Kryddburken är nominerad!

matbloggspriset_logo_text_004
Jag börjar med att säga stort, varmt tack till alla er som nominerat Kryddburken i ”Folkets val”. 

Nu är jag en av de 10 finalisterna man kan rösta på och i år tycker jag personligen att hela upplägget med matbloggspriset fått ett rejält godhjärtat lyft då röstningen även bidrar till att hjälpa människor i nöd.

Varje sms som kostar 10kr går till Stockholms stadsmission vilket jag tycker är är en riktigt bra anledning att lägga sin röst och skicka iväg ett sms på den blogg man gillar bäst. 

Jag har sagt det förr och säger det igen. Det arbete och det engagemang som ligger bakom Matbloggspriset är värd en stor hyllning och arbetet blir bara finare och mer utvecklat från år till år. Stort tack till er som står bakom arrangemanget.

Rösta på din favorit!

Skicka ett SMS till 72980. Skriv MAT1 för att rösta på blogg nr 1, MAT2 för att rösta på blogg nr 2 osv. Varje SMS kostar 10 kronor (+ ev. operatörsavgift) och går till Stockholms Stadsmission. Det går att rösta flera gånger. Omröstningen stängs kl 00.00 den 3:e november 2013. Den blogg som fått in flest röster, och därmed dragit in mest pengar till Stadsmissionen står då som vinnare.

De 10 finalisterna i Folkets val 2013 har nominerats av er matbloggläsare. Vi har fått in över 700st nomineringar, och de 10 finalister som gått till final har tagits ut av juryn samt kategorisponsorn Findus.

Här följer de 10 stycken bloggar som gått till final.

Om Stockholms Stadsmission och Matbloggspriset
Pengarna som samlas in under omröstningen i Matbloggspriset går till Stockholms Stadsmission och arbetet för barnfamiljer i svåra ekonomiska situationer. Tidigare sökte många familjer stöd till barnens fritidsaktiviteter, nya glasögon, vinterkläder osv. Nu söker de flesta för de nödvändigaste utgifterna – mat, hyra, el. Julhelgen är för många av de här familjerna väldigt tuff då de inte ens får vardagen att gå ihop. Därför delar Stockholms Stadsmission varje år ut presentkort på mat, så att familjerna kan klara sig över julhelgen och kanske unna sig något extra. Presentkorten är på 250 eller 500 kronor beroende på familjens storlek och på hur länge de ska klara sig innan nästa möjlighet till matinköp.

Pengarna från omröstningen kommer att gå till just detta – mat. Tack för ditt bidrag, det ger en godare jul!

För att ge SMS-gåvor behöver du vara ansluten till WyWallet. Det blir du automatiskt om du har ett privat mobilabonnemang. Om du har kontaktkort eller företagsabonnemang behöver du i de flesta fall registrera dig först på wywallet.se.

Har du frågor om Stockholms Stadsmission eller om din gåva? Kontakta Sofia Lemnert på 08-68 42 3063 eller sofia.lemnert@stadsmissionen.se.

Vill du ge en större gåva? Gör det här: http://stadsmissionen.se/gava eller SMS:a HEM100 till 72980 så ger du 100 kronor.

Stockholms Stadsmission har ett 90-konto, och kontrolleras av Svensk Insamlingskontroll, vilket ställer krav på att minst 75 % av intäkterna går till ändamålet. Under 2012 gick 90 % av Stockholms Stadsmissions intäkter till ändamålet.
(Text från www.matbloggspriset.se)

Joline har bakat påsk-cupcakes

miss_cupcakes_joline_kryddburken
Nu stundar snart påsken och här är det Joline som bakat goda cupcakes med påsktema. Receptet är enkelt, smaksatt med vanilj och rivet citronskal. En cream cheese-frosting med vanilj doppat i färgade koksflingor. Nonstop på toppen. Busenkelt för alla pysseltokiga och baksugna barn (och vuxna) därute!

Joline har också anmält sig till tävligen :-P  ”Miss cupcake 2013″
”Miss Lillkryddan” har hon döpt sitt bidrag till! ;-)

Ni kan rösta på hennes bidrag HÄR! Det är första gången hon är med och tävlar och skulle såklart bli superglad om ni gillar hennes cupcakes!

12 st
Det här behöver du :  

Torra :
4 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Blöta :
100 gram rumsvarmt smör
2 dl naturell yoghurt
2 ägg
Rivet citronskal från 1 citron
GÖR SÅHÄR :
Rör ihop de torra ingredienser i en bunke och blöta i en annan. Rörs sedan ihop dom två med sked, inte vispa! Fyll muffinsformar till 3/4, använd med fördel en muffinsplåt när du gräddar dom. Grädda i ca 15 min 175 grader. Låt svalna något innan du börjar dekorera.
Cream cheese-frosting : 
50 gram philadelphiaost
25 gram rumsvarmt smör
3 – 4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Dekoration :
ca 3 dl kokosflingor
Dr. Oetker hushållsfärg röd + gul
GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop cream cheese (philadelphiaost el. annan naturell färskost) med florsocker och vaniljsocker.
Fördela kokosflingorna i två plastpåsar. Droppa en, två droppar i varje påse av hushållsfärgen och skaka om för att få gul och rosa kokos. Bred på frostning på varje cupcakes, doppa i kokosflingorna och dekorera med nonstop godis.
joline_cupcakes
12 st cupcakes blir det av receptet!
färga_kokosflingor_cupcakes_dekoration
Färga kokosflingorna med hushållsfärg så får du ett ”fjädrigt” ansikte till tuppar och hönor! ;-)
påsk_cupcakes
Lycka till!
Kryddburken är nominerad för omröstning!


Det är alltid lika roligt att vara bland de nominerade till ”Stora matbloggspriset”. I år är kryddburken nominerade för vidare omröstning i ”Folkets val”.

Det är hård konkurrens, och vinner gör jag då rakt av inte, men det är himla kul att man fortfarande hänger med i ”gamet” efter alla år som gammal bloggräv! ;-) Å det är ju tack vare er!

Rösta på de nominerade bloggarna kan du göra här >>

En stor eloge till Mitt Kök, Kinna, Cristopher och alla andra som arbetar bakom Matbloggspriset, ni gör ett grymt jobb.  

 

 

Dags att rösta på årets finaste midsommartårta!


(Förra årets vinnare; Lina Hoff)

Nu är det dags för fler tårtor igen!!

Rösta på årets finaste midsommartårta! 

En röst per person, och du kan rösta tom. tisdag 17 juli.
Röstning sker endast här på kryddburken.se inte på facebook.
Lämna din röst i kommentarsfältet på den siffra på tårta du tycker är finast!

Flest röster får en hemlig paket hemskickat…

LYCKA TILL alla duktiga tårtbakare! :-P


1


2


3


4


5


6


7


8


9


1
0


1
1


1
2


1
3


1
4


1
5


1
6


1
7


1
8


1
9


2
0


2
1


2
2


2
3


2
4


2
5


2
6


2
7


2
8


2
9