Fröbröd med fetaost

Lättbakade bullar

Nu så här i slutet av helgen kanske du har några äggvitor över i kylen om du gjort majonnäs eller hollandaise till påskmaten?

Då passar det här äggvitebrödet riktigt bra att ta till, gott både till frukost eller som utflyktsfika.

Passa på att ta med fikat ut i en skogsbacke eller till en parkbänk nu när vårsolen börjar värma, det blir ju annars mycket innesittande i dessa svåra Coronatider.

Jag och Lennart tillbringar påsken och våren i Stockholm, nu när alla resor blivit inställda, så vi försöker hitta fina platser i närområdet.

Det har blivit många tidiga morgonpromenader, då det är nästan folktomt på gatorna.

Här en bild jag tog på en blommande stam på ett körsbärsträd i Kungsträdgården häromdagen, det finns mycket vacker vårgrönska att titta på även i en storstad.

Fler goda, glutenfria bröd hittar du i min nya kokbok Gröna, sköna tillbehör, här finns den på Adlibris och här på Bokus.

Det har ju blivit en väldigt annorlunda start för kokboken, i och med att jag inte kan åka runt i landet och ha boksigneringar som jag brukar.

Flera planerade föreläsningar har förstås också fått ställas in, jag hoppas kunna genomföra dem till hösten istället.

Jag berättar i boken hur jag kommit tillbaka till ett friskare liv med hjälp av glutenfri lågkolhydratkost, jag hoppas att min berättelse ska inspirera många fler att äta sig till en bättre hälsa.

Du får gärna stötta mitt skrivande genom att köpa den till dig själv eller skicka som present till någon när och kär du inte kan besöka nu.

Fetaostbullar ca 10 st

2 äggvitor

100 g fetaost

1½ dl sesamfrön

½ dl psylliumfrön eller chiafrön

1 msk kokosolja utan smak

Vispa upp äggvitorna lätt, riv osten grovt och rör ner tillsammans med smält kokosolja.

Blanda ner fröna och rör om ordentligt.

Smaka av om du vill ha smeten mer salt än den från fetaosten, låt svälla en halvtimme i rumstemperatur.

Forma till runda, små bullar och skär ett kryss på toppen med en vass kniv.

Lägg på bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen på 175° i ca 15 minuter.

Du kan smaksätta degen med t ex 2 tsk hackad, färsk timjan, då blir de riktigt goda som tillbehör till en soppa.

Läs mer om min nya kokbok genom att klicka på bilden

Enkla frukosttips, hur jag mår, vad jag äter och tankar om rörelse

Hemma i ett grått Östersund

Här kommer några rader från ett grått men vackert Jämtland, på bilden ovan ser du det lilla badhuset som är så vackert beläget i Stavresjön.

Jag tog bilden genom tågfönstret igår på resan upp, har faktiskt lyckats med att få fina bilder på det lilla huset flera gånger på mina resor.

För 10 dagar sen gick jag på stranden i Makrigialos vid Medelhavet, den senaste veckan längs Riddarfjärden på Norr Mälarstrand och nu blir det Storsjöns vatten jag söker mig till på mina morgonpromenader den närmaste veckan.

Gryning över Makrigialos

Riddarfjärden i morgonljus

De är alla platser jag uppskattar väldigt mycket, jag är lyckligt lottad idag som kan njuta både av att gå och att få resa så mycket som jag gör.

Nu är förstås de vackra promenadvägarna vid vattnet en extrabonus, men det är just att träningen blir av som är det viktigaste.

För 15 år sen, när jag var som sämst innan min ryggoperation, så var det bara korta bitar jag tog mig med hjälp av kryckor.

Jag julen 2002, ett halvår innan min steloperation…

Jag hade då färdtjänst, så det blev inte mycket mer än att ta mig ut till taxin för färd dit jag skulle.

