Tonfisk och äggsallad med chilidressing

tonfisk_sallad_tonfisksallad_recept_ägg
Det blir lite långa hopp mellan inläggen nu men jag får skylla på förkylning och pollen. Nu börjar det blomma överallt ute. Även om dagarna kan vara blåsiga och regniga här på ön så har det mesta slagit ut. Gräset växer, knoppar på syrénerna, blåsippor, vitsippor, vintergäck och scilla har stått i backen länge. Ringblommorna är på gång, huggormarna har visat sig och även små harungar som skuttar runt så det blir nog snart sommar ändå! ;-)

Vi nyser dock ikapp här hemma i skogen och som vanligt drar man ju på sig värsta förkylningen när man är extra känslig mot pollen. Nu är det helt okej att det regnar faktiskt – Helt ok! :-P

Tänkte bjuda er på en och till och med två vansinnigt goda sallader. En tonfisk och ägg och en pasta med grillad kyckling. Sallader är ju så galet gott, enkelt och fräscht så vi slår ett slag för de och undviker stekt mat ett tag nu. Fruktsmoothies och färskpressad juice till frukost så ska vi nog ha helrenoverat vitaminförrådet också.

Apropå tonfisk, gillar ni det? 
Jag har en favoritröra jag brukar ha på rostat bröd. Det är tonfisk, kokta hackade ägg, finhackad rödlök, creme och citronpeppar. Har ni inte provat den innan så GÖR de! I övrigt är jag inte så förtjust i just tonfisk men kära maken tycker det är gott!

När man köper tonfisk, (det här har ni säkert hört eller läst förut) så köp tonfisk på burk som har stämpel med en delfin. Det fisket av tonfisk skadar eller dödar inte delfinerna.

1 rejäl portion
Det här behöver du :

Blandad sallat
Tomater
Röd spetspaprika
Gurka
Majskorn
4 kokta ägg
1 burk tonfisk i vatten

GÖR SÅHÄR :
Koka äggen. Låt svalna, skala och skär i kvartar.
Lägg ut blandad sallat på ett fat. Skiva tomater, gurka och paprika. Fördela över salatten tillsammans med majskorn. Lägg på ägg och avrunnen tonfisk. Toppa med dressingen.

Dressing :
Rör ihop 1 dl creme fraiche och 1 msk ketchup med paprikapulver, salt, peppar och D`Elidas chilisås efter tycke och smak. Smaka av.

tonfisksallad_tonfisk_i_vatten_sallad
Tonfisk och äggsallad med en het dressing.

kycklingsallad_grillad_kyckling_pastasallad
Sallad med pasta och grillad kyckling. En väldigt enkel dressing rör du snabbt ihop av  gräddfil + ketchup, salt och peppar. En gnutta majonäs om du har hemma. ;-) Enkelt och väldigt gott! Blir dressingen för tjock, späd med lite mjölk.
20140409-061125.jpg

Hallonknappar – små och naggande goda!

hallonknappar_småkaka_munsbit_baka_med_hallon
Inland ter sig drömmar om mat sig i uttryck jag inte ens själv begriper…

Att drömma om just mat o ingredienser är inget nytt alls, det gör jag titt som tätt eller allt som oftast! Det är bara och kul att även drömmar på natten kan inspirera. :-P

För ett par veckor sen drömde jag en mycket, extrem dröm. Ett recept på nåt som verkligen inte fanns… Eller ännu heller inte finns. Men där stod jag i köket o lagade o provade den ena versionen efter den andra så när jag vaknade var jag helt med på noterna och de va solklart… Ett helt unikt och förvisso annorlunda recept. Men kanske inte ändå. Receptet som ”föddes” tog jag lite försiktigt upp i diskussion på fb med mina närmsta vänner. Haha!! Det blev gapflabb, stora ögon, applåder, herregud??! Och lite till… Prova!! Prova!! Du skojar va?!?

Samma dag provade jag mitt knasiga dröm-recept och döm om min förvåning… Det blev sååå gott!

