Jul cupcakes






Mandelmuffins
 
4 d mjöl
  3 dl socker
1 msk vaniljsocker
35 gr mald mandel
2 dl mjölk
1 ägg
150 gr smör
1 tsk bakpulver
 
Ugn: 150°c
 
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och mandelmjöl.
Smält smöret och blanda ner mjölken. Rör!!! ner detta och ägget i mjölblandningen. Häll smeten i muffinsformar nersatta i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Pepparkakstryffel:
300 gr mjölkchoklad
1 dl grädde
1 tsk pepparkakskrydda
 
Värm grädden och pepparkakskryddorna, tillsätt mjölkchokladen och rör tills allt är smält.
Låt stå i kyl till spritsbar konsistens.
 
Spritsa en ring med pepparkakstryffel på de kalla muffinsen.
Fyll evt hålet med valfri sylt.
Dekorera med en juldekoration och lite strössel.
 
http://www.strosselannat.se/sockerdekorationer/figurer/culpitt-sugardecorations-gingerbread-men-pk16.html 
 
 http://www.strosselannat.se/strossel/figurer/funcakes-confetti-mix-60-gr-1.html
 
http://www.strosselannat.se/strossel/ovrigt-2/funcakes-mini-strands-metallic-gold-80g.html

Jul cupcakes






Mandelmuffins
 
4 d mjöl
  3 dl socker
1 msk vaniljsocker
35 gr mald mandel
2 dl mjölk
1 ägg
150 gr smör
1 tsk bakpulver
 
Ugn: 150°c
 
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och mandelmjöl.
Smält smöret och blanda ner mjölken. Rör!!! ner detta och ägget i mjölblandningen. Häll smeten i muffinsformar nersatta i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Pepparkakstryffel:
300 gr mjölkchoklad
1 dl grädde
1 tsk pepparkakskrydda
 
Värm grädden och pepparkakskryddorna, tillsätt mjölkchokladen och rör tills allt är smält.
Låt stå i kyl till spritsbar konsistens.
 
Spritsa en ring med pepparkakstryffel på de kalla muffinsen.
Fyll evt hålet med valfri sylt.
Dekorera med en juldekoration och lite strössel.
 
http://www.strosselannat.se/sockerdekorationer/figurer/culpitt-sugardecorations-gingerbread-men-pk16.html 
 
 http://www.strosselannat.se/strossel/figurer/funcakes-confetti-mix-60-gr-1.html
 
http://www.strosselannat.se/strossel/ovrigt-2/funcakes-mini-strands-metallic-gold-80g.html

Jul cupcakes






Mandelmuffins
 
4 d mjöl
  3 dl socker
1 msk vaniljsocker
35 gr mald mandel
2 dl mjölk
1 ägg
150 gr smör
1 tsk bakpulver
 
Ugn: 150°c
 
Blanda mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och mandelmjöl.
Smält smöret och blanda ner mjölken. Rör!!! ner detta och ägget i mjölblandningen. Häll smeten i muffinsformar nersatta i en muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter.

Pepparkakstryffel:
300 gr mjölkchoklad
1 dl grädde
1 tsk pepparkakskrydda
 
Värm grädden och pepparkakskryddorna, tillsätt mjölkchokladen och rör tills allt är smält.
Låt stå i kyl till spritsbar konsistens.
 
Spritsa en ring med pepparkakstryffel på de kalla muffinsen.
Fyll evt hålet med valfri sylt.
Dekorera med en juldekoration och lite strössel.
 
http://www.strosselannat.se/sockerdekorationer/figurer/culpitt-sugardecorations-gingerbread-men-pk16.html 
 
 http://www.strosselannat.se/strossel/figurer/funcakes-confetti-mix-60-gr-1.html
 
http://www.strosselannat.se/strossel/ovrigt-2/funcakes-mini-strands-metallic-gold-80g.html

Kladdigt och gott till kladdkakans dag!

kladdkaka
Imorgon är det alltså ännu en dag i kalendern då vi firar mat eller bakverk, ganska roligt tycker jag när vi kan lyfta fram det goda här i livet! :-P Det är den mest googlade kakan på nätet så det är ju inte konstigt att den behöver en egen dag. Här kommer några tips från mig.

kladdkaka_mia_öhrn
Denna kladdkaka är mitt absoluta favoritrecept bland alla kladdkakor och får högsta betyg av de jag provat, ni hittar receptet HÄR >>

kladdkaka_receptKladdkakemuffins, recept HÄR >>

kladdkakor
Kladdkaka med rice krisp, recept HÄR >>

kladdkaka_mörk_choklad
Kladdkaka med nougat, recept HÄR >>


Mintkladdkaka med polkaströssel, recept HÄR >>

kladdkaka_pecannötter
Kladdkaka med pecannötter, recept HÄR >>

Halloween pumpa-cupcakes

halloween_pumpa_cupcakes_bakelse_muffins
Nu ska ni få se våra söta små pumpa-cupcakes vi gjorde igår! Riktigt roligt att sitta och pyssla med barnen och fantasin får flöda. Det blev många olika varianter och så ruskigt goda. Jag gjorde en morotskaka-smet och en frosting på philadelphiaost… Kan inte bli godare, min favoritkaka i ny tappning!

