Gjorde lite chokladklubbor också: http://www.strosselannat.se/blog/strossel-annat-blogg/posts/chokladklubbor?XBLG=f98ff5e6bae1e0e3ae1d7a8e4feb2050
Gjorde lite chokladklubbor också: http://www.strosselannat.se/blog/strossel-annat-blogg/posts/chokladklubbor?XBLG=f98ff5e6bae1e0e3ae1d7a8e4feb2050
Snabbmat mot förkylning
Vårvintern här i Alanya har inte visat sig från sin bästa sida, först senaste dagarna har vi sett solen.
Många är förkylda, det spreds mycket baciller i det råkalla vädret.
Även jag och L åkte dit, annars är det inte ofta vi blir sjuka. Med LCHF-kost i systemet, så blir immunförsvaret bättre, har vi märkt.
Snuva och hosta är de enda symptomen vi fått, har inte blivit sängliggande alls.
Lite extra vitaminer och omega-3 är alltid bra att ta till, för att mota bort små förkylningar.
Så dagens recept blir en riktigt lättlagad fiskgryta, som bara tar 10 minuter att svänga ihop.
Inne på Kostrådgivarna kan Du ta del av mitt recept på Köttbullar med Gräddstuvad Purjolök.
Laxgryta med Grädde och Grönt
400 gr Lax i bitar
2+2 msk Smör
6 Champignoner
2 små Tomater
½ röd Spetspaprika
½ grön Spetspaprika
2 msk strimlad Purjolök
½ tsk Oregano
2 msk hemgjord Ketchup
1 msk pressad Citron
1 dl Grädde
Havssalt och nymald Vitpeppar
Skär champignoner och grönsaker i bitar. Stek i hälften av smöret i en stekpanna, krydda med salt, peppar och oregano.
Häll på citronsaft, ketchup och grädde och låt puttra några minuter.
Stek under tiden laxbitarna i resten av smöret, salta och peppra.
När de är klara, vilket bara tar ett par minuter, häller Du över grönsaksblandningen och ger allt ett uppkok under försiktig omrörning.
Servera med Citron och en Grönsallad med Granatäppelkärnor, kallpressad Olivolja och Granatäppelvinäger.
Ett gott och enkelt bröd som är perfekt för dig som går på LCHF dieten!
Smarrigt Lchf bröd
Tid: 30 minuter
Portioner: 6 st
Ingredienser
50 g apetina eller annan fetaost
1dl turkisk youghurt
1 ägg
2msk fiberhusk
2tsk bakpulver
Så här gör man
Mosa fetaosten med en gaffel. Blanda ihop ost, youghurt och ägg. Rör sedan ner fiberhusk och bakpulver.
Blanda väl och låt stå 10 min.
Gör sedan bollar och lägg på pappersklädd plåt. Garnera med solroskärnor eller andra frön om du vill.
Grädda i ca 18 min i 200grader.
Låt bröden svalna helt på plåten innan du rör dem. Njut!!
Skrivet av Anna från http://vitdrom.blogspot.com/