2013 Självsvältens år…

gröna-gårdar-bra-bloggande-300x200skriver svd En kort läsvärd artikel och tankar och där de sista raderna riktigt bet på mig ;)
men läs gärna hela i länken.

När mat inte längre är en bristvara kan företagen bara öka vinsterna genom att få oss att äta ännu mer och ännu mer processat, än vad vi mår bra av.

Därför finns färdigmaten nu i överflöd överallt. Målet är att förvandla oss till ständigt betande människor, on-the-go.”

Sedan om jag hade skrivit denna ”lilla tanke och återblick”… så skulle jag nog hävdat att vi varit ”betande” människor länge ;)

Låt korna och andra betesdjur sköta om betandet och God Fortsättning på 2014!

 

 

Tjuvstart på julmaten och recept på godaste julköttbullarna och Janssons

julköttbullar_janssons_frestelse
V har tjuvsmakat på julmaten! Det gjorde vi redan förra veckan. Jag kan gärna vänta på den ett pr veckor till men nån annan i familjen tycker det är så gott och bara ”Vill ha!! – vill ha!!” :-P
Köttbullarna till jul är lite annorlunda mot de jag brukar göra, det är kryddpepparn som tilllsätts som blir den extra lilla, juliga kryddan, å visst är dom goda! Det är nåt visst med att rulla julköttbullarna också mot de traditionella husman med kokt potatis och gräddsås. Lite mer högtidligt måste jag erkänna.

Vad har vi mer? – Janssons ja!
Den gratängen är snäppet bättre än köttbullarna tycker jag personligen. Inget julbord utan Janssons ju. Däremot lägger jag aldrig ner hela filéer utan använder enbart spadet för smakens skull. Ingen i vår familj gillar dom ”små fiskarna” så jag kör bara på spad. Det blir precis lika gott. Jag menar godare förstås! ;-)

Nånting grönt är alltid välkommet och då kommer brysselkålen på första plats. Varken rödkål eller grönkål tar hem segern där. Men lättkokta, salta brysselkål med en liten smörklick, det är ju bara såååå gott!

På våra små tjuvstarter kokar vi ofta ägg och äter halvorna som dom är, men till julbordet så piffas dom lite extra med majonäs, räkor och dillvippa, eller med majonäs och löjrom. Där lyxar vi till det lite. Herregud, man måste ju sätta gränser! ;-)

hemmagjorda_köttbullar_recept_julköttbullar
Prova gärna receptet och säg vad ni tycker. Kryddpepparn kan naturligtvis uteslutas, men den är det lilla extra piffet för julens smak!

Det här behöver du : 
2 kg blandfärs
½ msk salt

2 ägg

1½ dl grädde
1½ dl mjölk
½ dl ströbröd
3 msk flytande oxfond
½ tsk D´Elidas chilisås
1 tsk nystött kryddpeppar
1 tsk grovmalen svartpeppar
3 krm malen vitpeppar

GÖR SÅHÄR : 
Blanda färssmeten i ordning enligt ingredienserna. Först salt, sen äggen och sist gräddmjölken som fått stå och svälla ca 30 min tillsammans med ströbröd och kryddor. Använd med fördel elvisp och degkrokar när du blandar större mängd färs.

Rulla köttbullarna, lägg upp på skärbräda under tiden du värmer ugnen till 225 grader. Ställ in en ugnsplåt med en klick smör på. När ugnen är färdig och smöret smält tar du ut plåten och lägger på köttbullarna. Stek i ugn ca 10-20 min (beroende på köttbullarnas storlek), skaka om långpannan då och då.

köttbullar_hemmagjorda_julköttbullar
Färdiga julköttbullar – in i frysen och ta fram på julafton!

janssons_fretelse_utan_anjovis
Janssons på gång!

recept_janssons_frestelse_jul
Här hemma är det ingen som är speciellt förtjust i just de små fiskarna, men i smaken dock! När jag gör Janssons använder jag bara spadet från 2 brukar ansjovis som jag blandar med grädden. Det blir sååå gott och inga barn behöver sitta och leta småfiskar. ;-)

Det här behöver du : 
8-10 stora potatis
5 dl grädde
spadet från 2 burkar ansjovis
2 gula lök (hackade och brynta med smör och ca 1 msk sirap)
1 tsk grovmalen svartpeppar
1½ tsk salt
3 msk ströbröd

GÖR SÅHÄR : 
Skala potatisen och torka den torr i en kökshandduk. Skär grova stavar ca 0,5*0,5 cm tjocka. Lägg alltsammans i en stor bunke. Slå på grädden och ansjovisspadet.

