Kycklingsallad á Thaistyle

En supergod rätt som är fulladdad av smaker! Kräver dock ganska många ingredienser, men precis som med alla recept så kan man använda det man har hemma.

Gör så här för att tillaga kycklingsalladen:
Börja med att ta bort det yttersta skiktet av citrongräset och finhacka den sedan.

Hacka sedan vitlöken och skär din chili i väldigt fina strimlor.

Stek chilin, citrongräset, riven ingefära, vitlök och färs till den är färdig. Låt det sedan stå och svalna.

Blanda ihop limejuice, fisksås och farinsocker. Häll detta sedan över färsen.

Strimla sedan selleri och lök tills det blir fina strimlor. Blanda samman med färsen när den är helt sval.

Smaka av och addera mer fisksås om det behövs.

Servera sedan på ett salladsblad och toppa med hackade jordnötter, limeklyfta och mynta/koriander.

Jordnötssmör á 1 burk

Detta är ett jätteenkelt nötsmör att göra, och dessutom bra mycket godare och billigare än det färdigköpta jordnötssmöret. Rekommenderas starkt!

Så här gör man:
Mixa jordnötterna med en stavmixer i någon minut tills mjölet/massan böjar bli lite kladdig i konsistensen. Tillsätt vaniljpulver och sötströ(efter smak) och mixa tills allt blandas. Tillsätt rumsvarmt smör och kokosolja efter önskad smak och konsistens (mer smör eller olja ger ett mer löst jordnötssmör). Mixa allt tills du har önskad konsistens (mixa mer för ett kladdigare smör)!

Recept av: Marja Folcke från http://bakasockerfritt.se.

LCHF recept för Flygande Jacob

Vad är godare än en klassisk husmanrätt á LCHF? Här kommer ett recept på en LCHF-vänlig Flygande Jacob.

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skär filéerna i strimlor. Fräs tills de är genomstekta. Fördela kycklingen i botten på en ugnsform.
3. Klipp baconen, knaperstek en och fördela den över kycklingen.
4. Vispa grädden lätt och blanda sambal oelek, tomatpuré och lite salt och peppar.
5. Bred gräddblandningen över kycklingen. Gratinera mitt i 15 minuter.
6. Strimla vitkålen och blanda med olja, vinäger, salt och peppar.
7. Strö över jordnötterna vid servering.

Fransk nougat med frukt & nötter


Mer godis!! Fransk nougat är ju ett måste. Seg, karamellig och fylld med frukt och nötter den här gången. Förra året gjorde jag en med pistagenötter och färgade hälften rosa, man kan göra lite som man vill och smaksätta hur som helst egentligen, vansinnigt gott är det då! :-P

Det här behöver du : 
5 dl strösocker
1½ dl ljus sirap
1 1/4 dl vatten
1 krm salt

2 äggvitor
1½ dl jordnötter + torkade frukter

GÖR SÅHÄR :
Mät upp ingredienserna till sockerlagen i en kastrull, gärna med tjock botten. Använd en termometer och koka upp till 130 grader. Undvik att röra, då kristalliseras sockret och du får en mörk färg på nougaten.

Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum.

När sockerlagen gått upp till 130 grader, ta kastrullen från plattan en minut. Koka sedan upp den igen till 135 grader (går snabbt) och häll den därefter i en fin stråle ner i äggvitorna under kraftig vispning. Fortsätt vispa tills smeten svalnat något men inte för länge då får du en tjock, smulig deg istället. Rör sist ner nötter och frukt.

Bred ut på oljat bakplåtspapper, klappa ytan med oljade händer och lägg plastfolié över, kavla ut till önskad tjocklek.

Låt stå i rumstemperatur tills den svalnat helt. Förvara i burk med lock.


Du kan blanda lite maizenamjöl med florsocker (50/50) för att vända runt bitarna i om du ska förvara i glasburk.
Annars är det fint att slå in avlånga större bitar i cellofan också.

The post Fransk nougat med frukt & nötter appeared first on Kryddburken.se.