Tre år sedan bloggen startades!

IMG_04321 april 2011 då gjorde jag mitt första inlägg på bloggen och det känns som en evighet sedan. Det känns som om jag bloggat i många herrans år.
Hänt vansinnigt mycket på dessa tre år, det har publicerats tre bakböcker, två med Bonnier Fakta och nu den senaste som utkommer NU i april med ICA Förlaget. Blivit anlitad att hålla bakkurser och också bakat på bokmässans stora scen!

Ibland har det dock känts tungt att blogga, det känns som att man har skrivit om ”allt” och varje gång man gör ett inlägg som man redan har berört och tyckt något om så upplevs det tjatigt. Men jag får ibland påminna mig om att det ju hela tiden dyker upp nya läsare som inte läst om ex fruktos femtioelva gånger och har stort behov att att faktiskt få veta nått om nått.

Så jag vill önska mig själv ett stort och varmt GRATTIS till dessa tre år av intensivt arbete med blogg och böcker. Varit fantastiskt roligt och väldigt givande. Alla härliga, tacksamma och positiva kommentarer som kommit genom åren och vilket gjort bloggande väl värt mödan.

Så ett varmt tack till alla ni som kommenterat, hört av er eller på andra sätt stötta mig och låtit mig veta hur mycket mitt arbete och mina recept betytt för Er och er familj. Stort och Varmt TACK!

 

Bakkursen i Eskilstuna

DSC_0017Var fantastiskt rolig och helt underbara människor som kom och ville baka och lära sig den nya hälsosamma bakningen.

Nya mjöl och lite nya sätt att tänka presenterades för dem alla och det uppskattades varmt, fick många hjärtliga och varma tack och kramar!

Alla verkade uppskatta det mycket och var väldigt vetgiriga. Att sedan både lussekatterna och baguetterna var förvånansvärt goda och långt mycket godare än traditionellt glutenfritt bröd och lussekatter är gjorde nog sitt till!

Får ofta höra från glutenintoleranta att deras bröd och bakverk ofta är torra, hårda och ”smakar samma”.

Hoppas fler av de lokala celikai-föreningarna kan hitta detta sätt att baka, jag åker gärna runt hos dem och visar detta nya goda och dessa helt naturligt glutenfria mjölsorterna.

Det var ju Jessica Miregård som sitter i styrelsen för Eskilstuna celiakiförening som bjöd in mig och hon är den ”nya tidens” Dietist!
Äter alltså själv lågkolhydratkost sedan 2008 och arbetar med lågkolhydratsråd via sjukvården i Sthlm. :)

Här får ni lite fler härliga bilder att kika på, de går att klicka på dem så blir de större!

DSC_0018DSC_0019DSC_0020DSC_0021DSC_0022

 

Bakkurs i Eskilstuna!

IMAG0871-225x300I helgen har jag blivit inbjuden av Celiakiförbundet i Eskilstuna att berätta om och visa hur man bakar naturligt glutenfritt!
Så under söndagen kommer det bakas friskt i Eskilstuna!

Vi kommer baka Zucchinibaguetterna och Lussekatter!

Denna kurs är inte en öppen kurs utan har endast annonserats ut inom den lokala Celiakiföreningen i Eskilstuna.

Jag åker ju runt lite då och då och bakar och berättar om naturligt glutenfri bakning och hur man kan baka med lite kolhydrater.
Detta passar ju både glutenintoleranta och diabetiker och inte bara alla de som valt att äta LCHF.

Bilden visar när jag var inbjuden till Uppsala och restaurang Primaten och höll bakkurs!
Det blir alltid väldigt trevligt och också många skratt och en otrolig aktivitet och kreativitet på mina bakkurser!

 

 

Risentas kokosmjöl funkar fint

Bakkursen i Uppsala där bakade vi alla med Risentas kokosmjöl och det fungerade precis som Aman Pranas.
Så alla ni som vill köpa billigare kokosmjöl och baka mina recept, så ska ni veta att det verkar funka fint.

Dock är ju inte Risentas ekologiskt eller rättvisemärkt som ju faktiskt Aman Pranas är och det tycker ju jag är en stor fördel också. ( glömde, även kolhydratshalten är det stor skillnad på ca 17 gram i Risentas mot Aman Pranas 4 gram)

Men nu vet alla i alla fall.

Dock har jag inga uppgifter om City Gross – Seltons kokosmjöl, någon här som provat det och hur funkar det?

Bakkursen i Uppsala och Sthlm och förlaget!

Vilka underbara människor det finns! Vi var ett glatt och härligt gäng som bakade Nötkusar och Lussekatter i måndagskväll på  restaurang PriMaten i Uppsala. Även här kändes det som att  “måtte det aldrig ta slut”, det är ju så roligt att befinna sig bland goa människor och där alla är positiva och nyfikna.

Kul också at det inte endast kommer LCHF´are, utan även glutenintoleranta letar sig till kurserna. Inser mer och mer att jag nog måste göra mig bredare och nå ut mer mot de med celiaki och andra veteallergier.

Jag sov ju på hotell i Uppsala och tog tåget till Sthlm på tisdag morgon för möten på förlaget med min förläggare Lisa och redaktören för brödboken Annika. Vi åt en god lunch och pratade lite om det mesta…
Sedan fick jag träffa Ulla och Eva och hade var sitt kort möte med dem och av Ulla fick jag veta något helt otroligt fantastiskt och något jag inte ens kunde fantisera om, men om denna “unika världsnyhet” kommer jag att strax återkomma till.  Jag ska först smälta den själv…

Nu fick ni en liten teaser här och håll era korpgluggar öppna för troligtvis årets största nyhet!

