Vaniljmuffins med chokladgömma

IMG_0163Här ska ni få ett gott muffinsrecept som tyvärr inte fick plats i bakboken.
Håll tillgodo!

6-8 st

Ingredienser:

4 ägg
2 msk bakery+ (erytritol och stevia)
75 gram smält osaltat smör
1 dl grädde
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 msk fiberhusk
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver

Gömman:

75 gram Philadelphiaost eller cream cheese
1,5-2 msk kakao
0,5-1 msk bakery+ (erytritol och stevia)

Gör så här:
För choklad fyllningen blanda bara alla ingredienser väl med varandra.
Vispa ägg och sötning fluffigt.

Häll i smör och grädde, blanda väl.

Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.

Skeda upp drygt halva smeten i formar och forma en liten grop med blöt tsk. Fördela chokladkrämen i groparna. Fyll upp med resterande smet, peta till smeten med blöt tsk att den kommer ut lite mot kanterna och möter smeten under.

Grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter

Pepparkakscupcakes med lingontopping – LCHF

DSC_0026DSC_0022Pepparkakans dag idag den 9/12

Här bjuder jag på de godaste pepparkakscupcakesen med lingontopping !

©2013 MariannAndersson

ca 12 st

Muffins:
5 ägg
100 gram osaltat smör
2 dl creme fraiche
1,5 msk Bakery+ sötning
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl pofiber
2 msk pepparkakskrydda
ev 1 tsk pomeransskal malda
2 tsk bakpulver

Lingontopping:
1 dl frysta lingon
150 gram cream cheese typ Philadelphiaost
1,5 msk Bakery+ sötning
3 msk grädde

Gör så här:
Vispa äggen till muffinsen fluffigt i flera minuter. Smält smöret och häll sedan i avsvalnat smör och creme fraiche  och blanda väl runt.
Blanda alla torra ingredienser väl och blanda sist ner dem i smeten. Fyll upp muffinsformar till ca 2/3, grädda i 175 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.

Tina och mixa lingonen med sötningen till toppingen väl, vispa sedan med elvisp ner cream cheesen i lingonen och när det är väl blandat ta en msk av grädden i taget och vispa upp till en härlig spritsbar konsistens.

Spritsa sedan toppingen på pepparkaksmuffinsen och dekorera med några lingon.

Tips: Givetvis kan den gräddas i en sockerkaksform för traditionell mjuk pepparkaka. :)

Önskar alla en god Pepparkakans Dag!

 

Apelsin- och mandelmuffins

©2013 MariannAndersson
Apelsin- och mandelmuffins

Ingredienser

ca 8-10 st beroende på stl på formarna

4 ägg
75 gram smält osaltat smör
2 msk Bakery+ Mariannsocker
0,5 dl grädde
1,5 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1,5 msk fiberhusk
2-3 finriven bittermandel
1 apelsin, rivet skal + saft
2 tsk bakpulver

Mandelspån
Pudra med bakery+

Gör så här:
Vispa äggen fluffigt i flera minuter
Häll i smör och grädde, blanda väl.
Blanda ner det rivna skalet + saften från en apelsin.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem väl i smeten.
Skeda upp i formar och strö över mandelspån, grädda i mitten av ugnen 175 grader i 15-20 minuter.
Pudra med bakery+ innan servering.

Tips: jag bakar alltid muffins i muffinsplåt, då blir de mycket högre och snyggare.

 

 

 

Körsbärsmuffins med frosting

körsbärsmuffins_muffins_cupcakes_cherry
Körsbärscupcakes med hemkokt sylt är bland de godaste bakverk jag vet och speciellt med en frosting på philadelphiaost.

Dom blir somriga och sååå söta tycker jag. Sylten kan du antingen koka själv, eller använda färdigköpt. Längre ner hittar du en enkel beskrivning på hur jag kokar den. Otroligt gott är det, men så vansinnigt tråkigt att sitta och kärna ur dom en och en! Man kanske skulle skaffa sig en urkärnare, fast undra om det går så mycket snabbare?! Jag använder en liten vass fruktkniv och skär liksom ett halvvarv runt bäret och ”pillar” ut kärnar med knivspetsen. Nån som har fler förslag kanske?

Dessa ska jag ta med mig till jobbet nu, vi ska ha personalmöte så lite gott att bjuda på kan behövas! ;-) Ha en fin dag i solen allihopa.

