Torsdagssoppa
Tycker du som jag om den thailändska maten, ja då är det här en soppa för dig.
Krämig kokos, kryddig koriander, het chili och och sting från ingefära, ja du hör ju, det här är en himla god soppa.
Soppreceptet är enkelt att fördubbla om du vill göra den till fler, den går också bra att frysa in om du vill ha några matlådor på lut.
Du kan variera soppan med någon annan fisk och lägga till räkor eller musslor.
Thailändsk fisksoppa 2 port
300 g vit fiskfilé
6 små champinjoner
1 burk kokosgrädde
1 dl strimlad salladslök eller purjo
1 röd chili
½ grön paprika
½ röd paprika
5 cm färsk ingefära
3 msk kokosolja
2 msk strimlad, färsk koriander
1 msk glutenfri tamarisoja
1-2 tsk glutenfri fisksås
Saft av 1 lime
ca ½ tsk salt
Dela champinjonerna och skär halvorna i tunna skivor.
Skär paprika och chili i smala strimlor, kärna ur chilin om du vill ha en mildare soppa.
Fräs svampen i kokosoljan i en gryta tillsammans med paprika, chili, salladslök och ingefära i en minut.
Häll över soja, fisksås och limesaft, tillsätt kokosgrädden och låt koka upp.
Strimla fisken i 1 cm breda skivor och salta den runtom.
Rör försiktigt ner fisken och koriandern, ge det hela ett hastigt uppkok innan soppan serveras i skålar.
Garnera med färsk koriander och lite finstrimlad chili.
Fler recept på min typ av naturligt god mat hittar du i kokböckerna här nedan.
Bilden längst ner är en pumpasoppa från Stora diabeteskokboken, fotograf Mikael Eriksson.
Stora diabeteskokboken: Tips och råd för stabilt blodsocker (Skriven med L-E Litsfeldt)
Gröna sköna tillbehör för ett friskare liv (Inbunden)
Gröna, sköna tillbehör (E-bok)
Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken (E-bok skriven med L-E Litsfeldt och Patrik Olsson)
Birgitta Höglunds bästa grilltips
Gammaldags husmanskost på nytt sätt (E-bok skriven med Annika Dahlqvist)