Apelsin- och rosmarinsmör 4-6 port
250 g smör
1 ekologisk apelsin
2 msk finhackad, färsk rosmarin
Flingsalt och chili efter smak
Skär smöret i bitar, lägg i en skål och låt det bli rumsvarmt.
Tvätta apelsinen och torka ordentligt. Riv det yttersta skalet fint på rivjärn.
Blanda smör, apelsinskal och rosmarin väl med en slev eller använd elvisp.
Smaka av med flingsalt och chili till lagom sälta och hetta. Lägg upp i skål och ställ i kylen.
Ta fram en stund innan serveringen så kommer smakerna fram mer.
Det här smöret hittade jag på till en grillkväll på stranden när jag var i Florida för Low-Carb Cruise förra våren.
Här hittar du ett inlägg med 7 sorters kryddsmör och en hel del info om fettets betydelse i vår mat.
Ännu fler sorter och många andra tillbehör hittar i min kokbok Grillmat LCHF.
Vitlökssmör ca 4 port
200 g smör
2 vitlöksklyftor
Saft av en halv citron
Några droppar Worcestershiresauce
Salt och peppar efter smak
Låt smöret stå framme i en bunke och bli mjukt.
Pressa i citron, rör ner Worcestersås och kryddor.
Vispa kraftigt med elvisp, tills smöret blir ljust och poröst.
Då smälter det bättre över kött, fisk eller grönsaker.
Många förvarar smöret i en rulle i frysen, men jag har den hellre i kylen i en skål.
Då är det lätt att ta fram och få det rumstempererat snabbt.
Du kan också fylla vitlökssmöret i en paprika så blir det lite snyggare.
Här kommer du vidare till ett inlägg med 7 sorters kryddsmör och om fettets betydelse i vår mat.
Delar här en av mina senaste bilder från Stockholm, vädret var fantastiskt igår.
Följ mig gärna på Instagram, så får du ta del av lite mer tips om mat, natur och annat trevligt från min vardag.
Min egen äpplekaka Ingredienser 6-8 äpple kanel 150 gr. smör 1 1/2dl. socker 2 dl. vetemjöl 1 dl. havregryn 1 msk. vaniljsocker 1 tsk. bakpulver Gör så här Skala och kärna ur äpplen, klyfta och lägg i en eldfast form strö över kanel. Smält smöret i en kastrull och blanda i de torra ingredienserna. Bre […]
Inlägget Min egen äpplekaka dök först upp på Äppelpaj.se.
Äppelpaj med dinkel (lågt GI) – en god och enkel äppelpaj med dinkel – lågt GI. Ingredienser: (6 portioner) 4-5 syrliga äpplen 10-15 valnötter (hackade) 2 tsk kanel eller 1-1/2 tsk kardemumma 1,5 dl dinkelmjöl (fullkorn) 1,5 dl havregryn (fullkorn) 1/2 dl linfrö (krossade) 2 msk sötningsmedel (eller fruktsocker) 100 g smör (eller Arlas smör […]
Inlägget Äppelpaj med dinkel (lågt GI) dök först upp på Äppelpaj.se.
En knäckig äppelpaj med kardemummadoftande täcke. Den knäckiga äppelpajen ska serveras med vaniljglass eller vaniljsås. Ingredienser (10-12 portioner) Pajfyllning 10-12 st äpplen 8 msk strösocker 4 msk kardemumma Paj täcke (pajdeg) 200 gram smör 200 gram socker 200 gram vetemjöl Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala äpplena och skär dem […]
Inlägget Knäckig äppelpaj med kardemumma dök först upp på Äppelpaj.se.