Rea på mängder av LCHF-böcker på Adlibris

LCHF för seniorer

Bokrea på hösten

Tittar in och länkar till Adlibris som har superpriser på många LCHF och Paleo-böcker nu och fram till och med 18 oktober.

Mina 3 kokböcker, LCHF för seniorer, Grillmat LCHF och Långkok för LCHF och Paleo säljs nu för otroliga 49 kr. Fraktfritt om man beställer för mer än 99 kr, annars 10 kronor.

Blev tipsad om det här i morse av en Facebookvän, så jag har lagt till den här länken på de ställen där jag tidigare pushade för mitt förlags kampanj, där kostar Långkok 119 kr fram till den 5 oktober.

Här några av de andra böckerna jag rekommenderar, har ett helt LCHF-bibliotek sen tidigare, men kommer att köpa fler nu till det här otroligt låga priset.

Paprikachutney

Bild ur Grillmat LCHF

Doktor Dahlqvists och Airams kokbok till vardags och fest 49 kr

Bakglädje och LCHF – njutning utan socker och mjöl av Annika Rogneby 49 kr

Ät fet mat – bli frisk och smal – Kokboken av Lars-Erik Litsfeldt 49 kr

LCHF – vardagskokbok av Per och Katarina Wikholm 49 kr

Frisk med LCHF – i goda vänners lag av Dr Sofie Hexeberg och Hanne Riise 49 kr

Varför blir vi feta – och vad ska vi göra åt det av Gary Taubes 49 kr

Paleo – maten och motionen din kropp är byggd för av Erik Wallsten och Thomas Wahlström 149 kr

Många fler intressanta böcker om mat, träning, yoga och annat som får oss att må bra finns med bland de 80 titlarna, de ovan var bara mitt personliga val.

Ladda upp för en härlig läshöst i soffan, det ger oftast betydligt mer än att titta på TV.

Tills du fått hem dina böcker så rekommenderar jag ett besök hos Lindha Wikström på halvalindha.se. Hon har lyckats med en helt fantastisk vikt- och hälsoresa och gått ner från 140 till 70 kg de senaste åren.

Vi bor i närheten av varann, så om efter min Norgeresa nästa helg har vi bestämt att träffas över en kopp kaffe.

Återkommer efter det med ett eget inlägg om Lindha. Vi kommer säkert att få se henne i fler sammanhang framöver. Här en artikel om henne från gårdagens ÖstersundsPosten.

 

Långkok för LCHF och Paleo av Birgitta Höglund


LCHF mindre militant

Ducks-in-a-rowLCHF-rörelsen har vuxit upp och nyanserat sin syn på kolhydrater. I dag bor vegetarianer, fettförespråkare, bröd-, kak- och rotfruktsätare under samma tak. Och en titt i bokfloden visar att det snart finns fler böcker om bröd- och kakbak än om viktminskning.

(Där är de ute cyklar för att försöka nedgöra lchf-kakbak och sedan när behöver alla gå ner i vikt?
Sedan när är LCHF bara en viktminskningsmetod? För mig är LCHF något som ska vara livet ut, vad är det för er?)

Skrev Svd  4/4

de fortsätter:
”Glöm bacon, smör, grädde och biffar med ett ynka salladsblad. Dagens lchf-are väljer lika gärna lax, avocado och olivolja som fettkälla. Även bröd och kakor, allas vår snuttefilt, slinker ner, fast de bakas av mandel- och kokosmjöl och sötas med stevia och sukrin. ”

och där kommer ett förakt in mot kakbak… kallas för snuttefilt!?

Jag vågar lova att LCHF uppfattas mindre militant och fanatiskt är just  (hur förhatligt det än är för somliga) tidningar som Mat & Hälsa, Aftonbladets och Expressens LCHF tidningar, de är ju liberalare och finns ofta lite bakrecept här och där.

Så jag är säker på att vi ”kakbakande kvinnor” (finns nog män som bakar också) som också ofta möts med förakt eller kompakt tystnad, som om vi inte finns, är en stor bidragande orsak till att LCHF nu mjukats upp och inte ses som fanatiskt militant längre.

Detta har varit min drivkraft sedan dag 1, och jag har ofta på de mer ”fanatiska” sidorna upprepat detta mantra, – Ska vi ha med hela folket att äta en kosthållning a´la LCHF style måste vi alla uppskattas och ses.

Inget ”rättning i leden” här inte, utan ät efter dina förutsättningar och behov. jag har många inlägg på temat i bloggen…

Lite så som norska Dr Sofie Hexeberg så klokt uttalat sig en gång till mig:
”Jeg synes det er greit å gi befolkningen sunne alternativer. De færreste klarer å leve på ren steinalderkost. Enhver reduksjon av sukker og mel (stivelse) er etter min mening positivt.”

 

Vad åt samerna för 500 år sedan?

Idag länkar Dr Sofie Hexeberg till ett radio program i Sveriges radio på facebook.  Här kan du lyssna på inslaget.
De skriver också att man hittade ett samiskt kvinnoskelett och detta har man undersökt och där funnit att:

“De undersökningar som gjordes visade att det var en samisk kvinnas skelett och det visade sig att hon levde i området där hennes skelett hittades för 500 år sedan. Tack vare den här samiska kvinnan vet vi nu mer om vad människor åt för 500 år sedan. Skelettet är ett av de mest undersökta, eftersom det nu har återbegravts, säger arkeologen Anders Hansson vid Jamtli.

– Hon åt väldigt bra, måste man säga. Det var inte så mycket renkött, utan mer mjölkprodukter, bär och fisk. Hon åt ganska lite kolhydrater. Det ser vi för att hon hade så pass bra tänder. Hon hade heller aldrig haft problem med järnbrist och det är väldigt ovanligt för kvinnor som levde på medeltiden, säger Anders Hansson.”

När man då läser mjölkprodukter så bör vi alla veta att de var opastöriserade…

 

 

Bloggar etiketter: ,

Dr Sofie Hexebergs bakbok Kakefest!

Denna bakbok Kakefest av den norska läkaren Sofie Hexeberg kom hem till mig i veckan.  Vilka härliga bilder och fin variation av bakverk!
Fin genomgång av sötningsmedlen erytritol och stevia, hon använder också ibland tagatesse, detta sötningsmedel finns inte i Sverige vad jag kan förstå.

Väldigt roligt att en norsk läkare har skrivit en kakbok! Så underbart befriande att en läkare har en så sund och verklighetsförankrad syn på LCHF och vårt behov av fika och fest!
Dr Sofie Hexeberg säger:
“Jeg synes det er greit å gi befolkningen sunne alternativer. De færreste klarer å leve på ren steinalderkost. Enhver reduksjon av sukker og mel (stivelse) er etter min mening positivt.”

Precis min mening också!

Här ser ni goda glassar och en Charlotte russe!

 

 

 

Jag kommer helt klart testa lite ur denna bok här framöver!

 

 

 

Bloggar etiketter: ,