Ibland blir jag förundrad över hur gott och enkelt det faktiskt är att laga vegetariskt och i detta recept så har jag även lyckats ”förtrolla” min köttälskande make… Det ska mycket till för att han ska släppa sin köttfärs, sina hamburgare, biffar och köttfärslimpor men här lyckades jag charma stort! Med orden på hans läppar;
- ”Det här var SKITGOTT älskling!!
– jag skulle kunna tänka mig bli vegetarian om du fortsätter laga såhär”
Så är det både roligt och utmanande att överträffa förväntningar!
Med Hälsans kök toscanska biffar ville jag locka med en förrätt. Biffarna fyllda med len mozarellaost, ljuvlig smak av basilika och tomat serverade jag enkelt i krispiga salladsblad med en färgsprakande uppläggning av tomathack, rödlök, kapris och en kall röra på creme fraiche med soltorkade tomater. En riktig höjdare och med mannens toppbetyg den här gången behövs inga ytterligare omsvävningar – dom toscanska biffarna är grymt GODA!
4 port
Det här behöver du :
4 st toscanska veg biffar (Hälsans kök)
4 krispiga salladsblad
2 tomater
2 msk inlagd kapris
1 liten rödlök
Kall röra med soltorkade tomater :
1 dl creme fraiche
0,5 dl finhackade soltorkade tomater
1 tsk flytande honung
Örtsalt
GÖR SÅHÄR :
Börja med att röra ihop den kalla såsen med creme fraiche, finahckade soltorkade tomater, honung och örtsalt.
Hetta upp en stekpanna med rikligt med olja. Stek biffarna långsamt på medelvärme tills de är gyllenbruna och genomstekta. Servera i salladsblad med hackad tomat blandat med några nypor chiliflakes och kapris, skivad rödlök samt den kalla röran med soltorkade tomater.
De toscanska biffarna säljs i 2-pack och du hittar dom i frysdisken i din butik.
Inlägg i samarbete med Hälsans kök