Chokladfrosting
Chokladfrosting
Källa: Chewpakka
Portioner: 2

Ingredienser:
50 g cream cheese
2 msk sötningsmedel
1 msk kakao
1 krm vaniljpulver
1,5 dl vispgrädde
Gör så här:
Vispa ihop cream cheese, sötning, vaniljpulver och kakao till en smet. Tillsätt grädden (ovispad) och vispa fluffigt och inte för hårt. Servera med bär!
Jordgubbsfrosting
Jordgubbsfrosting
Källa: Chewpakka
Portioner: 2

Ingredienser:
50 g cream cheese (typ Philadelphia)
2 msk sötningsmedel
1 krm vaniljpulver
1 dl jordgubbssås
1,5 dl vispgrädde

Gör så här:
Mixa jordgubbarna med stavmixer till en sås. Vispa ihop cream cheese, sötning, vaniljpulver och jordgubbssåsen till en smet. Tillsätt grädden (ovispad) och vispa fluffigt och inte för hårt. Servera med krossad choklad eller några bär.
Lakritspannacotta med jordgubbsgelé

pannacotta_lakrits_lakritspannacotta
Vi gjorde små pannacotta till nyåret som vi smaksatte med lakritsklubbor, det blev en riktig höjdare och tillsammans med söt jordgubbsgelé och färska jordgubbar blev det fina smakbrytningar. Lakrits och hallon är ju en slående kombination, men faktiskt också lakrits och jordgubbar! :-P

4 små portioner
Det här behöver du : 
2 dl grädde
½ dl gelésocker
4 finkrossade lakritsklubbor

GÖR SÅHÄR : 
Blanda grädden, gelésocker och finkrossat pulver från 4 lakritsklubbor i en kastrull. Koka upp och sänk värmen helt. Låt koka bara ½ min, häll sedan upp i små portionsglas.

Ljumma jordgubbssylt i micron, sila den genom durkslag så du bara får gelén kvar. När pannacottorna svalnat häller du på gelén. Låt stå kall minst ett par timmar före servering. Dekorera med jordgubbar.

lakritsklubbor_pannacotta_recept
Krossa 4 lakritsklubben genom att banka sänder dom i en plastpåse med en kökshandduk runtom.

pannacotta_recept
Pannacotta med gelésocker går jättesnabbt att göra, behöver endast koka ½ min.

pannacotta_lakrits
Häll sedan upp den i 4 portionsglas. Låt svalan innan du tillsätter jordgubbsgelén på toppen.

The post Lakritspannacotta med jordgubbsgelé appeared first on Kryddburken.se.

Lingongott – Lingondessert

LingongottEn härligt mättande lingondessert som påminner om Lingongott.
Kanske denna lite syrliga och krämiga dessert kan passa till Trettondagsmiddagen?

4-6 portioner

1 pkt (225g) frysta lingon
3 msk Bakery+ sötning
2 dl kesella 10%
2 dl vispgrädde

Gör så här:
Lägg i ett pkt frysta lingon i en kastrull och söta med 3 msk Bakery+, låt detta få ett uppkok och safta sig. Låt lingonsylten kallna helt.
Lägg kesellan i en skål och rör runt lite, blanda sedan ner lingonsylten väl. Vispa upp grädden ganska hårt och blanda ner den väl i lingonkesellan.
Ställ kallt minst en timma innan serveringen.

 

Bloggar etiketter: ,

Lingongott – Lingondessert

LingongottEn härligt mättande lingondessert som påminner om Lingongott.
Kanske denna lite syrliga och krämiga dessert kan passa till Trettondagsmiddagen?

4-6 portioner

1 pkt (225g) frysta lingon
3 msk Bakery+ sötning
2 dl kesella 10%
2 dl vispgrädde

Gör så här:
Lägg i ett pkt frysta lingon i en kastrull och söta med 3 msk Bakery+, låt detta få ett uppkok och safta sig. Låt lingonsylten kallna helt.
Lägg kesellan i en skål och rör runt lite, blanda sedan ner lingonsylten väl. Vispa upp grädden ganska hårt och blanda ner den väl i lingonkesellan.
Ställ kallt minst en timma innan serveringen.

 

Bloggar etiketter: ,

LCHF recept för Flygande Jacob

Vad är godare än en klassisk husmanrätt á LCHF? Här kommer ett recept på en LCHF-vänlig Flygande Jacob.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär filéerna i strimlor. Fräs tills de är genomstekta. Fördela kycklingen i botten på en ugnsform.
3. Klipp baconen, knaperstek en och fördela den över kycklingen.
4. Vispa grädden lätt och blanda sambal oelek, tomatpuré och lite salt och peppar.
5. Bred gräddblandningen över kycklingen. Gratinera mitt i 15 minuter.
6. Strimla vitkålen och blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
7. Strö över jordnötterna vid servering.