Skala och skär löken grovt. Bryn i stekpanna på medelvärme tills den blivit genomskinlig. Karamellisera löken lätt med sirap och vänd runt. Krydda med svartpeppar. Blanda ner i potatisen och grädden. Smaka av sältan, tillsätt mer om det behövs. Häll allt i en smord ugnsform. Strö över ströbröd. Gratinera i 175 grader ca 45 min.

janssons_frestelse_julmat_jul_recept
Vad är väl julbordet utan prinskorv? Fast här inga skurna prinskronor i ändarna… ;-)

julmat_jultallrik_lilla_julafton_janssons_prinskorv_köttbullar

Lindegårds mat & delikatesser säljer LCHF produkter

OLYMPUS DIGITAL CAMERAI denna webshop
Lindegårds mat&delikatesser
hittar du äkta mat och delikatesser utan konstiga tillsatser, tillagade av riktiga råvaror, mat som smakar som det ska smaka helt enkelt. Äkta mat är bra för kropp och själ!

Det mest fantastiska bortsett från att de säljer ÄKTA MAT  är att de nu också säljer ett flertal LCHF produkter!!

KUL är det också att Lindegårds numera saluför BAKERY+ .
Även några olika LCHF-lådor har de satt samman och i en av lådorna finns min bok Baka med LCHF och till den fler lämpliga produkter så som Bakery+ . Denna LCHF-baklåda kanske kan vara en fin julklapp till någon som behöver komma igång med hälsosam bakning?

Carina Lindegård skriver på hemsidan om företaget:
”När jag var liten lagade min mamma mat av riktiga råvaror.
Visserligen hann det bli mycket kött, potatis och sås under de åren
men man visste alltid vad det var man åt. Industriellt processerad mat,
färdigmat och E-nummer visste man inte vad det var, maten man lagade
och åt innehöll allt kroppen behövde och var helt ofarlig.

Som vuxen levde jag sen många år i olika länder som inte hade färdigmat
i alla fall inte svensk sådan, jag lagade därför ofta svensk mat från grunden.
Det blev med åren ett naturligt sätt att förhålla sig till själva matlagningen,
mat köps inte färdig, mat tillagas från råvaror. Enkelt.
Varför köpa färdig tacomix när man kan blanda den själv av spiskummin,
chili, vitlök, salt och paprika.

Att sen landa i Sverige, i den civiliserade världen med sitt fantastiska
matutbud, var ju toppen, ända tills jag började läsa
innehållsförteckningarna på den fantastiska maten. Då blev det jobbigt.
Jag tvingades leta produkter utanför de stora livsmedelskedjorna och
hittade många små producenter i närområdet.

Lindegårds som företag har vuxit fram utifrån mitt egna genuina intresse
för och kärlek till riktig mat och alla de som ihärdigt jobbar vidare med
sina syltgrytor, gårdsmejerier, ekologiska jordbruk och småskalighet.

Jag har stor respekt för alla mathantverkare och småskaliga producenter
som bevarar vår kunskap om hur man odlar äkta råvaror,
hur man behåller en värdig djurhållning och hur man lagar riktig mat.

I Lindegårds produktsortiment strävar vi efter att ha produkter från så
mycket ekologiskt odlade råvaror som möjligt och KRAV-märkta och
Äkta Vara certifierade produkter som möjligt. Mathantverkare har en
liten kundkrets som finns i deras direkta geografiska område. Dem säljer i
den egna gårdsbutiken, på marknader eller via mindre delikatessbutiker
i närmsta stad. Dem använder oftast ekologiskt odlade råvaror
från den egna gården eller från granngården, med andra ord kan dem sina
produkters hela historia.

/ Carina på Lindegårds

är att de nu också säljer ett flertal

Bakkurs i Eskilstuna!

IMAG0871-225x300I helgen har jag blivit inbjuden av Celiakiförbundet i Eskilstuna att berätta om och visa hur man bakar naturligt glutenfritt!
Så under söndagen kommer det bakas friskt i Eskilstuna!

Vi kommer baka Zucchinibaguetterna och Lussekatter!

Denna kurs är inte en öppen kurs utan har endast annonserats ut inom den lokala Celiakiföreningen i Eskilstuna.