Nu ska jag dock bespara er just DET receptet idag (kanske kommer en vacker dag men är lite feg ännu) men bjuder därmed på en annan knasig dröm… :-P

HALLONKNAPPAR! Bara ordet är GOTT!!! Ja, jag vet… Jag är inte som jag ska men ”make your dreams come true”

Så! Här följer receptet på små, söta och naggande goda sockerbitar… Ja, eller hallonknappar! :-P

8 st
Det här behöver du : 
4 smördegsplattor
8 tsk hallon eller blandsylt
2 dl vaniljkräm (pulver + mjölk)
32 hallon
Florsocker

GÖR SÅHÄR : 
Kavla ut smördegen något om du inte använder färdigkavlad på rulle. Ta ut 8 st runda mått något större än formarna. Du kan använd såna här i metall (fyndat på loppis), muffinsformar eller muffinsplåt etc. Tryck ut en rundel deg i varje form. Lägg i en tesked sylt i botten på varje. Klickas ut ca 1 msk vaniljkräm ovanpå. Baka i ugn 175 grader ca 25-30 min till det blivit fint gyllene. Låt svalna innan du tar ut dom ur formarna. Dekorera med fyra ”knappar” hallon och pudra över florsocker.

smördeg_hallon_vanilkräm_hallonknappar_bakelser

smördegsbakelse_hallon_vaniljkräm

hallonknappar_hallonbakelser_hallon_smördeg_vaniljkräm

hallon_bakelser_knappar_vaniljfyllda

Påsktema – Budapestbakelse med påskägg

marängrulle_budapeststubbe_bakelse_budapest_påsk
God morgon härliga torsdag! Här på ön skiner solen och vi ska börja dagen med att presentera vårt PÅSKTEMA jag och Jennys matblogg kommer ha på våra bloggar framöver. Idag blir det bakat – och det kan man ju tolka hur som helst, matbröd, vetebröd eller ett bakverk som en bakelse och det är precis vad jag har gjort. :-P

Jag tycker den klassiska budapestrullen är så vansinnigt god och går att variera och dekorera efter årstid. Dessutom är den naturligt glutenfri.

Jag har ingen kakao i mina rullar, jag tillsätter istället 50 gram marsanpulver då blir den precis så där god som på konditorer. Så prova de och blanda med de malda nötterna innan de åker ner i marängsmeten.

Som dekoration till dessa bakelser rullade jag små marsipanägg med smält choklad ringlad över. ;-)

8 bakelser
Det här behöver du : 

6 äggvitor
3dl strösocker
50g marsanpulver
100g finhackade hasselnötter*

*Hasselnötterna kan bytas ut mot mandel eller uteslutas helt om man är nötallergiker. 

Fyllning : 
3 dl vispgrädde (vispas)
2 burkar konserverade mandariner

GÖR SÅHÄR :
Vispa äggvitorna till ett fast skum. Börja tillsätta sockret med ca ½dl i taget och vispa ca 1min innan du tillsätter mer.  Blanda marsanpulvret med den finhackade nötkärnorna och vänd försiktigt ner i smeten. Inte vispa. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa ut 9 - 10 längder på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda marängbottnen i 175 grader ca 20 – 25 minuter. Låt bottnen svalna på galler med bakplåtspappret kvar. Vänd sedan försiktigt den upp & ner på ytterliggare ett bakplåtspapper och lossa försiktigt. Bred sedan på fyllning, vipsad grädde och en burk konserverade mandariner.. Rulla ihop, kantskär och garnera. Fler bilder på beskrivningen hittar du HÄR.

bakelse_påskbakelse_påsk_budapest
Ljuvliga påskbakelser till påskens högtid.

IMG_7857
Det här är Jennys påskfina kladdkaka, vilken läcker gul färg det blev och med några Jelly beans på toppen passar den verkligen in på påskbordet. För att komma till Jenny´s recept, klicka HÄR >>

Här kan ni se Jennys och mina utmaningar vi gjort hittills.
Klicka på bilderna för att komma till recepten.

3 lika ingredienser ”Kyckling, paprika, philadelphiaost”
bakad_potatis_kycklingröra_philadelphiaost_paprika IMG_7083

3 lika ingredienser ”Kondenserad mjölk, mandel och röda bär”
tjinuskitårta_kondenserad_mjölk_recept jennys_matblogg

Julgodis
oreo_fudge_julgodis_recept polkabräck

Julgodis
hemmagjord_daim_godis_recept banan_chokladfudge

Vårtema varmrätt
laxpaj_sparris IMG_7388-001

Vårtema dessert
kladdkaka_spett_dessert kitkat_tårta

Pastasnäckor i långkokt tomatsås med fläskfilé

20140401-180653.jpg
Idag har jag fyllt köket på jobbet med ljuvliga dofter av en långkokt tomatsås. En sås som är fullt tillräcklig som den är, antingen till pasta eller lite tunnare som en mustig soppa.

