Lördagsgodis på mitt sätt
Ibland är det riktigt gott med en smoothie, ett bra sätt att få i sig en hel mängd olika vitaminer, mineraler och antioxidanter utan att behöva äta en stor tallrik med råkost.
När man som jag blivit lite äldre, kan det vara besvärligt för mage/tarm att smälta alla hårda fibrer som finns i bladgrönt och råkost, då kan det vara bra att finfördela nyttigheterna först.
Tar man smothien som tillbehör till brunchen, återhämtningsdryck efter träningen eller som en nyttigare dessert, då får kroppen verkligen glädje av alla näringsämnen.
Nu när skolor och jobb satt igång och många är förkylda är det extra viktigt att vi förser oss med naturliga mediciner från växtriket.
Gillar du den här typen av smoothies, så hittar du fler i min kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Där kan du läsa hela berättelsen om min egen hälsoresa och hur jag med hjälp av maten kommit tillbaka till just ett friskare liv.
Länken här ovan går till Bokus, kokboken finns även i den övriga nätbokhandeln, att beställa hem i din lokala bokaffär och att låna på Biblioteket.
Röd smoothie 4 port
2 dl vatten, kokosvatten, nyponte eller kombucha
2 dl bladpersilja, rucola eller bladspenat
1 stor, kokt rödbeta
ca 6 jordgubbar eller 15 hallon
1 pressad citron eller lime
1 kiwi
2 msk färsk ingefära i bitar
1 msk macadamiaolja, avokadoolja eller kokosolja
Lägg ner alla ingredienser i en mixerbunke, mixa slätt och häll upp i glas.
Jag äter alltid smoothie med en sked, så tar den lite längre att få i sig och mättar bättre.