Att promenera var under lång tid väldigt problematiskt, så du må tro att jag njuter av den frihet det ger mig, sen jag tack vare min kostomläggning till glutenfri LCHF för snart 10 år sen fick ork att börja träna upp mig igen.

Några år efter steloperationen, då jag fortfarande hade svårt att gå

Efter steloperationen kunde jag sakta men säkert börja vägen tillbaka till ett rörligt liv, men en nervskada i högerbenet som kom i samband med operationen gjorde att jag fick problem igen.

Periodvis fick jag gå med käpp och jag var tvungen att använda fotskena och specialgjorda skor.

Idag är foten mycket bättre, men tyvärr fortfarande lite svag, så jag ramlar då och då när den viker sig.

Nu i sommar har jag ramlat 6 gånger, så nu har jag börjat träna med hjälp av en balansplatta, det har hjälpt mig en hel del att bli stabilare i foten.

Jag gör också mitt program på ca 1 timme varje dag med mjuka rörelser och lymfmassage, det hjälper mig att hålla kroppen igång.

Träningen tar en hel del tid varje dag, men det är värt varenda minut.

Selfie på Storhogna i somras (strax innan jag ramlade, men det gick bra…)

På tisdag kommer jag att berätta om hur jag ätit och tränat mig friskare på en föreläsningskväll på Ecocaféet i Östersund.

Jag och caféets grundare Börje Karlsson berättar då mer om våra respektive hälsoresor.

Vill du ha besök med den här föreläsningen även i din hemstad, så ta gärna kontakt med något studieförbund som kan arrangera det eller kontakta Börje på Ecocaféet.

Här nedan får du ta del av tips på det jag äter under en dag för att få ork till all min träning och så följer några bilder från promenaden idag.

Nötfrukost med kaffe

Jag börjar dagen tidigt, då jag är väldigt morgonpigg, så vid 5-6 blir det en kanna kaffe och en skål nötter med smör, det är så gott och ger massor av energi.

Efter morgonpromenaden blir det nu under den kalla årstiden en liten skål med äggröra som jag förstärker med varmrökt sidfläsk, rökt fisk eller räkor, det mättar väldigt länge.

Innan jag äter det tar jag en sked med mjölksyrade grönsaker för att tarmfloran ska må gott.

Jag har ju ätit pre- och probiotika i form av bönor och mjölksyrat dagligen i 1½ år, men nu sen ett par månader har jag dragit ner på bönorna och äter lite av dem då och då.

Vill du ha tips på mina bönrecept och hur du mjölksyrar själv, så hittar du här Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken.

Jag har inte fått tillbaka de klimakteriebesvär som var orsaken till att jag la till ca 1-1½ dl bönor i min mat varje dag, du kan läsa mer om det här.

Nu blir det istället mer av animaliskt protein igen från kött, lever, kalkon, kyckling, fisk, skaldjur och ägg och mer smör i maten, vilket passar mig bättre på vintern.

Till lunch vid 12-tiden brukar det bli en kötträtt, den senaste veckan har det till exempel blivit pannbiff på lammfärs med morotsröra och lite varma grönsaker, en köttfärssås med aubergine och tomat och kycklinglever med stekt lök och stekta champinjoner till.

Jag använder dagligen sen 3 år benbuljong i maten, du kan läsa mer om dess effekter på min hälsa här.

Det blir oftast extra smör till maten, då jag märker att jag mår bättre av lite fetare mat när det är kyligt ute.

Till vardags skär jag helt enkelt en skiva direkt från smörpaketet, till fest kan det vara gott med t ex ett fetaostsmör i paprika.

Jag äter rätt tidig middag, det brukar bli vid 17-tiden, då blir det ofta någon form av fisk eller skaldjur.

Den här fetaostgratinerade skaldjursgrytan är en återkommande favorit.

Fiskgryta med aioli eller ugnsstekt sill är också väldigt lättlagat och gott.

Så, då har du fått lite tips på hur en matdag kan se ut hemma hos mig.

