Då var det äntligen fredag igen! Veckans kanske mest älskade veckodag? Eller är det lördagen? Eller söndagen då familjen knyts ihop vid kökbordet till en god söndagsmiddag och ny vecka står på tur? Jag vet inte riktigt, men fredag är alltid fredag och det känns som att det är fullt tillåtet att både njuta, mysa och relaxa så mycket man vill.
Fredagsmys har nästan blivit ”det nya lördagsgodiset”. En extra godisdag att frossa i, eller hur tänker ni? Hur gör ni hemma hos er med just fredagar och lördagar??
Får barnen godis bägge dagarna? Bara lördag? Eller inte alls? Vilken middag prioriteras mest? Fredagens eller lördagens? Hade varit superkul att höra hur ni gör. Berätta gärna!
Här hemma är det inget godis på fredagar men däremot läsk och/eller chips för den som vill ha. Middag på fredagar brukar inte vara så välplanerade utan mer nåt snabbt men GOTT! Som tacos, varma mackor, hemmagjord pizza, plockmat, grillade kycklingklubbor eller korv med bröd. På lördag får barnen köpa godis eller glass och middagen planeras lite mera ingående efter familjens önskemål. Det kan såklart bli grillat igen, men kanske mer avancerat är grillad korv o bröd. Söndagen däremot är ofta mer heliga för mig då jag får laga min älskade husmanskost och som i mitt tycke är mer ”rejäl” mat som även kan användas till veckans matlådor.
Nu ska ni däremot få ett gott recept på en alternativ carbonara med kyckling.
(istället för fläskkött som; pancetta, sidfläsk, bacon mm)
Anledning är väldigt enkel då jag hade två kycklingbröstfiléer av majskyckling som låg i frysen och kylskåpet fullt med parmesan. Gott, enkelt och frysen blev återigen rensad. Önskar er alla en supermysig fredag!
4 port
Det här behöver du :
2 majskycklingfiléer
smör till stekning
1 krm cayennepeppar
1 tsk tomatpuré
Svartpeppar
5 dl creme fraiche
3 äggulor
2 – 3 dl riven parmesan
Salt & peppar
GÖR SÅHÄR :
Strimla och skär kycklingbrösten i mindre bitar. Fräs på i het stekpanna med smör, tomatpure, cayenne och svartpeppar. Låt kycklingbitarna få fin färg. Sänk värmen och rör ner creme fraichen. Låt koka upp till en krämig sås. Vänd ner kokt pasta och tillsätt äggulor och parmesan. Rör om försiktigt. Servera.
Bryn kycklingbitarna i smör tillsammans med kryddorna tills de får fin färg.
Tillsätt creme fraiche och låt koka upp till en krämig sås.
Vänd ner pastan, i det här receptet barillas spagetti. Rör ner äggulorna och riven parmesan. Toppa med extra svartpeppar.
Servera, ät och njut!
Smaklig måltid och kommentera gärna frågorna i inlägget. ♥