Mandelmjölets vara eller inte vara…

mandlar_158118592_thumbdet är den stora frågan i LCHF -sfären just nu och detta allt sedan kostdoktorn själv bekostat labbtester på tre olika mjöl.

Dock finner jag frågan lite löjlig, 1 dl mandelmjöl väger ca 45 gram och i de flesta bröd och kakor blir mängden kolhydrater försvinnnade liten ändå även om mandlarna innehåller en högre andel kolhydrater. Ofta verkar det mer handla om att skrämmas för ”bakning” än något annat, som mycket riktigt några kommentatörer nämner på lite olika sätt. ;)

men tillbaka till mandelmjölet…

Då jag för länge sedan just framhållt detta med att mandlar/mandelmjöl innehåller mycket omega 6 bla och  högre mängd kolhydrater sett till mängd man behöver använda så brukar jag ofta använda kokosnötsmjölet för att hålla nere mängden mandelmjöl.

Det mest talande inlägg jag gjort om detta kan läsas här. Kokosnötsmjöl vs mandelmjöl

Så är du ”rädd” för mandelmjöl använd kokosmjölet att minska på mängden, eller byt ut mandelmjölet mot kokosmjöl det funkar också i många fall.

Givetvis har bloggen en sådan omvandlingstabell/tänk ;)

 

 

LCHF recept för Snabbsallad

Vad passar inte bättre än en snabbsallad till lunch? Perfekt för dig som har ont om tid och man känner sig fräsh efteråt.

LCHF Snabbsallad
Portioner: Varierande beroende på storlek
Tid: 10 min

Ingredienser
10 g isbergssallad
35 g kokt skinka
35 g fetaost
25 g mandlar
2 cocktailtomater

Gör så här
Strimla salladen och skinkan, smula ner fetaosen och strö över med mandlar. Perfekt varma sommardagar då en inte har så mycket aptit!