Det blir väldigt sällan några mellanmål, men vill jag ha något extra på resa eller som kvällsnacks så är det gott och mättande med lite Öländska bönchips eller ost, salami och oliver.

Vill du ha mer inspiration så sök gärna runt i arkivet härinne, har nästan 1800 inlägg samlade sen jag började blogga 2009.

Enklast är att skriva in en ingrediens i sökrutan längst upp, då kommer alla inlägg upp som innehåller det.

Vill du hellre läsa recept i bokform och stötta mitt skrivande så blir jag förstås väldigt glad, du hittar alla mina kokböcker här.

Min dagliga nötfrukost som den såg ut i morse

Nötfrukost 1 port

10 g paranötter

10 g sötmandel

10 g hasselnötter

10 g valnötter/pekannötter

10 g cashewnötter

ca 25 g smör

Skär en skiva smör direkt från paketet och dela den i små kuber.

Lägg upp nötterna i en fin liten skål och fördela kuberna över, ät det hela med en tesked.

Tycker du att det är godare med en macka till kaffet så måste du testa mitt valnötsbröd, det har blivit otroligt populärt.

Enkel äggröra 1 port

2-3 ägg

25 g smör

Salt och peppar

50 g varmrökt sidfläsk, rökt renstek eller fisk

Vispa ihop äggen lätt med kryddor.

Smält smöret i en kastrull eller liten stekpanna.

Häll i äggsmeten, rör runt mot bottnen tills den stelnat lite, ta den då från värmen så den inte tjocknar för mycket.

Servera med stekt fläsk eller bitar av varmrökt fisk och lite grönt.

 

 

Om höstens Harmoniresor till Kreta

Följ med på en resa fylld med harmoni

Våren har verkligen visat sig från sin bästa sida i år, känns härligt att det blir en riktigt lång sommar.

För den som vill så finns möjlighet att förlänga sommaren med en vecka i Makrigialos på Kretas sydostkust, under den finaste tiden på hösten.

Då i oktober, när havet och solen är som skönast och lugnet sänkt sig över den lilla fiskebyn, är den bästa tiden för en resa till Medelhavet.

Makrigialos

Therese Renåker och jag träffades i ett vårvackert Norrköping häromveckan och smidde lite nya planer på hur vi ska göra höstens Harmoniresor till Kreta så njutbara som möjligt, för både våra återkommande och nya deltagare.

Vi kommer under resorna att dela med oss av våra tankar och kunskaper hur vi får ett lite lugnare liv, med mindre stress i vår vardag.

Jag har själv erfarenhet av vad stress kan ställa till med i kropp och själ efter alldeles för mycket arbete och för lite vila och återhämtning, Therese har kunskaperna om vad som händer och varför vi reagerar som vi gör.

Stretchande katt

Jag kommer i år att utöka morgonens mjuka rörelser med att lära ut den egenmassage för att sätta fart på lymfsystemet som jag hållit på med så gott som varje dag i 10 år.

Det här är något som många har problem med och Therese berättar mer om hur det kan komma sig att en del av oss svullnar i kroppen i takt med åren och hur vi på egen hand kan bli bättre.

Här kan du läsa mer om hur vi tänkt oss veckan, men vi är förstås öppna för vad våra deltagare vill att vi ska göra, så ramarna är inte fastspikade.

Blomsterprakt på Villea Village

Under resan bor vi på det lummiga och lugna lägenhetshotellet Villea Village Resort, som ligger nära havet, byn och bergen.

Poolområdet är väldigt vackert med olivträd som skuggar solstolarna och det är en fantastisk blomsterprakt överallt.

En av dagarna kommer vi att dela upp oss i mindre grupper och laga några enkla rätter från mina senaste kokböcker tillsammans i mitt kök.

Det blir smakfyllda tillbehör som vi sedan njuter till grillat under olivträden vid poolbaren.