Vad tycker ni om Jolines makeover då? Scary white lady….!!! :-P
Hon är väldigt duktig med smink och kan sitta framför spegeln i timmar för att bara prova nya penslar, ögonskuggor, eyelines och hon överraskade stort när vi fick se det färdiga resultatet. Halloween-discot hade ju dessutom en tävling om bästa utklädnad… Hur det gick för Joline kan du läsa längst ner i inlägget. ;-)

10 – 12 st små
Det här behöver du :
3 ägg
2 dl socker
1 dl finriven morot
¾ dl vetemjöl
¾ dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
½ tsk malen ingefära

GÖR SÅHÄR :
Vispa äggen och sockret poröst, vänd ner riven morot. Sikta ner dom torra ingredienserna och rör försiktigt smeten slät. Fyll 12 muffinsformar. (Jag använde silkonformar) Grädda i 200 grader ca 15 minuter.

Frosting 
50 gram philadelphiaost
ca 2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Hushållsfärg (röd + gul)

GÖR SÅHÄR : 
Rör ihop färskosten med florsocker, vaniljsocker och hushållsfärg. Blir frostingen för lös använd mer florsocker.

Dekorera med frosting, grön marsipan, salta pinnar o ev. kokos.

muffins_cupcakes_halloween_pumpa

halloween_cupcakes_pumpa

joline_nilsson_öjkroken_halloween_utklädnad_smink_makeup
Jolines halloween-makeover igår till discot… ;-) Många timmars förberedelser, utprovningar av smink och blod och sår… Klänningen har hon köpt själv med grymt snygg korsett och blodfläckar på.

joline_nilsson_öjkroken_halloween_utklädnad_smink_makeup_fest
JA – HON VANN!!! :-P :-P :-P

Scones LCHF och Paleo

Scones LCHF/Paleo

Gluten- och mjölkfria bakverk

Jag märker att det blir mer och mer populärt att baka glutenfritt, både på sökningarna här på bloggen men även i vanliga veckotidningar.

Att en glutenfri livsstil fungerar bra för oss som är glutenkänsliga eller har celiaki är ju inte så konstigt.

Men många som fortfarande tål mjöl väljer ändå att sluta med det, nu när så många studier visar att dagens hårt avlade vete med extra mycket gluten knappast är bra för någon, annat än just mjöl och brödtillverkarna.

Det har kommit flera böcker senaste året om vetets skadliga inverkan, bland andra Brödberoende av Dr William Davis och Hotet mot din hjärna av Dr David Perlmutter.

Här kan du se en 3 minuters video med Dr Perlmutter där han förklarar glutenkänslighet mycket bra och beskriver vilka symptom det kan ge.

Många har idag också slutat använda mjölkprodukter, antingen efter en övergång till Paleo eller på grund av överkänslighet.

Jag har själv dragit ner rejält på mjölkprodukterna senaste året och mår riktigt bra av det.

Jag äter mycket smör till min mat och lite vällagrad ost, helst från get och får, men det blir sällan mjölk och grädde.

Det här receptet tog jag fram till den engelska utgåvan av min kokbok Långkok för LCHF och Paleo som kommer ut i USA och England nästa år i augusti.

Där har jag med det här receptet under namnet mjölkfria matmuffins och de innehåller pofiber, en ingrediens som inte finns utanför Sverige.

Gluten- och mjölkfria scones

Scones utan mjölk och gluten ca 8 st

5 ägg

2 dl mandelmjöl

½ dl kokosmjöl

1 msk fiberhusk

2 tsk bakpulver

½ tsk salt

½ dl kokosolja

Att strö över:

2 msk melonkärnor eller sesamfrön

Sätt ugnen på 200º. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Vispa äggen riktigt tjockt i några minuter med elvisp.

Vänd ner mjölblandningen varvat med den smälta kokosoljan med en slickepott och blanda väl. Låt smeten svälla i ett par minuter.

Fördela smeten med hjälp av två matskedar i bakformar på en plåt eller i muffinsformar. Strö över melonkärnor eller sesamfrön.

Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter. Låt svalna på galler. Frys in de som inte går åt och ta fram eftersom. Fräscha på dem några minuter i ugnen på 150º när de tinat.

