Sconesliknande formfranska
Sconesliknande formfranska
Källa: Ett Liv i Balans Ellinor
Portioner: En limpa

Ingredienser:
1 dl mandelmjöl
0,5 dl bakepro
0,5 dl kokosnötmjöl
1,5 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
Salt efter smak
3 vispade ägg
60 g cream cheese
1 dl cream fraîche
Vallmofrön (Går att utesluta)


Gör så här:
Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg alla torra ingredienser i en burk. Blanda ägg, cream cheese och fraîche i en annan och vispa ihop ordentligt. Häll sedan ner äggsmeten i mjölbunken och rör om till en smet. Använd bakplåtspapper i en mindre brödform och häll i smeten och toppa med vallmofrön. Grädda i 20-25min. Blev lite scones smak så det blir nog jättegott att göra brödet i muffinsform oxå.

Njuuuuuut!!
Fikasugen??


Tänkte fresta med en lite gofika såhär på kvällskvisten om det går för sig? Joline och jag bakade ju bullar i fredags så hon & Nicke skulle ha med sig som lite färdkost till Emmabodas veteran/nostaglimarknad. Wienerkakor gjorde hon också! Och igår bakades det igen! Chokladbollar, bananmuffins och kladdkakemuffins! Sen gjorde hon slag i saken och öppnade ett Café här hemma i köket; ”Nilssons Café” med nybakat, kaffe och saft! Allt fick beställas från en fin meny som sedan serverades till var och en! Jisses vilket storbak, och både mormor Mia och farmor Solveig tyckte caféet var väldigt gott & fint! Ja, nu finns det fikabröd i frysen om nån skulle ha vägarna förbi, den har ekat tom bra länge nu på just sötsaker! :-P

3 plåtar
Det här behöver du :
150 gram mjukt smör (rumsvarmt)
5 dl standardmjölk
1 pkt jäst 50 gram
½ tsk salt
½ dl flytande honung på flaska
1 kilo vetemjöl special el. manitoba cream

Fyllning :
150 gram smör
1½ dl strösocker
½ dl ströbröd
4 msk vaniljsocker
1 msk kanel

GÖR SÅHÄR :
Ta fram smöret i god tid så det får stå och bli rumsvarmt! Smula ner jästen i en degbunke (här fick min Kenwood Patissier göra jobbet) Ljumma mjölken till 37 grader. Rör ut jästen med mjölken, tillsätt saltet och lite mjöl till att börja med. Tillsätt nu det rumsvarma margarinet. Kör i maskinen (eller med degkrokarna) tills du fått en fin men väldigt lös deg.

Tillsätt honungen under tiden maskinen är igång. Häll på mer mjöl lite i taget tills du fått en smidigt deg men den ska fortfarande vara rätt så lös. Arbeta degen minst 10-15 min i maskin. Ta upp degkroken, Täck med plastfolie och låt jäsa 45 minuter!

Förbered fyllningen. Om smöret fortfarande är lite för hårt så kör i micron några sekunder och rör ihop med resten av ingredienserna.

Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och knåda den smidig, använd så lite mjöl som möjligt! Kavla degen till en rektangel, bred på fyllningen och rulla ihop från kortsidan så du får en tjock rulle. Lägg i stora breda bullformar på en ugnsplåt. Täck med kökshandduk och låt jäsa ca 30 min. Pensla försiktigt med uppvisat ägg & strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 15 min eller tills de fått gyllenbrun färg.


Jag slog till på en ask STORA bullformar på Mittbrodts för nån vecka sen! Göta-Petter så stora dom va sen då! Men lyxigt värre! :-P


Kanelbullar i vanlig storlek blev det också!


Jolines bananmuffins som hon bakade efter recept ur boken ”Vi bakar och lagar mat”, sen gjorde hon en egen liten tvist med skivad banan i smeten och dom blev verkligen kanongoda och saftiga!


Chokladbollar gjorde hon också, stora som små… ;-)


Jolines wienerkakor med drottningsylt!


Och kladdkakemuffins! Ja, nu ska de väl räcka ett tag iallafall!

Tacos korgar

Källa: lisasgodbitar.se
Portioner: 4

Ingredienser:
Ost
Gör så här:
Riv valfri ost och lägg i små högar på bakplåtspapper på plåt. Lägg c 6 högar på en plåt och platta till dom lite. Grädde högt i ugn 175 grader c 12 min tills dom blir gyllene. Ta ut och vänta 30 sek. Lägg dom sedan på något böjt. Jag använda upp och ner vända silikon muffins formar. Låt stelna ett par minuter. Går att förbereda innan man skall äta.

Tips! Vänta inte mer än 30 sek innan ni lyfter dom, annars stelnar dom på plåten. Gör inte mer åt gången för då hinner ni inte böja alla innan dom stelnat

Fler bilder här
Muffinsformar i läckra färger
Satt precis och småkollade lite på Bagaren&Kockens hemsida. En av de butiker man gärna spenderar "fickpengarna" på.
Såg dessa muffinsformar som levereras i flera urläckra färger.

Passar utmärkt nu innan och efter julens färger och mönster.
Länken till dessa får ni här

Knäckäppelpaj
En jättegod äppelpaj, men inget för den som bantar… Ingredienser: ( Muffins 6 portioner) Ingredienser, pajdeg: 1 dl havregryn 2 dl vetemjöl 1 dl socker 125 g smält smör Ingredienser, fyllning: 4 äpplen 100 g smör 2 dl socker 2 msk vetemjöl 3 dl grädde 1 tsk kanel 100 g flagad mandel Gör så här: [...]
Knäckig rabarberpaj

En jättegod Rabarberpaj, men inget för den som bantar… Sätt ugnen på 200ºC. Blanda samman havregryn, mjöl och socker. Rör ner smöret och tryck ut degen i en pajform ca 22 cm i diameter. Förgrädda i ca 10 min. Låt den svalna. Skala och skär rabarberna i rabarberskivor. Fördela dem i pajskalet. Smält smör och rör ner socker och mjöl. Späd med grädden till en tjock sås och låt den sjuda några minuter. Rör ner kanel och mandel. Bred ut såsen över rabarberna. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.

Tid: 1 timme

Muffins 6 portioner
Du behöver:

Pajdeg:
1 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl socker
125 g smält smör

Fyllning:
4 rabarber
100 g smör
2 dl socker
2 msk vetemjöl
3 dl grädde
1 tsk kanel
100 g flagad mandel

Originally posted 2009-09-17 18:36:26. Republished by Blog Post Promoter

Inlägget Knäckig rabarberpaj dök först upp på Rabarberpaj.se.