Jag åker ju runt lite då och då och bakar och berättar om naturligt glutenfri bakning och hur man kan baka med lite kolhydrater.
Detta passar ju både glutenintoleranta och diabetiker och inte bara alla de som valt att äta LCHF.

Bilden visar när jag var inbjuden till Uppsala och restaurang Primaten och höll bakkurs!
Det blir alltid väldigt trevligt och också många skratt och en otrolig aktivitet och kreativitet på mina bakkurser!

 

 

Tankeväckande…

foeLäsning härom dagen på Emils facebook:

Vegetarisk och religiös kost ser skolorna som en självklarhet. Ett av argumenten är att dom som äter denna kost mår psykiskt bättre av det. Däremot säger dom nej till dom som verkligen behöver specialkost. 

För 10 månader sedan vägde jag 105,5kg, hade ont i huvudet varje dag i perioder, fick migrän ofta och hade ingen ork och var mycket allergisk mot pollen. Jag bestämde mej därför för att testa LCHF (Low Carb High Fat). Jag visste inte alls så mycket om denna kost men lärde mej med tiden. Nu 10 månader senare har jag tappat ca 27 kg har aldrig huvudvärk och har hur mycket energi som helst. Dessutom har jag blivit av med min pollenallergi helt och hållet vilket i sig är fantastiskt.

Min kosthållning har dock gjort att jag inte kan äta maten som serveras i skolan. Därför gick jag till Doktor Annika Dahlqvist för att få ett läkarintyg på att LCHF är den rätta kosten för mej. Detta intyg använde jag då jag ansökte om specialkost på skolan ( Skvaderns gymnasieskola).

Jag blev kallad till ett möte med skolläkaren som påstod att det inte fanns något medicinskt som pekar på att LCHF kan hjälpa mot t.ex. migrän (vilket det finns). Efter att ha insett att hennes syn på denna fråga inte kommer att ändras så testade jag med ett nytt argument ”Varför får vegetarianer vegetarisk kost?” På frågan svarade hon att dom mår bättre psykiskt av att äta vegetariskt. Dock höll hon med mej att det var märkligt.

Frågan om LCHF togs tillslut upp i skolans ledningsgrupp och dom sa nej. En vegetarian kanske mår bättre psykiskt av att äta vegetariskt. Jag som mår mycket bättre både fysiskt och psykiskt ska däremot inte få någon specialkost trotts att jag visat upp läkarintyg, studier m.m som inte krävs för att få den vegetariska kosten.

 // Emil Elmqvist 

Detta är ju helt sanslöst!? Finnes inte ord faktiskt hur galet det kan vara, men blir både ledsen och upprörd :(

 

 

 

Fars dag – eller var det FÄRS dag?
Är det nu FARS dag så får självaste far i huset önska och bestämma middagsmaten. Så det blev FÄRS dag… Hade ni gissat nåt annat? Han kan inte motstå den, färsen den går aldrig ur tiden. Han tröttnar aldrig, skulle … Läs mer
Att vara nominerad…

standard_matbloggspriset
Det har kommit till min kännedom att jag inte bara är nominerad till ”Folkets val” av matbloggar utan det står även en hedersutmärkelse till förfogande och där står det mellan mig och matbloggen Söta saker. Hela listan för samtliga nomineringar hittar ni HÄR >>

————————————————————–
uppdaterat 17.30

Det blev ingen vinst för Kryddburkens del, istället säger jag grattis till Made by Mary som tog hem Folkets val och Söta saker som knep Hedersutmärkelsen. GRATTIS! ♥

Och framförallt ett jättegrattis till Helena Ljunggren som kammade hem bästa matblogg i kategorin FOTO! Det är du sååå värd! ♥
————————————————————–

Det är en ära att finnas med bland nomineringarna i Matbloggspriset, man känner sig på nåt vis lite högre utstuderad och bekräftad och det är alltid trevligt. Jag är dock inte så mycket för större uppståndelse, media och upptåg kring mig själv. Jag har tackat nej till TV-erbjudanden och vill inte synas/höras för mycket utåt, utan vara den jag är och tänkt från början, det vill säga att bara vara här och nu med det jag gör. I det långa loppet så är det de lilla i vardagen som ger mig guldkant och motivation till det jag håller på med. Det skulle naturligtvis vara fantastisk roligt att vinna något men jag är lika glad om jag inte gör det.

Alla era kommentarer, mail och respons och på lagade recept och egna tips det är ännu roligare, ännu mer uppskattat och mer bekräftande tycker jag. Återigen drar mig till minnes varför jag började matblogga?!