Pool med skugga av olivträd

Grillat med tillbehör till lunch på Villea Village

Framåt kvällarna besöker vi de restauranger i byn och uppe i bergen som har den godaste maten, jag har hunnit med många resor till Makrigialos de senaste åren och noga valt ut mina favoriter.

Här kan du läsa lite mer om hotellets fantastiska frukost som ingår i resan och arrangemangen kring övriga måltider, du bestämmer själv om du vill äta med gruppen eller laga din egen mat hemma på hotellet.

Lamm Kleftiko

Under morgonpromenaderna tar jag med deltagarna till flera av de vackra stränder som ligger i utkanten av byn, dit inte många turister hittar.

Där man kan tillbringa några sköna timmar under de stora tamariskerna eller njuta av solens strålar i lugn och ro, för att hitta sin egen harmoni.

Vill du följa med på vår njutresa, så läs mer och skicka in din intresseanmälan för resan den 11-18/10, veckan innan är redan fullbokad.

Morgonsol över Makrigialos

Om höstens Harmoniresor till Kreta

Följ med på en resa fylld med harmoni

Våren har verkligen visat sig från sin bästa sida i år, känns härligt att det blir en riktigt lång sommar.

För den som vill så finns möjlighet att förlänga sommaren med en vecka i Makrigialos på Kretas sydostkust, under den finaste tiden på hösten.

Då i oktober, när havet och solen är som skönast och lugnet sänkt sig över den lilla fiskebyn, är den bästa tiden för en resa till Medelhavet.

Makrigialos

Therese Renåker och jag träffades i ett vårvackert Norrköping häromveckan och smidde lite nya planer på hur vi ska göra höstens Harmoniresor till Kreta så njutbara som möjligt, för både våra återkommande och nya deltagare.

Vi kommer under resorna att dela med oss av våra tankar och kunskaper hur vi får ett lite lugnare liv, med mindre stress i vår vardag.

Jag har själv erfarenhet av vad stress kan ställa till med i kropp och själ efter alldeles för mycket arbete och för lite vila och återhämtning, Therese har kunskaperna om vad som händer och varför vi reagerar som vi gör.

Stretchande katt

Jag kommer i år att utöka morgonens mjuka rörelser med att lära ut den egenmassage för att sätta fart på lymfsystemet som jag hållit på med så gott som varje dag i 10 år.

Det här är något som många har problem med och Therese berättar mer om hur det kan komma sig att en del av oss svullnar i kroppen i takt med åren och hur vi på egen hand kan bli bättre.

Här kan du läsa mer om hur vi tänkt oss veckan, men vi är förstås öppna för vad våra deltagare vill att vi ska göra, så ramarna är inte fastspikade.

Blomsterprakt på Villea Village

Under resan bor vi på det lummiga och lugna lägenhetshotellet Villea Village Resort, som ligger nära havet, byn och bergen.

Poolområdet är väldigt vackert med olivträd som skuggar solstolarna och det är en fantastisk blomsterprakt överallt.

En av dagarna kommer vi att dela upp oss i mindre grupper och laga några enkla rätter från mina senaste kokböcker tillsammans i mitt kök.

Det blir smakfyllda tillbehör som vi sedan njuter till grillat under olivträden vid poolbaren.

Pool med skugga av olivträd

Grillat med tillbehör till lunch på Villea Village

Framåt kvällarna besöker vi de restauranger i byn och uppe i bergen som har den godaste maten, jag har hunnit med många resor till Makrigialos de senaste åren och noga valt ut mina favoriter.

Här kan du läsa lite mer om hotellets fantastiska frukost som ingår i resan och arrangemangen kring övriga måltider, du bestämmer själv om du vill äta med gruppen eller laga din egen mat hemma på hotellet.

Lamm Kleftiko

Under morgonpromenaderna tar jag med deltagarna till flera av de vackra stränder som ligger i utkanten av byn, dit inte många turister hittar.