Jag tog smör, rårörd havtornssylt och Änglamarks ekologiska, lagrade ost till sconesen.

En ost helt utan tillsatser och konserveringsmedel men med mycket smak.

Scones med havtornssylt, smör och ost


Smördegscocotter med ägg och bacon (vegetarisk)

ägg_bacon_cocotter
I det här receptet har jag mer använt produkten ”tärningar a la bacon” från Hälsans kök som en smaksättare till dessa smördegscocotter – smaken finns verkligen. En härligt rökt ton som blandas med krämig äggula och spröd smördeg och en gnutta hetta. En utomordentligt lyxigare frukost eller som förrätt. Utmaningen med den vegetariska veckan fortsätter med nya produkter till helgen. Än så länge är jag djupt imponerad av de produkter som ersätter ”vanligt” kött. I synnerhet dessa bacontärningar.

Det här behöver du : 
2 smördegsplattor
4 ägg
2 dl hälsans kök a la bacon
Chilikrydda

GÖR SÅHÄR : 
Tina smördegsplattorna något. Dela dom i fyra fyrkanter. Kavla ut lätt. Tryck ner i fyra muffinsformar (muffinsplåt). Knäck ett ägg i varje form och toppa med veg. bacon och chilikrydda. Gratinera i ugn ca 10 – 15 min i 220 grader.

cocotter_bacon_ägg_vegetarisk
Tryck ut smördegen i muffinsplåten. Knäck ett ägg i varje och toppa med veg. bacon och chilikrydda.

cocotter_ägg_bacon_vegetarisk
Grädda i 10 – 15 min i 220 grader och servera som frukost, förrätt eller mellanmål. Smaklig spis. :-P

logo-seInlägg i samarbete med Hälsans kök

Äppelpajstårta


 
Kexbotten:
   200 gr digestivekex
50 gr smör, smält

Kör digestivekexen i en matberedare tillsätt smält smör. Kör ihop.
Tryck ut i botten på en form med avtagbar kant 24 cm.
 
Äppel/kanel mousse är gjord från detta pulver:
 
Häll moussen över kexbotten.
 
En tårtbottten eller 4 st vaniljmuffins.
 
Lägg en tårtbotten eller bryt 4 st vaniljmuffins i bitar och fördela över moussen.
 
Äppelkompott:
 
2 st äpplen
0,25 dl vatten
0,25 dl socker
vaniljpulver eller kanel
 
Skala och skär äpplen i små fyrkanter, lägg alla ingredienser i en gryta och koks till äpplena är mjuka men inte mosiga.
Låt svalna.
 
Bred ut äppelkompotten i mitten av tårtan.
Bred evt lite Cold gel på för att få det blank och fint.
 
Glasskräm:
2,5 dl vaniljkräm
2,5 dl vispad grädde
Blandas.
 
Spritsa ut gräddrosetter runt tårtan.
 
Havreströssel:
0,5 msk smör
0,75 msk socker
0,5 dl havregryn
 
 
Smält smöret,blanda i socker och havregryn. Rör runt lite och låt det få färg.
Räcker med några minuter. Låt svalna.
 
Strö på gräddrosetterna.
 
 
 
 
 
Testar nåt nytt! Bacon-klubbor!

20140801-181459-65699012.jpg
Discovery är min mans absoluta favoritkanal på TV:n, tror faktiskt inte han skulle överleva utan Discovery, helt ärligt!! ;-)

Ett av alla program är ”United states of bacon” och där finns ALLT med bacon; muffins, glass, burgare, korv – allt innehåller eller är inlindat med just bacon! Till med baconlindad bacon! :-P

Ikväll provar jag en egen variant. Skulle helst velat haft en bit rimmat sidfläsk så jag kunde skära hur tjocka skivor jag själv ville men jag provade med skivat stekfläsk som är lite grövre och la det dubbelt. Trädde på grillspett och gjorde en sötstark röra jag penslade på före grillen. Ni ska få receptet, ska låta kvällens grillgäster få smaka först bara! :-P

Rabarbertider!

Rabarber- och kanelmuffinsJag älskar rabarber! Jag har skrivit tidigare om att rabarber är perfekt som ”äpplen” för de som inte vill äta frukt.

Vilka är mina favoritrecept med rabarber?

ALLA!!

Nej, men om jag ändå ska välja ut några av alla rabarber-recept som finns på bloggen så blir det:

Rabarber och kanelmuffins de är underbara, är det någon gång man just inser att de kan ta äpplets plats är det här ;)

Kall Rabarbermousse är supergott som dessert efter grillat på sommaren!

Sedan det enklaste av dem alla rabarerkärm och har du vitt vin hemma lyxig rabarberkompott

Njut rabarberna!