Midsommartips
Idag får du ett snabblagat sistaminuten-tips inför Midsommarbuffén.
Gubbröra är ett riktigt klassiskt recept, förr serverades den ofta på herrmiddagar, därav namnet.
Den passar förstås inte bara till gubbar, den är precis lika njutbar för kvinnor och alla andra som tycker om vår traditionella mat.
Fler såna rätter hittar du i min och Annika Dahlqvist Gammaldags husmanskost på nytt sätt, där det här receptet kommer ifrån.
Mer tips på somrig mat finns i Gröna, sköna tillbehör och Birgitta Höglunds bästa grilltips.
Ät, njut och må gott i Midsommar och kom ihåg att hålla distansen.
Gubbröra 4-6 port på buffé
1 liten burk ansjovis eller ca 8-10 filéer
2 hårdkokta ägg
2 msk crème fraiche/smetana
2 msk kaviar
2 msk finhackad, gul lök
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad dill
Låt ansjovisen rinna av väl i en sil. Hacka ägget och ansjovisen.
Blanda crème fraichen med kaviar, lök och örter, vänd försiktigt ner ägg och ansjovis i röran.
Kyl en stund så kommer smakerna fram bättre.
Servera gärna på en skiva av mitt populära valnötsbröd.