Där man kan tillbringa några sköna timmar under de stora tamariskerna eller njuta av solens strålar i lugn och ro, för att hitta sin egen harmoni.

Vill du följa med på vår njutresa, så läs mer och skicka in din intresseanmälan för resan den 11-18/10, veckan innan är redan fullbokad.

Morgonsol över Makrigialos

Mot nya mål, måltidstips och boksignering

Tillbaka till Sverige

Då var vår månad i Alanya över för den här gången, kommer att sakna den här utsikten på morgonpromenaderna.

Jag slutar aldrig att fascineras över de härliga vågorna som slår mot Kleopatrastranden, kan titta på dem väldigt länge, det är den bästa sortens mindfulness för mig.

Vi har haft en fantastiskt fin tid med det bästa väder en januarimånad bjudit på under alla de 15 år vi bott här vid Medelhavet.

Så nu blir det lite annorlunda att komma hem till snö, kyla och mörker, men allt har sin tid, det ska bli spännande med allt som väntar där.

Först och främst ska det bli väldigt roligt att äntligen få se min femte kokbok, Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken.

Det blir ju en helt annan sak att se alla vackra bilderna som Veronica Kindblad tagit till vår bok än att se dem i en PDF på datorn.

På lördag kommer jag och Lars-Erik Litsfeldt att signera boken och bjuda på lite gott ur den på Akademibokhandeln i Karlskoga.

De första 20 som köper kokboken kommer att få en riktigt fin presentpåse med sig hem, så skynda dig dit om du bor i närheten.

Den tredje författaren till bönkokboken, Patrik Olsson på Smarta Diabetiker, kan du ta chansen att träffa på LCHF-kryssningen  den 24 februari, då vi är på plats alla tre.

Nästa vecka har jag en rad intressanta möten framför mig i Stockholm och Östersund, så det känns väldigt bra att ha vilat mycket och samlat krafter den här månaden.

Här får du lite länktips på hur en matdag sett ut för mig och Lennart i vinter.

Vi börjar morgonen tidigt med nötfrukost och kaffe, till det tar vi också en liten skål med bönsallad, mjölksyrade rödbetor och lite getyoghurt.

Till lunch blir det ofta en pytt i panna med ägg och en stor grönsallad.

Tillbehör till eftermiddagsfikat

På eftermiddagen tar vi lite olika get/fårostar, grönsaker och oliver till en kopp te eller kaffe på balkongen när vädret tillåter.

Tar jag en långpromenad upp mot borgen brukar jag ha med en påse Öländska bönchips i fickan, det ger snabb energi.

På bilden nedan ett exempel på vad som kan ligga på vår middagstallrik, häromdagen blev det smörstekt hamsi/sardiner med broccolimos, bönsallad och en massa gröna blad.

Eller så kan det bli stekt kalvlever, den vi köper på Güven Et Kasap på 25-metersgatan är den mildaste och godaste lever jag smakat.

Kycklingschnitzeln från samma slaktare är en annan återkommande favorit.

Kycklingbuljong i Wonderbag

Kycklingbuljong lagar jag då och då i min Wonderbag, så vi alltid har näringsrik buljong till såser, grytor och soppor.

Den här turkiska skaldjursgratängen har vi ätit många gånger i vinter, den är fantastiskt god.

Skaldjursgratäng med ägg och getost…

Vi har båda blivit piggare och starkare av all denna goda mat och den träning vi får genom långpromenaderna vid havet och upp mot Borgen.

Jag går mellan 5-10 km varje dag och går även nerför våra 7 trappor varje gång jag går ut istället för att ta hissen.

De dagar jag orkar försöker jag också gå uppför alla 131 trappsteg en gång, märker att konditionen sakta men säkert blir bättre så jag blir inte lika flåsig längre.

Jag testade att träna lite på gym förra vintern, men det blev mina muskler och leder inte alls glada åt, för mig passar lågintensiv träning som promenader betydligt bättre.

