Snabbfixat grilltips
Grillkorv kan bli riktigt bra mat om man väljer en korv med hög kötthalt och minimalt med tillsatser, ännu bättre blir det förstås om den är lokalproducerad.
I Jämtland har vi fler mathantverkare som gör riktigt bra korv, så det här är snabbmat jag njuter av lite då och då.
Här har korven fått sällskap av en smakrik majonnäs och friterade skivor av gulbeta.
Zucchini, aubergine, rättika eller blomkål passar också bra att fritera eller grilla som tillbehör.
Grillkorv DeLuxe 2 port
2 korvar av bra kvalitet
2-3 gulbetor, rödbetor går också fint
½ dl kokosolja
Salt
Skala och skiva betorna tunt eller om du hellre vill ha dem i strimlor.
Hetta upp kokosoljan och fritera skivorna på båda sidor så de får fin färg, 2-3 minuter på var sida.
Låt rinna av på ett hushållspapper och salta lätt.
Håll dem varma på ett fat i 175º medan du grillar eller steker korven.
Chilimajonnäs 2 port
1 dl majonnäs
1 msk sockerfri chilisås
1 msk hackad gräslök
1 riven vitlöksklyfta
Lite smulat flingsalt och chiliflingor
Rör samman ingredienserna till såsen, låt stå en stund så smakerna får mogna. Smaka av om du vill ha mer sälta eller chilisting.
Jag serverade korven med en örtig grönsallad med cocktailtomater och pumpafrön, ringlade olivolja och pressad citron över.
Grillboksreklam
Fler goda tips och recept till vårens och sommarens grillfester hittar du i min grillbok, Birgitta Höglunds bästa grilltips.
I länken kan du beställa den fraktfritt direkt från förlaget för bara 195 kr, här nedanför ser du några av rätterna i boken.
Bokens förord om grillandet genom tiderna och matens positiva inverkan på vår hälsa är skrivet av Jenny och Magnus Andersson på Paleobloggen Under vårt tak.
Här kan du läsa en recension av grillboken på Bokus, nedanför följer några av Mikael Eriksson foton på mina recept från boken.
”Grillar gärna och njuter av hälsosam mat.
Boken lockar till att testa sånt man inte tänkt på att grilla.
Känns även som en fin present att skicka istället för blommor/choklad…
Jag har, liksom författaren, ätit mig till bättre hälsa.
Boken ger många fina recept om man vill njuta både av det goda och nyttiga.
Alla vackra foton i boken blir en ytterligare bonus.”