Här har jag dock valt att servera skivor av helstekt fiskfilé till och det blev verkligen grymt gott med en massa svartpeppar på toppen också. ;-)

Ni får ha överseende med bilderna (iPhone5s) igår och idag då jag inte har systemkameran med mig på jobbet.

3-4 port
Det här behöver du :
1 fläskfilé
Smör till stekning
Salt och peppar
Örtkrydda

Tomatsås :
2 burkar finkrossade tomater
1 burk vatten
1 msk balsamvinäger
1 msk flytande honung
2 msk kalvfond
1 tsk oregano
1 tsk timjan
1-2 tsk örtkrydda
Salt o peppar

GÖR SÅHÄR :
Putsa fläskfilén och dela den hel på mitten. Bryn bitarna i stekpanna med smör så de får fin färg runtom. Efterstek i ugnen på 150 grader tills innertemperaturen visar 70 grader. Slå in i folie och låt köttet vila tills det ska skäras upp och servera.

Vispa ur pannan du stekt fläskfilén i men en skvätt vatten så du får upp dom goda smakerna från botten. Slå i två burkar finkrossade tomater och resten av ingredienserna till såsen. Låt koka utan lock på medelvärme ca 1,5 timme. Såsen kan med fördel förberedas och tillagas dagen innan.
När såsen kokat ihop och blivit krämig i konsistensen, vänd ner kokta pastasnäckor (4 port).
Servera med fläskfilé skuren i skivor, samt morot och paprika i strimlor.

Vårtema – Kokosströsslade ananasspett med kladdkaka, lemon curd och grädde

kladdkaka_spett_dessert
Nu är det dags igen för Jenny´s och mitt vårtema här på bloggarna. Förra söndagen fick ni tips på vårinspirerade varmrätter och idag är det dags för dessert! ;-)

Som vanligt vet vi inte vad vi har lagat och inget vi pratar om förrän inläggen i princip är klara och det är lika spännande varje gång att se vad Jenny (Jennys matblogg) har hittat på och hur vi tänker. :-P

Jag försökte att inte krångla till det utan göra det enkelt men fräscht, vårigt och lite fruktigt. Ananas och kokos är ju en given kombination och vem älskar inte kladdkaka? Uppläggning med att trä både ananas och kladdkaka på spett gör hela desserten lite mer ”piffig” och rolig att servera. Vid sidan om har jag lemon curd som ger fin syrlig sömta och grädde förstås. Ingen kladdkaka utan grädde. ;-)

6 st spett
Det här behöver du : 
1 Kladdkaka skuren i små bitar
1 ananas
Kokos
Lemon curd
Vispad grädde

GÖR SÅHÄR : 
Skär kladdkaka och ananas i mindre bitar. Trä upp på spett. Strö över koks och servera med lemon curd och grädde. Busenkelt! ;-)

Kladdkaka :
200 gram smör
200 gram mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker 
1 krm salt

GÖR SÅHÄR : 
Ta fram en rund springform ca 21-25 cm i diameter. Klä botten med bakplåtspapper som du smörjer lätt.
Smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan och bryt ner chokladen så den får smälta. Rör till en slät smet. Tillsätt resten av ingredienserna direkt i kastrullen och blanda noga. Häll smeten i formen, grädda i 200 grader ca 15 min. Låt svalna något, ställ sedan i kylskåp så den hinner bli riktigt kall innan servering.

dessert_kladdkaka_ananas_lemoncurd_spett
Enkla ingredienser som du snabbt trollar fram en läcker dessert utav.

fruktspett_ananas_kladdkaka
Hoppas ni fått inspiration till en god dessert. Jenny och jag är snart tillbaka med nya utmaningar, det får kanske bli ”påsk-tema” nästa gång, vem vet.. :-P

kitkat_tårta
Här har vi Jennys vårinspirerade dessert, KitKat tårtan! :-P Ser ju så proffsigt ut med all choklad och så en liten rosett runtom, en given dessert lagom till påsk också. För att komma till Jennys recept - Klicka HÄR >>

Carte d’Ors – läcker dessert för extra guldkant i vardagen!

carte_dor_glass_strawberry_paj_dessert
Att trolla fram en dessert med glass är inte så svårt, ofta räcker det med en skål och en glasskopa! :-P Vill man däremot lyxa till det och kanske machta in som dessert vid en middagsbjudning till exempel kan man med fördel servera glass till ett bakverk med lite festligare uppläggning eller kanske servera med bubbel och en passande bär eller chokladsås till.

