Fredagskyckling
Den här veckan har jag delat recept på lättlagad husmanskost varje dag, för att visa hur enkelt det kan vara att laga både god och näringsrik mat utan att behöva ha så stora matlagningskunskaper.
Det här är exempel på mat som jag ofta lagade när jag jobbade som kock på lunchrestaurang, rätter som var mycket populära hos gästerna.
Om du klickar på bloggnamnet högst upp på sidan så kan du enkelt scrolla nedåt och ta del av de tidigare recepten.
Dagens rätt är dillkött, här har jag gjort en snabbvariant på kycklingbröst och förstärkt den med svamp och purjolök.
Dillkött på kyckling 2 port
300 g kycklingbröst eller urbenat kycklinglår
200 g champinjoner
50 g smör/kokosolja
2 dl strimlad purjolök
2 dl grädde/kokosgrädde
1 dl av min enkla kycklingbuljong
½-1 tsk ättikssprit 12% eller 1 pressad citron
2 msk hackad dill
Salt och peppar efter smak
Dela champinjonerna i 4 delar, bryn dem och purjon i hälften av smöret, krydda med salt och peppar.
Skär kycklingen i 3×3 cm stora bitar, bryn och krydda. Blanda allt det stekta i en gryta.
Häll på grädde och buljong, koka upp och låt puttra ca 15 minuter tills kycklingen är färdigkokt.
Smaksätt med dill och ättika, smaka av om det är bra syra och sälta.
Tycker du inte om dill så kan du smaksätta såsen med riven pepparrot istället.
Jag serverade dillköttet med smörbrynt blomkål och morot, det blir också gott med blomkålsmos.
Vill du ta del av fler av mina lättlagade recept så hittar du hundratals i kokböckerna nedan, har du matintresserade medlemmar i familjen så kanske någon av dem kan bli en fin julklapp.
Stora diabeteskokboken : Recept och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv (Inbunden)
Gröna, sköna tillbehör (E-bok)
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)