Det här behöver du : 
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk

4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop smör, socker, ägg och mjölk med en slev. Tillsätt de torra ingredienserna, sikta gärna för att undvika klumpar då smeten inte ska röras i så mycket. Blanda till en slät smet med slickepotten. Fyll 12 muffinsformar till 3/4, klicka i ca 1 msk körsbärssylt på varje. Grädda i 175 grader ca 20-25 min.

Cream cheese-frosting : 
100 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
några droppar citronsaft

körsbär_baka_med_körsbärsmuffins_körsbärscupcakes
Muffins redo att gräddas, här med hemkokt körsbärssylt som jag kokade igårkväll. Receptet på sylten är busenkelt. 1 kg urkärnade körsbär + 3-4 dl syltsocker. Låt koka upp med en liten skvätt vatten i botten, tillsätt sockret och småkoka 10 min. Häll upp på burk och låt svalna. Förvara i kylskåp. Håller ca 1 mån utan konserveringsmedel.

körsbärsmuffins_cupcakes
Efter ca 20-25 min i 175 grader.

körsbärscupcakes_muffins_körsbärssylt
Färdigdekorerade med frosting och bär!

cherry_cupcakes_frosting
Nu, off to work! Vi hörs lite senare… :-P

Bananmuffins med kardemumma

bananmuffins_kardemumma
Kan ni föreställa er doften av nybakade bananmuffins? Nyss uttagna ur ugnen, rykande heta och med en anings doft av nystött kardemumma! Ungefär som om man inte är säker på att det bakats banankaka eller kardemummabullar om man råkar komma in genom ytterdörren! Ja, ungefär SÅ… ;-)

Dessa muffins är galet goda! Med banan kan man dessutom experimentera hur mycket som helst, det är många smaker som gillar just banan! Som choklad, muskotnöt, kardemumma och citron bland annat passar ypperligt ihop.

ca 24 st
Det här behöver du : 

100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
2 mogna bananer
1 dl naturell yoghurt

4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk stött kardemumma
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop smör, socker, ägg, bananer och yoghurt  med en slev. Tillsätt de torra ingredienserna, sikta gärna för att undvika klumpar då smeten inte ska röras i så mycket. Blanda till en slät smet med slickepotten. Fyll 24 normalstora muffinsformar, använd med fördel muffinsplåt. Grädda i 200 grader ca 15-20 min.

banan_kardemumma_muffins

Kladdkakemuffins med banantopp

muffins_kladdkakemuffins_bananmuffins_
Jag var tvungen att prova, och det blev helt bananas, galet gott! :-P Knasigt och precis så ”kladdkakigt” och ”banankakigt” jag ville ha det! Visst kan man skiva ner banan i vanlig kladdkakesmet men jag ville ha båda sorters kaka i en och samma muffins så jag chansade. :-P

Jag fick ut 16 st muffins av dessa två recept, beror lite på vilken storlek på muffinsplåt/formar du använder. Dessa är ”normalstora”.

Kladdkakesmet :
2 ägg
2½ dl strösocker
3 dl vetemjöl
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
100 gram mjukt smör

GÖR SÅHÄR :
Rör ihop ägg och socker. Rör ihop vetemjöl med kakaon, vaniljsockret och saltet. Vänd ner i smeten och rör om. Tillsätt smöret. Blanda till en slät smet. Fyll upp muffinsformar till hälften.

Banansmet :
3 fula mosade bananer
125 gram mjukt smör
1 ägg
1 dl mjölk

2 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker

GÖR SÅHÄR : 
Blanda de blöta ingredienserna i en skål och de torra i en annan. Rör snabbt ihop med sked. Inte vispa. Fördela smeten ovanpå kladdkakesmeten. Grädda i 175 grader ca 25-30 min.

banan_fruktsallad
Choklad och banan goes bananas! ;-)

muffins_kladdkakemuffins_banan
Hälften kladdkaka, hälften banankaka!

muffins_kalddkaka_banan
Färdiggräddade efter ca 25-30 min.

kladdkakemuffins_kladdkaka_muffins_bananmuffins
Ställ muffinsarna på en tallrik och täck med plastfolié och låt svalna i kylskåpet så blir dom härligt sega och kladdiga! :-P

Joline har bakat påsk-cupcakes

miss_cupcakes_joline_kryddburken
Nu stundar snart påsken och här är det Joline som bakat goda cupcakes med påsktema. Receptet är enkelt, smaksatt med vanilj och rivet citronskal. En cream cheese-frosting med vanilj doppat i färgade koksflingor. Nonstop på toppen. Busenkelt för alla pysseltokiga och baksugna barn (och vuxna) därute!