En riktigt god glass är Carte d’Ors nya dessertglass Strawberry & Meringues. Härligt len ripplad jordgubbsglass med små marängen doppade i vit choklad. Ja, bara namnet säger allt.. Du får en dessert som verkligen sticker ut. Låt dig inspireras och sätt lite extra guldkant på vardagen! ;-)

I detta receptet har jag valt en fräsch och lite syrlig körsbärspaj att servera med glassen, smakerna tillsammans blir härligt somriga och dom små marängerna gör desserten galet god!

8st små minipajer, ca 10 cm i diam
Pajdeg : 
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
2 msk kallt vatten

GÖR SÅHÄR : 
Mät upp smör & vetemjöl i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna. Nyp snabbt ihop degen till en boll. Tryck ihop den lätt på mjölat underlag och kavla ut den ca 0,5 cm tjock. Ta ut rundlar lite större än tarteletteformar. Tryck ut pajdegen lätt i alla formar och nyp bort överflödig deg runt kanten högst upp. Överbliven deg kavlar jag ut och använder till galler sen. Ställ formarna på en bricka och täck med plastfolié. Ställ in i kylskåpet ca 30 min.

Fyllning : 
500 gram urkärnade körsbär + ½ dl florsocker

Creme fraichefyllning : 
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker

GÖR SÅHÄR :
Blanda körsbären med florsockret, fördela i formarna. Rör ihop creme fraiche-fyllningen i en bunke. Slå smeten i pajformarna. Grädda i 175 grader ca 30-40 min.

Fler härliga recept med just Carte d’Ors hittar du på GB glass hemsida här >>

carte_dor_dessert
Just Strawberry & Meringues är en av GB´s Carte d’Ors senaste nyheter och nu kan du ta chansen att gå med i Smartson för att få prova den helt gratis. Klicka här >>

carte_dor_desert

dessert_paj_glass_carte_dor
Inlägget i samarbete med Carte d’Or

Kyckling mango chutney

chicken_mango_chutney
Blev så otroligt sugen på mango chutney kyckling när jag såg Jenny Walldén i ”Mitt kök” på TV:n häromdan. Hon gjorde en kyckling som jag själv brukar göra som bara blir så otroligt god. Var tvungen att bläddra tillbaka bland mina recept för att se om vi gjorde lika.

Det var en hårsmån det skiljde. Jag steker alltid kyckling hel i ugnen men hon hade delat den på mitten och vikt ut. Tillagningen går ju lite fortare då. Marinaden med smält smör och mango chutney gjorde hon också lika men i såsen använde hon en burk creme fraiche och jag grädde istället.

Nu gjorde jag den snabbare varianten och delade kycklingen, och istället för grädde så provade jag creme fraiche att vispa ut stekskyn i.  Smakerna är väldigt snarlika så använd det du själv föredrar, gott är det i alla fall! :-P

Det här behöver du :
1 hel kyckling
50 gram smör
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk soya
1½ dl mango chutney
1 tsk malen paprika
Salt & peppar

GÖR SÅHÄR : 
Dela kycklingen på mitten och vik ut eller i stycka den i delar.
Lägg i ugnsfast form. Smält smöret och rör ner vitlök, mango chutney, soya och paprikapulver. Salt och peppar. Pensla kycklingen med blandningen och stek i ugnen 175 grader ca 1 timme. Lägg på ett folie i början och ta bortefter halva tiden så blir kycklingen inte bränd utan får en fin yta.