Eftersom jag har en nervskada i höger ben och fot efter steloperationen i ryggen, så kan jag inte gå så fort, men promenaderna ger ändå effekt.

Mina fotleder är starkare än på många år och musklerna i lår och vader har blivit synbart större under våra två månader härnere i vinter, så nog märks det att bönorna i vår dagliga mat gett effekt.

Jag bär ju också hem all mat så armmusklerna får sitt, det kan bli rätt tungt med allt som handlas på grönsaksmarknaderna runt stan.

Vi äter verkligen mycket av gröna blad, grönsaker och en hel del rotfrukter, det får oss båda att må väldigt gott.

Frukt har vi hoppat över helt nu i vinter då vi båda märker att vi håller oss piggare av att undvika socker i alla dess former.

Måltidsdrycken till är alltid vatten, ibland med en skvätt äppelcidervinäger och lite salt, det blir väldigt gott.

Det känns väldigt bra att vi tankat så mycket energi, nu dröjer det ända till mars innan vi kommer hit igen, då lagom till den riktiga vårvärmen sätter in.

Frukosttips – Makrill i tomatsås

Hemlagad burkmat

Jag fortsätter att dela med mig av min form av Medelhavskost, idag blir det en enkel liten fiskrätt som passar perfekt till frukost.

De flesta sorter av makrill i tomat innehåller en hel del socker och olja av dålig kvalitet.

Den är inte alls svår att göra själv om du får tag på färsk makrill hos din fiskhandlare.

Du kan annars använda rökt makrill och laga till på samma sätt, det blir väldigt gott och nyttigt det med.

Makrill i tomatsås

2 färska makrillar

250 g cocktailtomater

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk smör

1 tsk Worcestershiresauce

1 tsk chiliflingor

Salt efter behag

3 msk olivolja

1 msk vinäger, valfri sort

Filéa makrillen och skär bort huvud, ryggben och fenor.

Dela fisken i mindre bitar, salta på båda sidor och lägg i en ugnsfast form.

Dela tomaterna i fyra delar, hacka lök och vitlök fint.

Fräs några minuter i smöret utan att få färg.

Smaksätt med kryddor och Worcester, vinäger och olivolja.

Fördela blandningen över fisken och grädda på 175° i 30 minuter.

Kyl och ät tillsammans med kokta ägg, avocado och majonnäs.

Tycker du om mina recept, då kan du även köpa dem i bokform.

Under hösten har jag skrivit två nya kokböcker som snart finns i handeln.

Här hittar du så länge Gammaldags husmanskost på nytt sätt, kanske också nåt att ge bort till den matintresserade i julklapp?

Den här kokboken är en samlingsutgåva av mina tidigare slutsålda LCHF för seniorer och Långkok för LCHF och Paleo, där förorden är skrivna av Annika Dahlqvist och Ann Fernholm.

Här nedan ser du en bild från hamnen, från en av de senaste dagarnas morgonpromenader i Alanya, där vi haft ömsom sol, ömsom regn.

Följ mig gärna på Instagram på @birgittahoglundsmat om du vill se fler bilder.


Periodiska fastan och de raska morgonprommisarna

Ja tänker att jag redovisar dessa mina 3 veckor med periodisk fasta och 2 veckor med raska morgonpomenader.

Ingen kul syn på vågen i alla fall :(   + 7 hg ??  sammanlagd minus nu då ca 2 kg.

Dock säger snälla människor runt mig att det syns… jag tror inte på dem, de är bara snälla.

Jag har denna v 3 (PF)  resp v 2 (prom) gått varje dag 40 min väldigt raskt både nerför och i uppförsbackar, försöker hålla samma takt oavsett.
Ni som är nya läsare av detta så är PF Periodisk Fasta och mitt ätfönster har jag förlagt till kl. 12-18, dvs jag fastar i 18 timmar och äter under 6 timmar. tidigare inlägg.