Det var inte för att tjäna storkovan, inte för att bli rikskändis, inte för att få en massa gratis-prylar och inte för att synas i media överallt… Jag tror ni som känner mig vet detta redan men det kan vara svårt ibland att kunna referera bakåt i tiden med vad som egentligen är meningen med det man gör här och nu idag och en gång påbörjat.

Ibland får jag frågan varför jag bloggar?? Varför håller jag på med maten, recepten och kameran och låter det få ta sån tid? Jag är besvärlig och omständig, jag är petig och vill vara ifred när jag fotar och jag jag har svårt att bolla idéer om middagsmat med övriga familjen då jag hellre lagar något som INTE finns på kryddburken sedan tidigare… Ja, det är inte lätt att leva med mig vissa stunder. Men jag hoppas och tror att min familj vet och förstår att jag har en tanke med allt…

Det är MIN avkoppling, min stund i köket, min stund med kameran, min stund med bilder och text och att få skriva av mig lite… Det är mitt lilla smultronställe på jorden där jag trivs. Jag har drivit kryddburken nu sedan 2007, dag efter dag, år ut och år in… Nä! – Jag tröttnar faktiskt inte… Även om vissa dagar inte har nån bloggpost så ägnar jag tid bakom kulisserna med mail och kommentarer och frågor, facebook och instagram och försöker upprätthålla en god kontakt med alla inblandade.

Jag började matbloga för att få en balans i mina intressen. Jag fotograferade en hel del förr i tiden, bröllop, porträtt och levererade bilder till reklamabyråer. Samtidigt som barn, husbygge, giftemål och nytt liv stod för dörren så kom mitt frilansande i kläm. Jag hade inte längre så mycket tid om helger att åka runt på bröllop och fota, jag hade inte tiden till fotografering som jag brukade. Och jag hade heller inte lusten som först fanns där.

Men äta bör man ju så DÄR nånstans kom matfotograferingen och dokumentationen av recept in i bilden. Jag lagrade foton på hög i datorn och hårddiskar och recepten blev fler och fler och ännu mer ville jag laga för att kunna fota mer. Lite fotonörd är man allt. Ja, på den vägen är det! :-P

Så en dag i mars året var 2007 fyllde jag i namnet på en domänportal till vad min blogg skulle heta.

Namnet fick jag klura på några minuter… Jag tänkte på när jag var liten och nån symbol eller sak som jag mindes i matväg. Då kom Lawry´s kryddburk upp! Kryddan som pappa använde på nästan allt… Haha! Lawry´s till varma mackor var en klassiker. Därav namnet ”Kryddburken”

Så svaret på frågan VARFÖR jag bloggar är enkelt – JAG ÄLSKAR DET JAG GÖR!! Precis som jag älskar foto och mat!
Kryddburken kommer i framtiden stå kvar på samma plattform som alltid och fungera på exakt samma sätt som tidigare där jag delar med mig av enkla recept till vardag och fest utan att krångla till det allt för mycket. Jag vill dela med mig av upplevelser, bilder, tankar och känslor kring mat och göra er delaktiga i i både stort som smått. Så kommer framtiden att se ut.

Åter till matbloggspriset.
Jag kommer tyvärr inte att finnas på plats i år av olika skäl, trots nomineringarna så kan jag ej närvara men jag hoppas ni som besöker mässan och alla ni matbloggar som ses får en härlig dag, kväll, bloggträff tillika. Det är en stor tillställning som går av stapeln idag på Matmässan i Stockholm. Ni som ska dit – ät, drick, njut och ha det bäst.
Jag följer allt online, det brukar finnas många rapporterande bloggare därute! ;-)

Och sist men inte minst LYCKA TILL alla som är nominerade och STORT TACK till hela arrangemanget. Det är ett väldigt tjusigt upplägg i år, tummen upp från Kryddburken! ♥

Gästbloggare Sara Gröndahl

sara-vardagnu
Hallå ja! Sara här från bloggen Vardag.nu

En lantis som flyttat till stora stan (nej, inte Stockholm – Växjö är stort nog för mig) och bosatt mig i en liten 50-talsetta med min fästman och mitt ständigt överfulla skafferi. Jag är ett planeringsfreak tillika matfreak ut i fingertopparna som drömmer mat, tänker mat, planerar mat och förstås äter en himla massa mat. 