Slå stekskyn i en kastrull och rör ner en burk creme fraiche. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

hel_kyckling_dela_på_mitten delad_kyckling_mitten
Du kan antingen dela kycklingen genom att skära längs med bröstbenet, eller klippa med sax i ryggbenet och sedan ”vika” ut den. Ugnssteker du kycklingen såhär istället för hel förkortas tillagningstiden.

kyckling_marinad_mango_chutney
Lägg kycklingen i en ugnsform, häll på marinaden och pensla in den överallt.

kyckling_mango_chutney
Efter 50 min i 175 grader är den klar. Sista halvtimmen i ugnen fick den ugnsstekas utan folié och fick denna fina, gyllene och knapriga yta. Nu kan du lätt bryta eller skära loss delarna och servera.

mango_chutney_sås_till_kyckling
Sila stekskyn och häll i en kastrull. Rör ner en burk creme fraiche. Låt koka upp, smaka av med salt och peppar.

kyckling_mango_chutney_sås
Godaste kycklingen med härlig mango chutneysås! :-P

Årets första gräddtårtor med jordgubbar, hallon och blåbärsfyllning

jordgubbstårta_gräddtårta
Nu blir det lite tårtor och bilder från helgens födelsedagsfirande av Nicke. Precis som alltid när man fyller år här hemma så bestämmer man vilken tårta och vilken middag man vill ha, så har vi alltid gjort och även i år! :-P

Den klassiska gräddtårtan med bär. Det är så han vill ha det kära gubben! Jordgubbar o blåbär, ingen marsipan eller annat ”konstigt”. Jag håller faktisk med honom i detta, gräddtårta med bär är den godaste tårtan. Jag avundas dock alla fantastiska tårtkonstnärer som kan trolla fram de mest sagolika, vackra, höga och helt perfekta tårtor. Det är en konst jag inte besitter. Tårtorna här hemma fylls ned sylt, bär och vaniljkräm – det är den nivån jag är på! :-P Tårtbotten kan jag dock baka, å dom brukar bli höga och fina. ;-)

Tårtbotten :
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver

GÖR SÅHÄR :
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 25 cm diam, gärna med löstagbara kanter. Vispa ägg & socker riktigt poröst. Blanda ihop vetemjöl, potatismjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen. Grädda ca 35-40 min.

gräddtårta_bär_jordgubbar_hallon
Tårtan som fick följa med maken till jobbet i fredags. Flyttgubbar BEHÖVER tårta då och då! :-P Detta är Jolines verk. :-P

öland_öjkroken_kryddburken_vår_tulpaner_rosa
Härliga buketter och snittblommor fick han, här syns också syrenblommor i tulpanbuketten, nu längtar man verkligen tills dom slår ut här på ön!

blommor_snittblommor_öjkroken_öland_kryddburken
Vackra…

gräddtårta_jordgubbstårta_tårta
Sen kom dagen D och ännu en tårta dukades fram. En stooor tårta med fyra lager av blåbär, vaniljkräm, jordgubbssylt varvat… Tårtfatet har Joline gjort av ljusstake som fot och fat av en pizzatallrik. Limmat ihop o lackat svart. Bilder och beskrivning finns i ett eget inlägg som du hittar du HÄR >>

tårta_nicke_öjkroken_födelsedag
Finaste maken som skär första biten. En mastig tårta de där! :-P

utebelysning
Senare på kvällen strosade vi ut i garaget och tände grillen! Här är Nickes present från mig och barnen som han nyss har monterat upp på garaget vid dörren.

burgare_garage
Självklart blev det grillade hamburgare, grillat bröd och goda tillbehör. ;-)

nicke_nilsson_öjkroken
Har man haft en hel helg med födelsedagsfirande så kan man inte avsluta en söndagskväll i Öjkroken bättre än ute i skogen vid elden! ♥ Älskade Nicke 39 år, du är underbar – jag älskar dig!

Vårtema – Laxpaj med sparris

laxpaj_sparris
God morgon alla fina vänner, idag blir det recept med inspiration av våren. Tillsammans med Jenny (Jennys matblogg) som ni känner sedan tidigare kör vi igång receptutmaning igen med samma tema på våra matbloggar.

Ni kommer att få följa våra utmaningar en gång i veckan. Idag börjar vi med VÅR och VARMRÄTT! Hoppas vi kan inspirera er ordentligt nu. :-P

Min varmrätt idag blev en otroligt god laxpaj med sparris, en fräsch vårrätt att avnjuta ute i solen.

