Klassiskt kryddsmör
Idag får du recept på en av mina favoriter bland de kryddiga smören från mina år som restaurangkock.
Café de Paris är en riktig klassiker, laddat med otroligt mycket smaker som harmonierar fint med såväl grillat kött som fisk och grönsaker.
Behöver du mer inspiration att hitta på nya rätter att bjuda på till grillkvällarna i sommar?
Du kanske vill ha tips på drycker, snacks, marinader, röror, såser, kryddsmör, sallader, gratänger och efterrätter?
Du hittar allt det och lite till i min kokbok Birgitta Höglunds bästa grilltips, som dagens recept är hämtat från.
Ännu fler tips finns i populära Gröna, sköna tillbehör för ett friskare liv.
Med inspiration från de två kokböckerna kommer du att få en riktigt njutbar grillsommar.
Café de Paris-smör
500 g smör
1 äggula
2 msk hackad persilja
2 msk hackad gräslök
2 msk hackad timjan
2 msk hackad dragon
1 msk finhackad kapris
1 msk finhackad schalottenlök
1 msk tomatpuré
1 msk citronsaft
1 finhackad vitlöksklyfta
½ msk paprikapulver
1 tsk Dijonsenap
1 tsk Worcestershiresauce
1 tsk gurkmeja
ca ½ tsk salt
1 krm cayennepeppar
1 krm vitpeppar
2 ansjovisfiléer skurna i mindre bitar
Lägg alla ingredienser till kryddblandningen i en mixerbunke.
Kör på full effekt tills det blir en krämig röra, se till så allt blir väl blandat.
Flytta över till en större bunke och blanda med rumstempererat smör och äggula, vispa fluffigt med elvisp.
Fördela smöret i små skålar eller forma till rullar i smörpapper.
Du kan också spritsa smöret till små rosor med spritspåse och en grov tyll.
Förvara i kyl eller frys och ta fram i god tid före serveringen, så kommer alla härliga kryddsmaker fram.