Semesterfrukost
Dagens recept blir en riktigt njutbar laxröra som passar fint på en somrig brunch.
Ja, den är förstås god och mättande vilken tid på dagen du än serverar den, här får du rejält med protein från både lax, keso och våffla.
På bilderna har jag ett våffelhjärta som en god underdel till röran, här bestämmer du hur många just du behöver för att bli mätt.
Här hittar du glutenfria mandelvåfflor, här finns mina ostvåfflor och här gröna ärtvåfflor.
Laxröra med keso, tomat och örter 4-6 port
250 g keso
100 g av min äppelgravade lax
1 dl hemgjord majonnäs
10 ugnstorkade cocktailtomater
2 msk hackad citronmeliss
1 msk hackad gräslök
1 krm chiliflingor
Lite smulat flingsalt
Skär laxen i små tärningar. Blanda keso, majonnäs och örter. Rör ner lax och kryddor, smaka av så du fått lagom med sting och sälta.
Servera laxröran som ägg på våffelhjärtan med avokado, cocktailtomat och lite extra majonnäs.
Fler goda tips till somriga måltider hittar du i min snart slutsålda kokbok Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Även i Birgitta Höglunds bästa grilltips finns mängder med röror, såser, sallader, snacks och svalkande drycker som förgyller allt från grillfesten till helgbrunchen och kvällsmyset.
Lagom till semestern har Bokus nu tagit hem min grillbok för omgående leverans, du kan läsa mer och beställa i länken ovan.