Körsbärsmuffins med frosting

körsbärsmuffins_muffins_cupcakes_cherry
Körsbärscupcakes med hemkokt sylt är bland de godaste bakverk jag vet och speciellt med en frosting på philadelphiaost.

Dom blir somriga och sååå söta tycker jag. Sylten kan du antingen koka själv, eller använda färdigköpt. Längre ner hittar du en enkel beskrivning på hur jag kokar den. Otroligt gott är det, men så vansinnigt tråkigt att sitta och kärna ur dom en och en! Man kanske skulle skaffa sig en urkärnare, fast undra om det går så mycket snabbare?! Jag använder en liten vass fruktkniv och skär liksom ett halvvarv runt bäret och ”pillar” ut kärnar med knivspetsen. Nån som har fler förslag kanske?

Dessa ska jag ta med mig till jobbet nu, vi ska ha personalmöte så lite gott att bjuda på kan behövas! ;-) Ha en fin dag i solen allihopa.

Det här behöver du : 
100 gram rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl mjölk

4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop smör, socker, ägg och mjölk med en slev. Tillsätt de torra ingredienserna, sikta gärna för att undvika klumpar då smeten inte ska röras i så mycket. Blanda till en slät smet med slickepotten. Fyll 12 muffinsformar till 3/4, klicka i ca 1 msk körsbärssylt på varje. Grädda i 175 grader ca 20-25 min.

Cream cheese-frosting : 
100 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
några droppar citronsaft

körsbär_baka_med_körsbärsmuffins_körsbärscupcakes
Muffins redo att gräddas, här med hemkokt körsbärssylt som jag kokade igårkväll. Receptet på sylten är busenkelt. 1 kg urkärnade körsbär + 3-4 dl syltsocker. Låt koka upp med en liten skvätt vatten i botten, tillsätt sockret och småkoka 10 min. Häll upp på burk och låt svalna. Förvara i kylskåp. Håller ca 1 mån utan konserveringsmedel.

körsbärsmuffins_cupcakes
Efter ca 20-25 min i 175 grader.

körsbärscupcakes_muffins_körsbärssylt
Färdigdekorerade med frosting och bär!

cherry_cupcakes_frosting
Nu, off to work! Vi hörs lite senare… :-P