Laxfettuccine – Miracle Noodles Fettuccine

Här kommer en gammal goding som vi haft som favorit i familjen Laxpasta, då var det pasta nu är det Mirakel Nudlarna som fått ta platsen som pasta. Givetvis går den att göra utan fettucine om man vill det.
2-3 portioner

200 gram  varmrökt lax, går också bra med kallrökt.
3 dl grädde
ev 1 dl torrt vitt vin
2 dl riven god ost
2 påsar Miracle Noodles Fettuccini

Gör så här:
Skölj fettuccinin väldigt väl i kallt vatten. Sprid den i väl smord ugnsform, får gärna ligga lite klattar här och och var av smör.
Strö ev lite salt och peppar över fettuccinin. Fördela laxen i mindre bitar över nudlarna.
Slå över grädden och ev vinet, strö rikligt med riven smakrik ost över. Gratinera i ugn 200 grader i ca 10-15 min. Den ska bara få lite vacker färg.
Servera med en grönsallad och njut!

Tips: Vill du ha tjockare sås så häll grädden och vinet i en skål och vispa i 0,5 tsk Redix , slå den sedan över formen.

 

Bloggar etiketter: ,

Kullamust!

Måste få uppmärksamma er på denna supergoda äpplemust från KULLABYGDENS MUSTERI, helt ÄKTA VARA!
Äpplemusten endast 7,4 kolhydrater!
Man skriver så här om sin must:
Grunden är 100 % ren äppelmust från svenska äpplen som kallpressats. Några har också smaksatts med naturliga fruktjuicer, till exempel körsbär, päron och jordgubbar, och varsamt kryddats med bland annat kanel, kardemumma och ingefära och kardemumma. All must är dessutom helt alkoholfri.

Man kan gott (om man tål det) unna sig ett glas sådan lyxvara om man hittar den.
Vi hittade dessa på Coop.

Bloggar etiketter:

Jordgubbskaka
Jordgubbskaka
Källa: Marianns LCHF mat&bak
Portioner: 8-10

Ingredienser:
150 g mjukt smör
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
2 rumsvarma ägg
1 dl kokosnötsmjöl
1 1/2 tsk bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver

Topping/fyllning
2 dl crème fraiche
3 ägg
2 msk erythritol och 1/4 krm stevia
0,5 tsk vaniljpulver
200 g jordgubbar
Gör så här:
Rör smör och socker smidigt, gärna med elvisp. Tillsätt äggen ett i sänder och vispa väl.
Blanda kokosnötsmjölet med bakpulvret och vaniljen, blanda ner i smeten. Bred denna ut i botten och upp lite på kanten i en rund springform ca 22 cm.
Blanda Creme fraich, ägg, vanilj och sötning väl. Häll över i formen och lägg skivade jordgubbar ovanpå
Grädda kakan i 175 grader i ca 35 min.

Servera eventuellt med vispad grädde och några extra jordgubbar.

©MariannAndersson
LCHF-glass sötad med stevia

Nu är det dags för en LCHF-glass från Alvestaglass
Kommer i smakerna Smörkola, Vaniljdröm, Chokladbomb och Himmelskröra

Alvestaglass säljs på en rad platser i landet, leta upp din närmaste butik om du vill köpa LCHF-glass i sommar.

OBS: Glassen är laktosfri och därmed innehåller den karragenan.
Innehåller också polydextros

jag tror jag fortsätter att tillverka min egen glass utan tillsatser…

Bloggar etiketter: , ,

LCHF recept för Snabbsallad

Vad passar inte bättre än en snabbsallad till lunch? Perfekt för dig som har ont om tid och man känner sig fräsh efteråt.

LCHF Snabbsallad
Portioner: Varierande beroende på storlek
Tid: 10 min

Ingredienser
10 g isbergssallad
35 g kokt skinka
35 g fetaost
25 g mandlar
2 cocktailtomater

Gör så här
Strimla salladen och skinkan, smula ner fetaosen och strö över med mandlar. Perfekt varma sommardagar då en inte har så mycket aptit!

Jennies äppelpaj

En förförisk smulpaj som trollband Michael Björklunds hjärta. Servera pajen med äkta vaniljsås. Ingredienser: 10 äpplen 3 msk mald kanel 1 dl socker 150 g smör 2 dl havregryn 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver ½ dl sirap Gör så här: 1. Skala äpplena, avlägsna kärnhusen och skär dem i klyftor. Blanda äppelklyftorna med kanel … Continue reading Jennies äppelpaj

Inlägget Jennies äppelpaj dök först upp på Äppelpaj.se.

