Tacopaj

Supersmarrig tacopaj med få ingredienser! Rekommenderas varmt! Har du tips på hur man kan variera pajen? Tipsa i kommentarsfältet nedan!

Gör så här

  1. Fräs nötfärsen i en stekpanna. Strö över tacokryddorna blanda häll på vattnet låt kryddorna puttra in i köttfärsen.
  2. Dela paprikorna på längden ta ur kärnhuset lägg dem i en smord ungsform.
  3. Fördela köttfärsen i halvorna.
  4. Hacka tomater, lök och pfefferoni.
  5. Blanda creme fraiche och majonnäs tillsätt riven ost rör om. Blanda ner tomat, lök och pfefferoni hacket rör om. Bred över de köttfärs fyllda paprikorna.
  6. Gräddas i 225 grader mitt i ugnen ca 20-30 min eller tills den fått fin färg.

Man kan även använda hela paprikor, skär ett snitt så de står stadigt i formen. Fyll med färs och toppa med röran.

LCHF recept för Ugnsbakad kycklinggryta med röd curry

En lättlagad och smarrig gryta som passar perfekt som lunch eller middag.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Strö salt och peppar på kycklingbenen. Stek kycklingbenen i smör så att de får lite färg.
2. Lägg dem i en stor ugnsfast form. Låt stå i ugnen ca 20 minuter. Rör i formen någon gång under tiden.
3. Skär paprikor i strimlor. Blanda grädde, vatten, currypasta och vitlök.
4. Ta ut formen och blanda ner paprikan. Häll över gräddblandningen och låt stå ytterligare 20 minuter.
5. ta ut formen, grovhacka basilikan och strö den över kycklingen.
6. Servera med en fräsh sallad av egen smak.

LCHF recept för Buljongkokt kyckling med vitvinsås

Att sjuda kycklingen i buljong gör den saftig, och en liten rotfrukt i såsen gör den lite krämigare men kör du striktare LCHF så är det bara att skippa den.

Gör så här
1. Skör rödlök och morot i stora bitar och lägg tillsammans med kycklingsfileérna i en kastrull.
2. Tillsätt lagerblad och häll på kallt vaten så att det precis täcker. Ställ åt sidan.
3. Finhacka schalottenlöken och skala och skär jordärtkockan i bitar. Fräs i smör i en kastrull. Häll på vin och låt koka ner till hälften.
4. Tillsätt vatten, fond och grädde. Koka tills rotfrukten är mjuk.
5. Koka också upp kycklingen och låt sjuda ca 10 minuter. Skär dem sedan i sneda skivor.
6. Hacka dillen och lägg i såsen tillsammans med mjölk. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.
7. Koka sparrisen och servera med kycklingen och såsen.

En riktig amerikansk äppelpaj

En riktig amerikansk äppelpaj på amerikanarnas vis, dvs en amerikansk äppelpaj med lock över äppelpajen. Ingredienser, pajdeg (8 portioner) 5 dl vetemjöl 200 g smör ½ dl kallt vatten 1 ägg Ingredienser, pajfyllning 6-8 äpplen* 1 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker rivet skal av ½ citron 1 ½ tsk malen kanel 2 krm malda … Continue reading En riktig amerikansk äppelpaj

Inlägget En riktig amerikansk äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

LCHF recept för Supergoda vaniljbollar

Goda och enkla vaniljbollar. Stats på hela satsen: 1562 kcal, 50g protein, 150 g fett, 8,7 g kolhydrater.

LCHF Supergoda vaniljbollar
Portioner: 10 st
Tid: 10 min
Från: Johanna på http://jagarenkrokus.wordpress.com

Ingredienser
100 gram smör
65 gram mandelmjöl
50 gram riven kokos
40 gram bake pro
60 gram stevia
1 bit vaniljstång eller vaniljpulver
lite vatten

Så här gör man
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Om du inte har någon av dem så kan du byta ut det till något annat. Har du inget bak-protein går det bra att ta mer mandelmjöl och kokos. Rör ner det rumsvarma smöret (jag värmer oftast i mikron och det går också bra). Tillsätt lite vatten tills smeten har blivit rullvänlig. Rulla små bollar och rulla i kokos. För mig blev det 50 stycken. Förvara i kylen till servering.

De har lång hållbarhet så du kan spara dem ett tag om du inte äter upp alla på en gång!

LCHF recept för Kärleksmums

Detta är ett recept på en saftig chokladkaka toppad med en len och kaffesmakande chokladglasyr!

LCHF Kärleksmums
Portioner: 4 st
Tid: 50 min
Från: Marja på http://bakasockerfritt.blogg.se/

Ingredienser
45 gram smör
1 ägg
2/3 msk vispgrädde
2/5 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
4 msk stevia strö
2 tsk kakao
½ kryddmått vaniljpulver
½ tsk bakpulver

Chokladkräm:
35 gram smör
30 gram mascarpone
1 msk riven kokos
½ msk hett vatten
1 kryddmått snabbkaffe (eller motsvarande kaffe)
1 1/3 msk stevia strö
ca 2 tsk kakao

Kokos att strö över och att bröa formen med

Så här gör man
Smält smöret. Banda alla torra ingredienser till smeten. Blanda även i ägget, smöret och grädden. Bröa en liten form på 12 cm i diameter med riven kokos och häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugn på 175 grader i ca 30-40 minuter tills kakan är fast.