Herrejisses vad spännande det är att få gästblogga här hos Linda! Det känns lite som när man såg sig själv i tidningen när man var liten…

Jag har följt Linda på Kryddburken sedan… Ja, sedan jag började laga mat! Jag minns ett av de första recepten jag testade härifrån, det var äggrullen med ost- och bacon, som är precis lika god som den ser ut att vara. Linda var faktiskt en av de främsta anledningarna till att jag en gång för snart 3 år sen bestämde mig för att råda bot på min skrivarklåda genom att börja matblogga. Sedan dess har jag hunnit byta bloggadress och inriktning tills jag till slut hittade det jag trivs bäst med – att skriva om vardagsmaten! På Vardag.nu bjuder jag på inspirerande vardagsmat och enkla middagstips för alla trötta måndagar, stressiga tisdagar och en och annan lillördag. För det är väl klart att även vardagsmaten ska vara ett nöje att äta! 

Jag har bloggat ett bra tag nu men är fortfarande bara en rookie jämfört med Linda. Tänk hur många recept som varsamt nedtecknats och bloggats om här, på alla dessa år. Kryddburken är som den där tjocka favoritkokboken man har hemma. Med matstänk på vareviga sida och sprickor i ryggen efter flitigt bläddrande. Ja, det är en gedigen och ständigt växande kokbok vi har här, det är en sak som är säker. Så nu när jag skulle gästblogga, var det inte utan att jag fick lite huvudbry – vad tusan skulle jag kunna bidra med?!

Efter lite efterforskning i kryddburksarkivet kom jag fram till att köttfärssoppa – det äts det inte ofta i det Nilssonska hemmet! Med hösten på intåg och massor av lockande rotfrukter i affären så det vad ju givet att jag skulle bjuda på en riktigt mustig köttfärssoppa! Inga konstigheter utan bara en hederlig köttfärssoppa med klassiska smaker. Det är ju faktiskt godast i längden, eller hur? 

kottfarssoppa-rotfrukter
Här har vi snabb och enkel vardagsmat! Köttfärssoppa behöver inte puttra länge på spisen för att få god smak, tack vare att köttet är malet. Nötfärs är godast i soppa eftersom den ger en så god buljong. Rotfrukter, lök och tomatpuré likaså. Eftersom jag gillar en matig soppa med mycket i, har jag mycket rotfrukter i min köttfärssoppa. Minska mängden litegrann om du vill ha mer buljong!

Det här behöver du till 4 port :
400 g blandade rotfrukter (t.ex. kålrot, rotselleri och morot)
1 gul lök
Smör/olja att steka i
300 gram nötfärs
2 msk tomatpuré
2 msk senap (svensk, mild)
2 tsk torkad persilja
(1 lagerblad)
1 l köttbuljong (vatten + tärning/fond)
1 msk kinesisk soja
Salt, vitpeppar
(Färsk persilja till servering)

GÖR SÅHÄR : 
Riv rotfrukterna grovt. Finhacka löken. Hetta upp smör eller olja i en stor kastrull och bryn färsen. Tillsätt löken och rotfrukterna och låt den mjukna innan du tillsätter tomatpuré, senap, torkad persilja och eventuellt lagerblad. Häll på buljongen och låt puttra i åtminstone 15 min. Smaka av med soja, salt och peppar. Blanda eventuellt ner lite hackad, färsk persilja innan servering.

Njut köttfärssoppan rykande het tillsammans med en god ostmacka. 

ingredienser-kottfarssoppa
Fram med ingredienserna till köttfärssoppan! Sen är det bara att riva, riva, riva…

kottfars-rotfrukter-soppa
Fräs köttfärsen och rotfrukterna först för att få ut mest smak. I med buljongen sen! 

kottfarssoppa-vitpeppar
Köttfärssoppa är en av ytterst få rätter som jag använder vitpeppar till. Här passar den lite mustigare vitpepparn faktiskt bäst! 

enkel-kottfarssoppa-rotfrukter
Lite färsk persilja att gott att ha i köttfärssoppan precis innan servering.

vardagsmat-kottfarssoppa
Köttfärssoppa med rotfrukter är inte fy skam en småkylig höstdag nu framöver!

Ska ni till Öland under skördefesten? + en fråga om glutenallergi!

klinta_bykrog_pizza
Ja, det är en återkommande favorit denna bykrog och det är med fin servicekänsla, gästfrihet och bemötande jag återigen slår ett slag för Klinta bykrog i Köpingsvik.

