Det här är en gammal favorit, jag brukar kalla den ”TRUCKERS meal” eftersom Nicke ofta vill ha det som matlåda till jobbet! Alla lastbilschaufförer älskar ägg och bacon, no doubt! Ursprunget är inspiration från Jamie Oliver som lagade detta sena nätter efter utekvällar och magen kurrar sådär extra hungrigt som den bara kan göra efter några pubrundor.
Det är en mycket tacksam maträtt att laga, bara hetta upp en panna och sen fylla den efter hand med bacon, kryddiga korvar, klyftade tomater och sist av allt knäcka i ett gäng ägg, strö över frysta ärtor – på med lock och en stund senare är det klart!
4 port
Det här behöver du :
2 pkt bacon
4 kryddkorvar
3 tomater
8 ägg
2 dl gröna ärtor
Vad hittar ni på för gott denna lördagskväll? Är det schlagermenyer all in?? Här hemma har vi stort huvudbry om VAD vi ska ha ikväll… Joline vill lyxa till det med bubbel och fruktiga drinkar och nån lyxig potatisgratäng, Nicke vill ha nått GOTT (hamburgare, biffar, grillat…) Max vill ha pannkakor eller fisk och jag vill ha en god husman, nåt kött med pasta eller biffgryta… Eller jag vet inte..??!!
Vilket dilemma? Blir det nånsin så hemma hos er också??
Tänkte i alla fall slå ett slag för vildsvinet! Köttet som blivit riktigt populärt och som syns mer och mer runtom bland matbloggarna. Det är ju inte bara ett stycke vilt kött som du lagar en söndagstek av, det finns hur många härliga recept som helst på tex. raguer, färsbiffar, grillade kotletter, möra, saftiga revben etc etc… Ni ska få några genvägar.
Låt er inspireras :
- Mårtenssons Kök
Porterstek på vildsvin >>
Honungsmarinerade vildsvinsrevben >>
Biff stroganoff på vildsvin >>
Gulaschsoppa på vildsvinsbog >> - Mumsfillibabba
Vildsvinsbiffar >>
Vildsvinsstek med honung och citron >>
Vildsvinsgryta >> - Taffel
Lisas vildsvinsgryta med smak av Toscana >>
Lisas grytstek på vildsvin på italienskt vis >> - Rylins recept
Cordon bleu på vildsvin >>
Rökt vildsvin >> - I mitt lilla kök
Vildsvinsytterfilé med asiatisk touch >> - Fusion food
Bräserad vildsvinsbog >>
- Mörk o Mat
Grillad vildsvinskarré >> - Kryddburken
Här är mitt eget recept på låglangad, lågtempererad hel kotlettrad av vildsvin,
Recept klicka här >>
Det vildsvin jag tillagade länge på låg ugnstemp passar utomordentligt bra till plankstek där man vill ha olika sorters kött. En mört, kallskuret och vansinnigt gott kött helt enkelt!
Klassiska tillbehör till plankorna. Utskurna tomater och baconlindade haricot verts.
Jag gräddar alltid plankorna såhär och lägger på kött och sås när moset är gratinerat.
Smaklig måltid, vad ni nu än ska äta och ha en finfin lördagskväll!
The post Plankstek med vildsvin och vild länkkärlek! appeared first on Kryddburken.se.