Laxcheesecake

Väldigt passande på buffébordet, med sill och annat gott!
Serveras väl kyld och gärna på iskross under fatet om man ska låta den stå framme en längre stund.

8-10 port

“Bröd”:
75 gram smält smör
2 dl malda valnötter
2 dl mandelmjöl
1 tsk brödkryddor

Fyllning:
200 gram varmrökt lax
400 gram cream cheese
2 dl creme  fraiche
1 msk finhackad dill

Garnering
1 burk röd rom
dill och citron

Gör så här:
Smält smöret och blanda ner valnötsmjöl, mandelmjöl och brödkryddor, blanda väl.
Bred ut “brödet” i botten på en smord springform ca 24 cm diameter, platta till “brödet” ordentligt.
Skär den skinn och benfria laxen i små små bitar. Finhacka  dillen.
Vispa samman creme cheese och creme fraiche och blanda ner lax och dillen.
Ställ kallt i några timmar innan servering.
Skär loss från kanten och lyft försiktigt över på fat och garnera genom att breda röd rom över och dill och citronskivor.
Även räkor, ägg och annat passar på.

Tips: Finklippt gräslök passar också bra att ta i eller annan lök som charlottenlök, om man gillar lite löksmak.

I många tårtor är det kavring och detta är min uppfinning av kavringsbröd!

©MariannAndersson

 

Bloggar etiketter: ,

Grilltime

grilltallrik, grillkol, grilla, grillat,

Vad gör ni ikväll? Här i Öjkroken har vi vigt eftermiddan/kvällen åt loppis och prarasoll-grillning i värsta skyfallet!

Musiken och vimlet från Köpingsvik hörs dovt borta i horisonten och livet leker!! Alla på sitt vis! :-P

Uppskivad skinkstek, marinerad i olja/soya/d’elidas/tomatpure/havssalt/peppar… Vitlökssmör, potatisgratäng, grillade majskolvar och en kall USA/gräddfilssås. Vi är mer än nöjda och kommer ta en tidig kväll…

Imorgon håller vi loppisen öppen 11-14, sen styr vi kosan mot norra Öland liksom våra sedvanliga utflykter… Det är ju söndag! ;-)

I en liten fiskehamn…

fiskerestaurang_kårehamn_öland

Hoppas ni alla haft ett härligt midsommarfirande. Av lokalnyheterna att döma verkar de som det varit lugnt här på ön. Inte för mycket fylla, bråk och misshandel… Inget som vi märker av här i skogarna ändå då vi brukar hålla oss ifrån allt stim och stoj under denna helg och istället ta det lugnt och firat med släkt, familj och barn här i krokarna.

En rejäl regnksur sköljde nyss över oss här. Joline var snabb och sprang ut o stängde loppisen, men det ser ut att skina upp igen snart så då passar vi på att öppna igen när vi ändå ska tända grillen!

Ett litet restaurangtips till er som kör i krokarna här; Kårehamns fiskerestaurang är väl värt ett besök, inte minst för deras ”Fish n’ chips” utan också för den vackra utsikten och lugnet över regntungt hav…

fiskehamn_restarung_fisk_båtar_fiskeåtar

LCHF recept för Pannacotta med färskfrusna bär

Vem älskar inte Pannacotta? Kan vara världens godaste efterätt! Här kommer ett recept för Pannacotta som du kan servera till personer på LCHF-dieten.

LCHF Pannacotta med färskfrusna bär
Portioner: 4
Tid: 7 timmar

Ingredienser

5 dl grädde
Vaniljpulver
3 gelatinblad
2 msk sukrin
Blandade frusna bär

Så här gör man
Blötlägg gelatinbladen i några minuter. Värm 5 dl grädde på relativt svag värme, rör hela tiden så de inte bränner. Ner med sukrinet och vaniljen. Smaka av och korrigera ev. smaker.
När grädden kokat upp, lägg ner gelatinbladen och vispa till de upplöses. Häll i formar och låt svalna i rumstemperatur för att undvika hinnan som gärna bildas, alt. strö lite sukrin på toppen innan de går in i kylen. Låt de stelna 4-6 timmar, har du bråttom så kan du ha de i frysen ett par timmar, men glöm inte bort de! Då fryser de. Innan servering toppa med några bär.