Joline har också anmält sig till tävligen :-P  ”Miss cupcake 2013″
”Miss Lillkryddan” har hon döpt sitt bidrag till! ;-)

Ni kan rösta på hennes bidrag HÄR! Det är första gången hon är med och tävlar och skulle såklart bli superglad om ni gillar hennes cupcakes!

12 st
Det här behöver du :  

Torra :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Blöta :
100 gram rumsvarmt smör
2 dl naturell yoghurt
2 ägg
Rivet citronskal från 1 citron
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop de torra ingredienser i en bunke och blöta i en annan. Rörs sedan ihop dom två med sked, inte vispa! Fyll muffinsformar till 3/4, använd med fördel en muffinsplåt när du gräddar dom. Grädda i ca 15 min 175 grader. Låt svalna något innan du börjar dekorera.
Cream cheese-frosting : 
50 gram philadelphiaost
25 gram rumsvarmt smör
3 – 4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Dekoration :
ca 3 dl kokosflingor
Dr. Oetker hushållsfärg röd + gul
GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop cream cheese (philadelphiaost el. annan naturell färskost) med florsocker och vaniljsocker.
Fördela kokosflingorna i två plastpåsar. Droppa en, två droppar i varje påse av hushållsfärgen och skaka om för att få gul och rosa kokos. Bred på frostning på varje cupcakes, doppa i kokosflingorna och dekorera med nonstop godis.
joline_cupcakes
12 st cupcakes blir det av receptet!
färga_kokosflingor_cupcakes_dekoration
Färga kokosflingorna med hushållsfärg så får du ett ”fjädrigt” ansikte till tuppar och hönor! ;-)
påsk_cupcakes
Lycka till!
Knäckäppelpaj

En jättegod äppelpaj, men inget för den som bantar… Ingredienser ( Muffins 6 portioner) Ingredienser, pajdeg: 1 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 dl socker 125 g smält smör Ingredienser, fyllning: 4 äpplen 100 g smör 2 dl socker 2 msk vetemjöl 3 dl grädde 1 tsk kanel 100 g flagad mandel Gör så här: … Continue reading Knäckäppelpaj

Inlägget Knäckäppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Grova frukostmuffins med fikon och mandel

matmuffins_recept_frukost_muffins
Igår bakade jag och Joline supergoda frukostmuffins med massa gott i som fikon, mandel, pumpakärnor, 4-kross och havregryn. Dom blev kalasgoda, saftiga och väldigt mättande. Helt klart en muffins för pulkabacken när man behöver fylla på energi! :-P

Joline skrev noga ner receptet på sin surfplatta under tiden de bakades så här får ni recepet enligt henne :

12 st bröd/frukostmuffins 

jolines_recept_frukostmuffins

muffinsformar_brödmuffins_matmuffins_recept
Vi klippte till egna muffinsformar av bakplåtspapper, tycker de passar fint till såna här muffins.

muffins_recept_matmuffins_brödmuffins
Tjusigt va?! ;-)

miffins_brödmuffins_frukostmuffins_matmuffins
Fördela rejält med smet i alla formar. 12 st.

bröd_muffins_filmjölksbröd
Färdiggräddade efter 1 timme i ugnen i 175 grader.

frukostmuffins
Kalasfina!

frukost_bröd_enkelt_snabbt_brödrecept_recept_muffins
Och inuti…

frukostmuffins_fikon_mandel

The post Grova frukostmuffins med fikon och mandel appeared first on Kryddburken.se.

Citronmuffins

ca 8 st beroende på stl på formen, här är det stora formar

4 ägg
2 msk Bakery+  Mariannsocker
1 stor citron, rivet skal och saft
75 gram smält osaltat smör
1 dl creme fraiche
1 dl kokosnötsmjöl
1 dl mandelmjöl
1, 5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver

Gör så här:
Vispa ägg och sötning fluffigt.
Häll i citronsaft o skal, smör och creme fraiche, blanda väl.
Blanda de torra ingredienserna och blanda ner dem i smeten.
Skeda upp i formar och grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 15-20 minuter.

Tips. Om du inte vill ha ”flisiga” muffins som på bild stryk till dem något i formarna med ryggen av en blöt sked.

©MariannAndersson

 

 

Bloggar etiketter: , , ,