Julmånad med goda tips
Då var det december, en ljus och vacker månad på många sätt, mitt i midvintermörkret.
Jag har i flera år haft en adventskalender härinne med min lilla Tomte som brukar vara ute på äventyr här nere i Alanya.
I år kommer vi att åka hem till Sverige en liten sväng, innan vi sen åker ner hit igen över jul och nyår.
Så istället för en hel kalender så får Tomten i år titta in då och då och tipsa om sånt jag tycker om till julbordet och lite fler julklappstips blir det också.
Först ut blir en mycket fräsch glögg som jag brukar göra här i Turkiet.
Dela gärna inläggen vidare till dina vänner som också uppskattar det naturligt goda.
Granatäppelglögg 4 små muggar
1 granatäpple
1 blodgrape
1 citron
10 kryddnejlikor
1 kanelstång
2 cm färsk ingefära i skivor
Eventuellt lite sötning
Pressa frukterna, granatäpplet går också fint att pressa i en vanlig citruspress.
Men håll till nere i diskhon eller trä en plastpåse över, det kan skvätta en del.
Blanda saften med kryddorna i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Låt svalna.
Sila av kryddorna och värm försiktigt glöggen och servera med skållade mandlar.
Smaka av om du vill ha någon sötning, jag tyckte glöggen blev god utan.
Jag föredrar den här glöggen alkoholfri, men vill du spetsa den lite så rekommenderar jag en skvätt mörk rom.