Mitt val av champagne att skåla in det nya året med ser du också på bilden, Beaumont de Crayères, det är både det bästa och mest prisvärda bubblet tycker jag.
Till varmrätt bjuder jag på en krämig fisksoppa med saffran, jag hade öring i min men det går bra med till exempel sjötunga eller någon annan fisk också.
Vill du hellre laga en hel fiskbit med liknande tema, så kommer ett recept på sesampanerad torskrygg med saffransstuvad fänkål efter soppan.
Därefter följer ett vegetariskt alternativ som är riktigt smakrikt, mandelpanerade auberginebiffar med ädelost.
Vill du hellre servera kött till middagen så kanske mina fläskfilémedaljonger med ädelostsås kan passa bra.
Nu kryper vinterkylan ner över hela landet, då passar en matig fisksoppa extra bra att ta till när du vill laga snabbmat.
Gör du den här soppan så har du middagen blir klar på en kvart.
För att göra matlagningen ännu snabbare och enklare när du kommer hem så är ett bra tips att skära grönsakerna kvällen innan och ha dem i en burk i kylen.
Fisksoppa 2 port
2-300 g skinn och benfri lax eller annan fisk
2 dl blomkålsbuketter
2 dl zucchini i bitar
2 dl kokosgrädde
½ röd paprika i strimlor
2 msk kokosolja/smör
1 msk riven ingefära
1 msk curry
1 tsk chiliflingor
1 dl vatten
1 msk pressad citron
Salt
Fräs grönsakerna tillsammans med curry och chili.
Häll på kokosgrädde och koka upp, låt puttra några minuter.
Koka under tiden upp vattnet med citronsaft och salt, ta från värmen och lägg i fiskbitarna.
Låt fisken ligga och dra i det heta vattnet ett par minuter, så blir den färdigkokt.
Späd soppan med vattnet och smaka av om det behövs mer krydda eller citron.
Lägg laxbitar i botten på en mugg eller skål.
Skeda över soppan och lägg några fiskbitar till på toppen.
Kokboksreklam
Tycker du om mina recept och vill stötta mitt fortsatta skrivande?
Då får du väldigt gärna köpa nån av mina kokböcker som du kan läsa mer om i länkarna nedan.
Idag får du ett av de recept som jag skapade till min researtikel i Expressens Allt om LCHF i vintras.
En riktigt smakrik fisksoppa med kokosmjölk, koriander, ingefära och chili.
Det var lite speciellt med tillkomsten av det här receptet.
Tidningen ville ha tips på mat från Turkiet, Spanien och Thailand, alla populära resmål för oss nordbor.
Men jag hade inga thailändska recept på bloggen med bilder som fungerar i tidningssammanhang, så jag fick ge mig ut i Alanya och leta reda på ingredienser som passade.
Så det tog mig några timmar att få ihop allt det jag behövde, men resultatet blev riktigt gott.
Jag är även nöjd med bilderna, har ju lärt mig ett och annat av min duktiga fotograf Micke, när vi jobbat med bilderna till mina kokböcker.
Här hittar du det andra receptet, min variant av Fried Rice gjord på blomkålsris.
En del matbilder blir det nog tagna även under den resa jag just nu befinner mig på, till vackra Makrigialos på Kreta.
Vill du ta del av lite bilder därifrån redan nu så lägg gärna till mig som vän på Facebook.
Thailändsk fisksoppa 2 port
300 g vit fiskfilé
6 små champinjoner
1 burk kokosmjölk
1 dl strimlad salladslök
1 röd chili
½ grön paprika
½ röd paprika
5 cm färsk ingefära
3 msk kokosolja
2 msk strimlad, färsk koriander
1 msk glutenfri tamarisoja
1-2 tsk glutenfri fisksås
Saft av 1 lime
ca ½ tsk salt
Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor.
Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa.
Fräs svampen i kokosoljan i en gryta tillsammans med paprika, chili, salladslök och ingefära i en minut.
Häll över soja, fisksås och limesaft. Tillsätt kokosgrädden och låt koka upp.
Strimla fisken i 1 cm breda skivor och salta. Rör försiktigt ner fisken och koriandern, ge det hela ett hastigt uppkok innan soppan serveras i skålar.
Garnera med färsk koriander och lite finstrimlad chili.
Idag får du ett av de recept som jag skapade till min researtikel i Expressens Allt om LCHF i vintras.
En riktigt smakrik fisksoppa med kokosmjölk, koriander, ingefära och chili.
Det var lite speciellt med tillkomsten av det här receptet.
Tidningen ville ha tips på mat från Turkiet, Spanien och Thailand, alla populära resmål för oss nordbor.
Men jag hade inga thailändska recept på bloggen med bilder som fungerar i tidningssammanhang, så jag fick ge mig ut i Alanya och leta reda på ingredienser som passade.
Så det tog mig några timmar att få ihop allt det jag behövde, men resultatet blev riktigt gott.
Jag är även nöjd med bilderna, har ju lärt mig ett och annat av min duktiga fotograf Micke, när vi jobbat med bilderna till mina kokböcker.
Här hittar du det andra receptet, min variant av Fried Rice gjord på blomkålsris.
En del matbilder blir det nog tagna även under den resa jag just nu befinner mig på, till vackra Makrigialos på Kreta.
Vill du ta del av lite bilder därifrån redan nu så lägg gärna till mig som vän på Facebook.
Thailändsk fisksoppa 2 port
300 g vit fiskfilé
6 små champinjoner
1 burk kokosmjölk
1 dl strimlad salladslök
1 röd chili
½ grön paprika
½ röd paprika
5 cm färsk ingefära
3 msk kokosolja
2 msk strimlad, färsk koriander
1 msk glutenfri tamarisoja
1-2 tsk glutenfri fisksås
Saft av 1 lime
ca ½ tsk salt
Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor.
Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa.
Fräs svampen i kokosoljan i en gryta tillsammans med paprika, chili, salladslök och ingefära i en minut.
Häll över soja, fisksås och limesaft. Tillsätt kokosgrädden och låt koka upp.
Strimla fisken i 1 cm breda skivor och salta. Rör försiktigt ner fisken och koriandern, ge det hela ett hastigt uppkok innan soppan serveras i skålar.
Garnera med färsk koriander och lite finstrimlad chili.