Grötfrukost
Nu är det många som kommit tillbaka till vardagen efter semestern, så idag bjuder jag på en riktigt god och näringsrik gröt att börja dagen med, den ger ordentligt med energi.
Ja den är ju förstås god även på kvällen, jag har faktiskt tyckt om att äta gröt som kvällsmål ända sen jag var liten.
Gröt har på senare år blivit riktigt trendigt och serveras på många restauranger.
Sen jag slutade äta gluten i samband med att jag började med lågkolhydratkost 2009 så har det skapats flera nya recept på glutenfri gröt i mitt kök.
Mandelsmör finns att köpa i större mataffärer och på hälsokostbutiker, vill du göra eget så testa det här receptet hos Paleobloggen Under vårt tak.
Jag hade skogshallon och hjortron till gröten på bilden häruppe, men det passar fint med alla sorters bär eller sockerfri sylt, i den här länken hittar du min lingonsylt sötad med äpple.
Kokosgröt LCHF/Paleo 1 port
1 dl kokosgrädde/vanlig grädde
2 msk mandelsmör
2 msk sesamfrön
1 msk kokosnötsmjöl
Lite havssalt
ev vaniljpulver, kanel eller kardemumma
Smält mandelsmöret i en kastrull och rör ner hälften av grädden, blanda om så det blir slätt.
Rör ner kokosmjöl, sesamfrön och resten av vätskan, blanda om ordentligt.
Koka upp under omrörning, låt sjuda ett par minuter tills gröten tjocknar.
Smaksätt med lite salt och om du vill med vanilj, kanel eller kardemumma.
Servera gröten med bär och kokosmjölk eller grädde/mjölk.
Mandelsmöret innehåller hög halt av både protein och fett så det blir en mättande frukostgröt.
På bilden här nere ser du mandelgröt från min senaste kokbok Stora diabeteskokboken : recept och råd för stabilt blodsocker.
Boken har blivit väldigt populär, jag skrev den tillsammans med LCHF-författaren Lars-Erik Litsfeldt, som gett ut många böcker om diabetes.
Klicka på bilden nedan så kommer du till receptet, den gröten innehåller ägg som gör den ordentligt proteinrik och mättande.