6 bitar
Laxpaj med sparris : 
1 sats pajdeg
300 gram kallrökt lax
1 knippe grön sparris
3 ägg
200 gram philadelphiaost
2 dl riven ost

GÖR SÅHÄR : 
Tryck ut pajdegen i en from ca 25 cm i diam och gärna med lös botten. Min form har inte så höga kanter så jag fick lite av fyllningen över, men har du en form med något högre kant är det att föredra. Förgrädda pajskalet i 175 grader ca 10 min.
Skär den kallrökta laxen i mindre bitar/strimlor och skär sparrisen i bitar, spara ”knopparna” att ha ovanpå pajen. Fyll med lax och sparris och fördela hälften av osten ovanpå. Vispa ihop ägg med philadelphiaost och slå över. Toppa med sparrisknopparna, resten av osten och har du lite pajdeg över kan du göra små löv till dekoration. Något salt behövs inte då laxen i sig är ganska salt.Grädda pajen ca 30 min i 175 grader tills den fått fin gyllene färg. Servera med citron, aioli och en fräsch sallad.

Tips!
- Du kan byta ut den kallrökta laxen mot varmrökt.

1 sats pajdeg :
200 gram vetemjöl
125 gram smör
2 msk kallt vatten

GÖR SÅHÄR :
Mät upp 200 gram vetemjöl i en bunke. Tillsätt kallt smör i tunna skivor och nyp snabbt ihop degen till finfördelade smulor. Tillsätt vattnet och forma till en slät deg. Slå in i plastfolie och låt vila i kylskåp en halvtimme. Ta ut degen och lägg den mellan plastfolie och kavla den till en tunn platta. Dra bort ena sidan av plasten och lyft den kavlade degen över en pajform, dra av det andra plastfoliet och tryck ut försiktigt i formen & upp mot kanterna. Överbliven pajdeg kan förvaras i kylskåp en vecka.

paj_lax_sparris
Ingredienserna till pajen.

laxpaj_lax_sparris
Fyll det förgräddade pajskalet med lax, sparris och hälften av osten.

laxpaj
Slå över ägg och philadelphiaosten.

lax_sparris_paj_matpaj
Toppa med sparrisknopparna, resten av osten och ev. dekor.

laxpaj_med_sparris
Grädda pajen i ca 30 min, 175 grader.

lax_sparrispaj_paj_laxpaj
Färdig att avnjutas. :-P

laxpaj_sparris
Servera gärna med citron, aioli och en fräsch sallad.

IMG_7388-001
Här har vi Jennys läckra kycklingspett. Att panera med halloumi blir riktigt gott och frasigt.
För att komma till Jennys recept ”Kycklingspett med halloumipanering” Klicka HÄR >>

Pastatallrik med fläskfilé, soltorkade tomater, vitlök och fetaost

fläskfile_pasta
God morgon fredag! Underbar vårdag här på Öland idag, solen skiner och humöret är på topp. Lite inspiration till kvällens middag kanske denna spagetti kan vara? Inget krångel, bara en massa godsaker i som marinerade vitlöksklyftor, soltorkade tomater och krämig, salt fetaost, och förstås fläskfilé.

En grymt god fredagsmiddag med läckra, fräscha smaker.

Imorgon fyller maken år och det har redan bakats tårta som han har med sig till jobbet idag. Ska visa er lite senare och ytterligare en tårta ska fixas till imorgon, dessutom har han ju valt födelsedagsmiddag och den karamellen får ni suga på ett tag, fast jag tror nog ni kan räkna ut det ganska lätt! :-P

På söndag kommer en utmaning med vårinspirerad mat med mig och Jenny, så massa kul som händer i helgen, missa inte det! Nu önskar jag er alla en underbar fredag! ♥

4 port
Det här behöver du : 
Spagetti
1 fläskfilé
salt & peppar
100 gram soltorkade tomater i olja (avrunna)
150 gram marinerade vitlöksklyftor
150 gram fetaost
Blandsallad

GÖR SÅHÄR : 
Koka spagettin.
Putsa fläskfilén och skär i tunna skivor. Bryn på i het stekpanna med olja och en klick smör. Salta och peppra.
Montera ihop med övriga ingredienser och servera! ;-)

fetaost_soltorkade_tomater_marinerade_vitlöksklyftor_sallad_pasta
Jag älskar den här kombinationen av delikatesser till pasta, behövs ingen sås, bara dessa ljuvliga smaker ihop. Och framförallt så enkelt.

pasta_fläskfile_tomat_vitlök_fetaost
Smaklig fredagsmiddag!