Carte d’Ors – läcker dessert för extra guldkant i vardagen!

carte_dor_glass_strawberry_paj_dessert
Att trolla fram en dessert med glass är inte så svårt, ofta räcker det med en skål och en glasskopa! :-P Vill man däremot lyxa till det och kanske machta in som dessert vid en middagsbjudning till exempel kan man med fördel servera glass till ett bakverk med lite festligare uppläggning eller kanske servera med bubbel och en passande bär eller chokladsås till.

En riktigt god glass är Carte d’Ors nya dessertglass Strawberry & Meringues. Härligt len ripplad jordgubbsglass med små marängen doppade i vit choklad. Ja, bara namnet säger allt.. Du får en dessert som verkligen sticker ut. Låt dig inspireras och sätt lite extra guldkant på vardagen! ;-)

I detta receptet har jag valt en fräsch och lite syrlig körsbärspaj att servera med glassen, smakerna tillsammans blir härligt somriga och dom små marängerna gör desserten galet god!

8st små minipajer, ca 10 cm i diam
Pajdeg : 
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 msk strösocker
2 msk kallt vatten

GÖR SÅHÄR : 
Mät upp smör & vetemjöl i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna. Nyp snabbt ihop degen till en boll. Tryck ihop den lätt på mjölat underlag och kavla ut den ca 0,5 cm tjock. Ta ut rundlar lite större än tarteletteformar. Tryck ut pajdegen lätt i alla formar och nyp bort överflödig deg runt kanten högst upp. Överbliven deg kavlar jag ut och använder till galler sen. Ställ formarna på en bricka och täck med plastfolié. Ställ in i kylskåpet ca 30 min.

Fyllning : 
500 gram urkärnade körsbär + ½ dl florsocker

Creme fraichefyllning : 
1 ägg
2 dl creme fraiche
1 dl strösocker

GÖR SÅHÄR :
Blanda körsbären med florsockret, fördela i formarna. Rör ihop creme fraiche-fyllningen i en bunke. Slå smeten i pajformarna. Grädda i 175 grader ca 30-40 min.

Fler härliga recept med just Carte d’Ors hittar du på GB glass hemsida här >>

carte_dor_dessert
Just Strawberry & Meringues är en av GB´s Carte d’Ors senaste nyheter och nu kan du ta chansen att gå med i Smartson för att få prova den helt gratis. Klicka här >>

carte_dor_desert

dessert_paj_glass_carte_dor
Inlägget i samarbete med Carte d’Or