Här kommer lite härliga bilder att kika på och vill du/ni bjuda in  mig för bakkurser framåt våren så finns det fortfarande plats för det i mitt schema.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bloggar etiketter: , ,

Till Uppsala och bakkursen!

Nu snart åker jag mot Uppsala och bakkursen som ska hållas i morgon eftermiddag.
En bunta baksugna människor väntar mig där, KUL!
Ska bli väldigt roligt att träffa Lars och Lisa från restaurang Primaten, där kursen också ska hållas. Jag har bett dem hålla undan någon gott för mig att köpa och äta när jag kommer fram, spännande!

När jag ändå är i faggorna så ska jag inom förlaget Bonnier Fakta i Stockholm och träffa min förläggare Lisa och redaktören Annika under tisdagen. De ska bjuda mig på lunch!
Ska bli spännande att träffa dem och höra lite nyheter och annat spännande som kan vara på gång.
Vem vet, kanske har något att berätta på onsdag, vore ju kul iaf om så var fallet.
Helt klart kommer det ett inlägg om bakkursen i alla fall.

Så nu vet ni varför bloggen blir tyst under måndag och tisdag. ;)

Ha det så gott så länge!

 

Bakkursen i Borås gick strålande!

Tack vare deltagarna!
Helt underbara, härliga och fantastiskt snälla människor som  kom och bakade med mig idag i Borås. Vi var hela 14 personer och det rådde en härlig aktivitet och ugnarna fick verkligen gå varma. Hoppas alla fick veta vad de ville veta om “trix och fix” när det gäller lågkolhydratsbakning.
Alla fick ju baka både Frökusarna (ur framtida brödboken) och Kanellängd (ur bakboken), så man fick verkligen känna på hur degarna blir ;) .
Sedan fikade vi alla det jag hade svängt ihop och sitt egenhändigt bakade fikabröd fick tas med hem för att smaka i lugn och ro och bjuda andra nära och kära på. Här kommer lite härliga bilder från dagen.

Tack alla ni som kom och delade denna dag med mig, ni var super!

 

 

Bloggar etiketter:

Förberedelser för bakkurserna

Nu är jag inne i en intensiv fas med att förbereda för bakkurserna som ska hållas.
Först ut är Borås på söndag och den är fulltecknad, jag och 13 baksugna ska träffas och baka dels ett recept ur brödboken och dels ett ur bakboken!
Deltagarna här kommer också redan nu få 5 recept ur brödboken med sig hem att börja med. Det blir också 3 recept ur bakboken och flera bonus recept. Hoppas de alla kommer uppskatta den lilla receptfoldern!
Möjlighet att köpa Mariannsocker och bakboken till ett billigt pris finns också.

Sedan den 26/11 är det Uppsalas tur och PriMaten, där bakar vi också ett recept ur brödboken men däremot blir det lussekatter där då 1 advent är i antågande. Även där får alla deltagare med sig en liten receptfolder med i stort sett samma recept som de i Borås.
Även här kommer bakbok och Mariannsocker att kunna köpas för ett billigt pris.
maila lisa@primaten.org om du är intresserad att höra om det finns finns platser kvar till den.

Ser så fram emot att få träffa er alla!

 

 

 

 

Bakkurs 26/11 PriMaten i Uppsala

 

Varmt välkomna att träffa och baka med mig! Bakkursen är hos PriMaten i Uppsala den 26/11 kl 17.30-21.30

PriMaten skriver:
Vi får lära oss om de “nya” hälsosamma mjölerna mandelmjöl och kokosmjöl och hur vi kan baka utan tillsatt socker och gluten. Vi bakar praktiskt ett matbröd och ett fikabröd, som vi sen njuter av tillsammans. Max 15 deltagare.

550:-, anmälan till lisa@primaten.org

 

 

Bloggar etiketter: , ,

Bakkurs hos PriMaten i Uppsala 8-9/10

Nu är jag inbjuden att hålla en bakkurs hos restaurang PriMaten i Uppsala!
Anmälan sker till PriMaten och det är begränsat antal platser till båda kvällarna.
telefon:  018-471 69 49
e-mail:  lisa@primaten.org

8 okt  Bakkurs med Mariann Andersson – Marianns LCHF mat & bak

Väkommen att ta steget lite längre till att baka enligt LCHF med hjälp av Mariann som har lång erfarenhet av att baka på bra råvaror och utan gluten och socker under lång tid. Hon är också moder till många härliga recept och har skrivit en egen receptbok! Läs mer på mariannslchf.se   

Vi får möjlighet att baka Frallor och Kanellängder men även till att få bra tips och råd och information av Mariann under kvällen! Vi tar också en paus och smakar på det vi bakat och det som blir över tar ni med er hem och njuter av!

Tid : 17.30 – 21.30

Plats: PriMaten

Pris:  550:- / pers

Sista anmälan 1 okt                                 

 

 

9 okt  Bakkurs med Mariann Andersson – Marianns LCHF mat & bak

Väkommen att ta steget lite längre till att baka enligt LCHF med hjälp av Mariann som har lång erfarenhet av att baka på bra råvaror och utan gluten och socker under lång tid. Hon är också moder till många härliga recept och har skrivit en egen receptbok! Läs mer på mariannslchf.se   

Vi får möjlighet att baka Nötkusar och Kanel- och kardemummakaka men även till att få bra tips och råd och information av Mariann under kvällen! Vi tar också en paus och smakar på det vi bakat och det som blir över tar ni med er hem och njuter av!

Tid : 17.30 – 21.30

Plats: PriMaten

Pris:  550:- / pers

Sista anmälan 2 okt


Varmt välkomna, ska bli så kul och jag hoppas få träffa många av er!


Bloggar etiketter: , ,