Jag tänker dock inte ge mig har jag bestämt testa detta till 24 maj så gör jag det. Det är först då den egentligen utvärderingen sker.

Ni som hängt på hur går det för er?

Fler som vill hänga på?

ett litet tillägg, min uppskattning på vad jag äter över en dag är ca, 1600-700kcal, 100 g protein, 130-50 g fett, 5-15 g kolhydrater.

 

 

 

 

Bloggar etiketter: ,

Fettförbrännande (?) morgonpromenader och PF

Jag har alltså börjat med just detta.
PF är periodisk fasta och detta vet den som läst bloggen under längre tid att jag gjort tidigare, vid två tillfällen.
jag brukar då minska i vikt ca 4-5 kg, detta sker under ca 4 veckor sedan har det varit stopp. jag har som längst PF´at under två månader.
Mitt ätfönster är förlagt till mellan kl 12-18 dvs 6 timmar, det är alltså då jag äter, fastar gör jag mellan 18-12.00 dvs 18 timmar. Man brukar skriva detta 18/6.

Nu har jag  PF´at i 2,5 veckor och lagt till raska morgonpromenader  i skogen minst 5 dagar i veckan sedan 1,5 veckor tillbaka.

Detta innebär att jag promenerar raskt i 40 minuter runt kl 7-8 tiden på morgonen, äter inte “frukost” förrän kl 12.
Ska bli spännande att se om detta kan driva ner vikten mer än ca 4 kg.
Min plan är att köra detta fram till 24/5, för sedan åker vi till Kreta för att fira makens 50 års dag!

Jag kommer redovisa  när det närmar sig hur detta gick. Det som hänt hittilldags är nästan 3 kg minus.

Jag hoppas detta med raska morgonprommisar är det som gör tricket. När jag gjorde det för ca 8 år sedan gick jag ner 17 kg på morgonprommisar och en halv GI diet på 4 månader.
Ni som följt mig vet ju att jag gärna går ner 10 kg minst till…

Problemet har varit att när jag slutar PF´a så smyger sig de några kilona på igen.
Likaså då jag sprang som en galning i somras och vintern blev stillasittande, så smög sig de stackars få kilon som jag gick ner tillbaka igen.
När jag sprang 50 min VARJE DAG i 2 mån så gick jag ner 2 kg på det… och klämde ett kilo till på att springa varannan dag i 5 månader…
Näe, det var inte värt den uppoffring det innebar att ränna så mkt och bara tappa högst 3 kg. Jooo jag vet att det blev en omfördelning och att muskler väger mer än fett ;)

Så nu ska här testas denna metod, den funkade ju en annan gång, hoppas man bara inte är för “gammal” nu.
Det finns ju en enda sak jag inte provat och det är ju styrketräning… drar mig för det…
Dock läser vi nu både jag och maken boken Träna med LCHF av Jonas Bergqvist, vi får väl se om jag kan uppbåda denna lust till sådan träning, OM inte detta funkar som jag nu testar.

Så långt jag läst kan jag väl rekommendera boken för de som tränar och eller vill börja träna och äter LCHF!

Någon kanske undrar vad jag äter under mitt ätfönster?

Kl 12.00 blir det oftast 4-5 stekta ägg ( 5 om de är ynkliga) eller i form av omelett, gör jag omelett blir det också oftast lite purjo i. Stekt givetvis i smör ca 50 gram, allt ätes.
Kl 17.30 blir det middag och då kött, fisk eller fågel i ca 250-300 gram tillagat med rejält med smör och ibland med grädde/CF, alltid några grönsaker av något slag.
Ibland under ätfönstret blir det en liten näve nötter, ibland en kaka om det är helg.
Dricker endast vatten under fastan och kaffet dricks under ätfönstret.

Så ser det ut ungefär.

Wish me luck!

Bloggar etiketter: , ,