LCHF recept för Ugnsbakad kycklinggryta med röd curry

En lättlagad och smarrig gryta som passar perfekt som lunch eller middag.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Strö salt och peppar på kycklingbenen. Stek kycklingbenen i smör så att de får lite färg.
2. Lägg dem i en stor ugnsfast form. Låt stå i ugnen ca 20 minuter. Rör i formen någon gång under tiden.
3. Skär paprikor i strimlor. Blanda grädde, vatten, currypasta och vitlök.
4. Ta ut formen och blanda ner paprikan. Häll över gräddblandningen och låt stå ytterligare 20 minuter.
5. ta ut formen, grovhacka basilikan och strö den över kycklingen.
6. Servera med en fräsh sallad av egen smak.

LCHF recept för Buljongkokt kyckling med vitvinsås

Att sjuda kycklingen i buljong gör den saftig, och en liten rotfrukt i såsen gör den lite krämigare men kör du striktare LCHF så är det bara att skippa den.

Gör så här
1. Skör rödlök och morot i stora bitar och lägg tillsammans med kycklingsfileérna i en kastrull.
2. Tillsätt lagerblad och häll på kallt vaten så att det precis täcker. Ställ åt sidan.
3. Finhacka schalottenlöken och skala och skär jordärtkockan i bitar. Fräs i smör i en kastrull. Häll på vin och låt koka ner till hälften.
4. Tillsätt vatten, fond och grädde. Koka tills rotfrukten är mjuk.
5. Koka också upp kycklingen och låt sjuda ca 10 minuter. Skär dem sedan i sneda skivor.
6. Hacka dillen och lägg i såsen tillsammans med mjölk. Mixa såsen slät och smaka av med salt och peppar.
7. Koka sparrisen och servera med kycklingen och såsen.

Chokladtårta med myntachokladganache

Denna mastiga chokladtårta passar fint som Nyårstårta.
GOTT NYTT ÅR önskas alla bloggläsare!

ca 14 bitar

100 gram mörk choklad 70%-90%
100 gram smör
1,5-2 msk bakery+ vid 90% choklad
5 ägg

Ganache:
1 dl grädde
1 knippe mynta
100 gram mörk choklad 70%- 90%
1,5-2 msk Bakery+ vid 90% choklad
1 tsk smör

Gör så här:
Smält smör och choklad försiktigt. Vispa upp äggen och rör ner dem i chokladen.
Häll smeten i en smord och pofiberbröad rund springform ca 22 cm i diameter.
Grädda i ugn 175 grader ca 20 minuter. Låt kakan svalna helt innan ganachen kommer på, man kan också frysa in kakan här för att bara garnera den sedan med ganachen. Låt den dock tina lite innan den lite svala ganachen kommer på.

Koka upp grädden till ganachen. Hacka myntan och låt den ligga i den uppkokade grädden och dra i 10 minuter.
Sila bort myntan.Värm upp grädden igen och ta från värmen, lägg i hackad choklad och lite smör, rör till en jämn fin smet.
När ganachen svalna lite och bred den sedan över kakan. Förvara tårtan svalt i kylskåp.

Mäktig chokladig dessert, lätt att överäta för den som älskar mörk choklad.
Vi använder här 90% choklad.

©MariannAndersson

 

Bloggar etiketter: , ,

Halstrad lax med gräddstuvad vitkål

halstrad_lax_gräddstuvad_kål_vitkål_brysselkål
En god laxrätt med härlig smak av vitkål och fänkål. En av julens fröjder är ju ändå lax i alla former. Men förutom den gravade och rökta laxen så lyfter jag fram den färska lite extra såhär efter julbords-tiderna.

Här med lättkokt brysselkål och sockerärtor som tillbehör. Det blir en fräsch rätt som bryter av fint till all tung julmat. Använd även annan fisk som du snabbt halstrar i het stekpanna.

4 port
Det här behöver du:

ca 600 gram färsk lax
600 gram strimlad vitkål
150 gram strimlad fånkål
1 msk vit sirap
Salt & peppar
2 dl grädde

Gör såhär:

Skär vitkål och fänkål i tunna strimlor. Hetta upp en stekpanna med lite smör. Fräs på vitkål och fänkål ca 2 min. Tillsätt sirap, salt och peppar och rör om. Sänk värmen och slå på grädden. Låt allt få småputtra ca 10 min tills konsistensen tjocknat något. Halstra laxen på hög värme i grillpanna, ca 2 min på varje sida. Salta och peppra om så önskas. Servera med den gräddstuvade vit/fänkålen och lättkokta grönsaker.

brysselkål_fänkål_gräddstuvad
Strimlad vitkål och fänkål som ska gräddstuvad och serverad till den halstrade laxen med lättkokt brysselkål och sockerärtor.

gräddstuvad_vitkål
Att gräddstuva kål ger ett krämigt tillbehör till fisk, eller som vegetarisk rätt med smörslungade champinjoner.

The post Halstrad lax med gräddstuvad vitkål appeared first on Kryddburken.se.