Enkel och god rätt nu när det finns bra rotfrukter att tillgå. Är morötter för sött för dig så välj zucchini istället. Crèmen av soltorkade tomater hittar du bland oliver eller krossade tomater i affären.
LCHF Grillad lax med ugnsrostade morötter
Portioner: 4 st
Tid: 30 min
Ingredienser
300 g morötter
1 dl skalade pistagenötter
2 vitlöksklyftor
2 cm färsk ingefära
skalet och saften av 1 citron
1/2 dl olivolja
salt
peppar
4 laxfiléer
olivolja
100 g chèvre
2 msk tomatcrème (mixade soltorkade tomater, finns på burk)
1/2 dl crème fraiche
Gör så här
Tänd grillen eller ta fram en grillpanna. Sätt ugnen på 200 grader.
Skala morötternas och dela dem på längden. Hacka nötterna grovt och skiva vitlöken och ingefäran tunt. Riv skalet av citronerna och pressa saften.
Lägg morötterna i en ugnsfast form och blanda med nötter, vitlök, ingefära, citronskal, citronsaft och olivolja. Strö över lite salt och peppar.
Ställ in i ugnen och baka i 20-30 min beroende på morötternas tjocklek.
Pensla laxfiléerna med lite olivolja och grilla på utegrillen eller i grillpannan. Salta och peppra.
Mixa chèvre med tomatcrème och Crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.