Hoppas du haft en fin julhelg med nära och kära, god mat och promenader.
Läste en mycket intressant artikel i DN, om skogens/naturens förmåga att få oss att må bättre och bli avstressade när vi vistas där, det räcker med bara 30-60 minuter för att förbättra den mentala hälsan och bara några minuter för att få oss på bättre humör.
Jag har själv stor erfarenhet av naturens läkande kraft, både när jag gick in i väggen för snart 25 år sen och även i rehabiliteringen efter min ryggskada och efterföljande fibromyalgi.
I dagens inlägg har jag samlat några recept på mat jag gillar att ta med ut i naturen, först ut min populära gulaschsoppa som är perfekt att ta med i en termos.
En matig räksallad med en dubbelmacka med ost och en kopp varm buljong eller choklad blir också en riktigt god lunch i snön.
I buljongtermosen kan du stoppa ner några kokkorvar, en varm korv smakar alltid godare ute i naturen.
Kolbulle är en annan vinterfavorit, i det här inlägget hittar du min glutenfria variant.
Ibland är det riktigt gott med en smoothie, ett bra sätt att få i sig en hel mängd olika vitaminer, mineraler och antioxidanter utan att behöva äta en stor tallrik med råkost.
När man som jag blivit lite äldre, kan det vara besvärligt för mage/tarm att smälta alla hårda fibrer som finns i bladgrönt och råkost, då kan det vara bra att finfördela nyttigheterna först.
Tar man smothien som tillbehör till brunchen, återhämtningsdryck efter träningen eller som en nyttigare dessert, då får kroppen verkligen glädje av alla näringsämnen.
Nu när skolor och jobb satt igång och många är förkylda är det extra viktigt att vi förser oss med naturliga mediciner från växtriket.