Det som förundrar mig är inte helheten utan detaljerna i sig. Det kanske låter baklänges här är det detaljerna som gör helheten.

Vi var där i helgen som gick med grannarna i Öjkroken. Vi beställde in mat både från pizzamenyn, deras klassiska hamburgertallrik med såser, en pasta med kyckling och svamp och vi blev otroligt nöjda som vanligt! Det enda lilla minus men som jag tror många drabbade råkat ut för som är glutenallergiker är pizzadegen på restauranger!

Personen i fråga som beställde glutenfri pizzabotten var inte alls nöjd utan tyckte den var seg och svampig. Jag har ju inte direkt något att jämföra med personligen men tyckte den var ganska fluffig och fin botten ändå, kanske lite väl tjock. Det syntes att den var bakad på majsmjöl då den var väldigt gul! Eller har jag fel?! Men såklart mindre i storlek än menyns ordinarie pizzor eftersom de använde färdiga bottnar.

Jag har en tanke om glutenfri mjölmix + fiberhusk, färsk jäst, en gnutta bakpulver, olja och salt… Vad tror ni? Är jag ute o cyklar eller kan det möjligtvis bli gott??

Är man allergiker och ska äta ute på restaurang så blir det förstås bekymmr ibland. Det finns ju såklart regler o bestämmelser inom livsmedel om hur långt man kan/får garantera att något är helt fritt från gluten. Jag är inte så insatt där. De får väl inte ens bakas ut i samma lokal som det används vetemjöl i?! Hur är det med gräddningen? Behövs särskild pizzaugn för glutenfria pizzor?

Jag som gillar utmaningarna har nu klurat ett par dar och kollat lite olika recept här o var och är absolut ingen glutenallergi-bagare på något sätt men jag har lovat att ge det ett försök att baka en GOD pizzabotten!

Ni som kan det här ämnet får hemskt gärna bidra med er kunskap och erfarenhet. Jag tycker det är kul och verkligen en utmaning att få något så restaurang-typisk som en pizza att i alla fall smak som dom ”borde” göra även om dom är glutenfria!

Sen förstår jag självklart att man som företagare har regler och begränsningar som kanske inte alltid tillåter det man som ägare skulle vilja erbjuda just matallergiker.

Hur som haver, det där med glutenfri pizzabotten får ni som kan området gärna flika in och kommentera om, i övrigt vill jag hylla en fantastisk öländsk restaurang som är öppen under skördefesten! Så ska ni hitåt svängarna så passa på att boka bord redan nu och njut av god mat, härlig service och en efter-maten-promenad ner till havet! Vad mer går att önska…

Klinta bykrog – jag gillar det stället! :-P

köpingsvik_öland_mat_klinta_bykrog
Perfekt hämtställe för lokal pizza om man bor på landet! Köpingsvik – där har vi bykrogen med goooooda pizzor!

klinta_bykrog_köpingsvik
Nicke o grannen beställde in varsin Mariestad o kollar menyn…

mat_middagstips_öland_köpingsvik
Jolines…

köpingsvik_öland_mat_restaurang_bykrog
Jag o grannen…

klinta_bykrog_mat_pasta_svamp_kyckling_öland_restaurang
Joline beställde en pasta med het kantareller och karl-johansvamp, därtill en kycklingfilé. Allt var supergott tyckte hon och lite hetta i maten var det också! En gaffel till pastan o kniv till kycklingen saknas såklart på bilden! ;-)

klinta_bykrog_köpingsvik_öland
Nickes tallrik förstås. Finns det burgare så blir det burgare! :-P Här med ost och hickoryrökt bacon och tre hemlagade såser; Hamburgerdressing, tomatsalsa och aioli.

Spa-helg i helgen med syrran!

54546_85_boch ni som läser bloggen vet att jag inte drar mig för att maila och undra över maten… så inte denna gången heller. ;)

Nu gällde frågan frukostbuffén som serveras på söndag morgon om den innehåller ägg, och ev bacon och äkta smör?

Svaret kom nu, jodå det serveras detta på Falkenbergs Strandbad hotel o Spa och finns inte äkta smör skulle jag bara fråga efter det, då antar jag de har det att bara plocka fram!

Finemang det, jag kommer alltså överleva även detta hotel ;)

Syrran och jag har fått överta mor och fars lilla spa-helg som de inte kan utnyttja, så nu åker jag och syrran till Falkenberg på lördag morgon!

Här ska också badas oavsett väder…

Önskar alla en go helg!