att Lars Ryden faktiskt säger som det är i artikeln i Aftonbladet.

“Professor Lars Rydén motsäger sig även i artikeln i Aftonbladet.

Omgea 3 är inte aktuellt för att förebygga något över huvudtaget. Det konsumeras på mycket bräcklig och ovetenskaplig grund och det finns ingen rimlig anledning att lägga ner pengar på det, säger Lars Rydén till Aftonbladet. I nästa ögonblick säger Rydén: ”Vi ska äta fisk i stället med mycket omega 3 i. Fet fisk, tre gånger i veckan”.

Med andra ord är omega 3 toppen för hälsan, bara inte oljan säljs som kosttillskott och tar marknadsandelar från Sanofi, verkar det som.”

Klippt ur Sassersons artikel på NewsVoice, läs den!

Dock skulle jag säga ät FET fisk 3-4 gg veckan och man är hemma med sin omega 3 eller som sagt 1 burk makrill i tomatsås 5gg… eller ta ett bra tillskott…
Välj själv!