Börja sedan med chokladkrämen. Smält smöret (ev. värm tills smöret är vädigt mjukt) och banda ordentligt med mascarpone tills det inte finns några klumpar. Blanda ½ msk hett vatten med 1 kryddmått snabbkaffe. Rör ner kokos, stevia strö och kakao i krämen. Tillsätt så mycket av kaffet som du vill (jag använde mig av allt). Smaka även av om det är tillräckligt mycket kakao och sötning.

Bred på krämen på den avsvalnade kakan och strö på riven kokos. Ät och njut!

Använder du en större form går det utmärkt att fyr- eller femdubbla ingredienserna och förlänga gräddningen en aning.

Holländsk äppelpaj

Smarrigt god holländsk äppelpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk äppelpaj. Portioner: 8-10 Ingredienser: 250 g osaltat smör, skuret i små bitar 50 g strösocker, knappt 4 msk 400 g vetemjöl, knappt 7 dl vatten, iskallt 2 kg äpplen 50 g smör 250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl 1 krm kanel 1 msk … Continue reading Holländsk äppelpaj

Inlägget Holländsk äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Holländsk rabarberpaj

Smarrigt god holländsk Rabarberpaj – smakrik och enkelt recept på holländsk Rabarberpaj.

Portioner: 8-10

Ingredienser:
250 g osaltat smör, skuret i små bitar
50 g strösocker, knappt 4 msk
400 g vetemjöl, knappt 7 dl
vatten, iskallt
2 kg rabarber
50 g smör
250 g farinsocker, drygt 3 1/4 dl
1 krm kanel
1 msk aprikossylt, rågad, utrörd i lite kokhett vatten

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°
2. Skala och skär rabarberna i högst 5 mm tjocka skivor.
3. Smält smöret i en kastrull och tillsätt socker (spara 1 msk till senare), äppelskivor och kanel. Koka på svag värme 10-15 minuter tills rabarberskivorna mjuknat, men merparten är hela. Lyft av från värmen och häll av vätskan.
4. Smörj rikligt en form med löstagbar botten (30 cm i diameter) och pudra lätt med mjöl. Se till att hela formen blir väl täckt.
5. Kavla ut 2/3 av degen till en platta som inte är tjockare än 2 1/2 mm. Lägg den i formen och pressa ut den mot kanterna. Låt 1 cm hänga ut över kanten. Nagga med en gaffel och grädda 15 minuter.
6. Kavla ut resten av degen och skär den i 8 strimlor, 1 cm breda. Se till att de har samma längd som formens diameter. Skär också ut en extra lång remsa som ska räcka runt kanten.
7. Lägg äppelblandningen i det gräddade pajskalet och strimlorna i ett gallermönster ovanpå. Skär av alla bitar som hänger utanför och täck ändarna med den långa degstrimlan. Vecka kanten genom att nypa med tummen och pekfingret. Pudra lätt med resten av farinsockret och grädda 20-25 minuter tills pajen är gyllenbrun. Glasera genast med aprikossylten och servera pajen varm med crème fraiche eller vaniljglass.

Pajdeg:
1. Lägg smör, socker och mjöl i en skål och blanda samman med fingertopparna tills det blir till en grynig massa.
2. Tillsätt lite iskallt vatten och arbeta ihop degen. Låt stå i kylskåpet ca 20 minuter.

Originally posted 2009-09-17 18:41:50. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Holländsk rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Glutenfri rabarberpaj

En smarrig glutenfri Rabarberpaj som alla som inte tål gluten (glutenfritt) kan njuta av och frossa i.

Det är supergott och enkelt att göra Rabarberpajen. Receptet på den glutenfria Rabarberpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer.

Ingredienser

(6 portioner)

Pajdeg

– 3 dl MixWell ljust basmjöl
– 125 gram margarin
– 1 kryddmått bakpulver
– 1 msk socker
– 2 msk vatten

Pajfyllning

– 50 gram margarin
– 1/2 dl socker
– 2 ägg
– 100 gram riven mandelmassa
– 3-4 rabarber
– kanel efter behag

Gör så här, pajdeg

1. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till en smidig pajdeg. Går utmärkt i matberedare.
2. Låt vila kallt i 30 minuter.
3. Tryck ut degen med mjölad hand i en pajform.
4. Förgrädda 10 minuter i 200 grader.

Gör så här, pajfyllning:

1. Smält margarinet.
2. Tillsätt socker, de söndervispade äggen och mandelmassan.
3. Sjud under omröring till blandningen tjocknar. OBS! får ej koka.
4. Häll fyllningen i pajskalet. Skala och rabarberskivor rabarberna.
5. Blanda rabarberskivorna med kanel och stick ner dem i smeten.
6. Grädda i 200 grader 40-45 minuter i ugnens nedre del.

Tidsåtgång

ca 50 minuter

Serveras med

Glass, grädde eller vaniljsås.

Originally posted 2009-09-17 18:40:04. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Glutenfri rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.

Glutenfri äppelpaj

Glutenfri äppelpaj (glutenfritt) – en smarrig glutenfri äppelpaj som alla som inte tål gluten kan njuta av och frossa i. Äppelpaj receptet är supergott och det är väldigt enkelt att göra äppelpajen. Receptet på den glutenfria äppelpajen här nedan räcker för ungefär 6 personer. Ingredienser (6 portioner) Tidsåtgång: ca 50 minuter Pajdeg – 3 dl … Continue reading Glutenfri äppelpaj

Inlägget Glutenfri äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.